?>

Nobel Ödülü kazanan ilk kadın Marie Curie'nin hikayesi beyazperdede

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 6 film vizyona girecek.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

İstanbul

Marjane Satrapi'nin yönettiği Rosamund Pike, Anya Taylor-Joy, Jonathan Aris, Sam Riley ve Aneurin Barnard'ın başrollerinde yer aldığı "Radyoaktif" izleyici ile buluşacak.

Rosamund Pike'ın, Nobel Ödülü'ne uzanan ilk kadın olan Marie Curie'ye hayat verdiği film; 20. yüzyılın en önemli keşiflerinden birine imza atan Marie Curie'nin, bilim adına yaptıkları çalışmalarda da partneri olan eşi Pierre Curie başta olmak üzere dönemin bilim camiasında hak ettiği yeri almak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor.

"Ajan Jade Black"

Terry Spears'ın yönetmenliğini üstlendiği "Ajan Jade Black", tasarladığı planı gerçekleştirmek için firarda olan eski bir ajanı bertaraf etmesi için görevlendirilen Ajan Jade Black'in hikayesini anlatıyor.

Katie Burgess, Connie Franklin, Sidney Flack ve Luke Wyckoff gibi isimlerin rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Titus Fox yaptı.

"After Paramparça"

Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Dylan Sprouse ve Candice King'in rol aldığı "After Paramparça"nın yönetmenliğini Roger Kumble yaptı.

Anna Todd'un çok satan roman serisinin ikinci film uyarlaması olan yapım; aralarındaki tutkuya rağmen gelgitli bir ilişkiye sahip olan iki genç arasındaki ilişkiyi konu ediniyor.

"Ben Böyle Şansın"

Gençlik filmi "Ben Böyle Şansın", hayatta şansları bir türlü yaver gitmeyen iki gencin komedi ağırlıklı hikayesi etrafında dönüyor.

Samet Çakırtaş'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Özgür Esat Şentürk, Umut Oğmen, Zeliha Çakırtaş, Akın Ayvaz ve İlknur Aygün oynuyor.

"Scoob!"

Hanna-Barbera'nın ünlü animasyon serisi "Scooby-Doo"nun sinema filmi olan "Scoob!", Shaggy ile Scooby-Doo'nun ahbaplığının nasıl başladığını ve Gizem Avcıları ekibinin diğer üyeleri ile nasıl bir araya geldiklerini anlatıyor.

Tony Cervone'nin yönetmenliğini yaptığı ABD yapımı film, animasyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu'dan Davutoğlu'na ziyaret

2020-09-15 21:26 - Siyaset

Adana'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

2020-09-11 11:21 - Gündem

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına 'şafak' operasyonu

2020-09-11 11:51 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde madende göçük: 50 ölü

2020-09-15 06:31 - Dünya

Nobel Ödülü kazanan ilk kadın Marie Curie'nin hikayesi beyazperdede

2020-09-17 13:26 - Kültür Sanat

Güney Afrika'da Ebubekir Efendi'nin torunlarına Türk vatandaşlığı verilmeye başlandı

2020-09-16 21:31 - Dünya

İran, 'ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisine suikast planladığı iddiası'nı reddetti

2020-09-14 23:16 - Dünya

ABD donanma gücünü 355 geminin üzerine çıkaracak

2020-09-17 03:11 - Dünya

Rusya Kamışlı'daki askeri varlığını güçlendiriyor

2020-09-14 17:55 - Gündem

Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

2020-09-16 18:41 - Gündem

İlgili Haberler

Sanatçı Muazzez Abacı vefat etti

19:53 - Kültür Sanat

Ensar Altay'ın 'Kanto' filmi 13. Boğaziçi Film Festivali'nde izleyicilerle buluştu

07:57 - Kültür Sanat

'Eğitim Tarihi Müzesi' Çorum'un asırlık eğitim geçmişine ışık tutuyor

16:09 - Kültür Sanat

Türk dünyası masalları mobil uygulamayla dünya çocuklarına ulaştırılacak

15:45 - Kültür Sanat

GSK Kültür Sanat Akademisinin 'Evvel Bir Mirasın İzinde' karma sergisi açıldı

17:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İstanbul'da özel günlerde metrobüsün güzergahının değiştirilmesi kararlaştırıldı

13:19 - Gündem

AP'deki en büyük ikinci grubun başkan yardımcısı Saliba'dan AB'ye Gazze çıkışı

13:13 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Anıtkabir'i ziyaret etti

13:08 - Siyaset

Bitlis'te aç kalan tilki yerleşim yerine indi

13:03 - Gündem

Türkiye Sigorta Birliği, eski tip ehliyeti olanları hak kaybına karşı uyardı

12:58 - Ekonomi