?>

'Niloya'nın ilk filmi 11 Kasım'da vizyona girecek

Türkiye'nin sevilen çizgi film karakteri "Niloya", ilk filmiyle 11 Kasım'da beyazperdede izleyicisiyle buluşacak

Magazin - 3 yıl önce

İstanbul

Kanyon Cinemaximum'da gerçekleştirilen filmin galasına, sanat ve sinema dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Filme ilişkin açıklamada bulunan yapımcı Kenan Gökduman, Niloya'nın 2013'ten beri TRT Çocuk'ta yayınlandığını belirterek, "Hem televizyonda hem de sosyal medyada ilgiyle takip ediliyor. YouTube kanalımız 5 milyon abone sayısına, 24 milyar dakika izlenmeye ulaştı. Bu rakamlar ve istikrarımız Türkiye'deki en büyük çocuk üreticisi olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Niloya'nın senaryosunun pedagog ve psikologlar eşliğinde hazırlandığına işaret eden Gökduman, Niloya animasyon filminin de ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarına izletebilecekleri bir yapım olduğunu söyledi.

Gökduman, filmin ayrıca yurt dışında 5 dilde farklı ülkelerde vizyona gireceğini aktararak, "Tamamen yerli bir firmayla Anibera ile yaptık. 30'a yakın animatör çalıştı. Görsel sanatçıların yanı sıra müzik tarafı var. Aslında yaklaşık 60 kişi emek verdi diyebiliriz. Türkiye'deki vizyonumuzdan sonra yurt dışındaki talepleri de değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Seyirci yerli animasyon yapımlara çok güzel tepkiler veriyor"

Yönetmen Arkın Aktaç ise Niloya'nın çocuklar tarafından çok sevilen bir karakter olduğuna dikkati çekerek, "Animasyon filmimizde de Niloya'nın evreninden pek ayrılmıyoruz. Burada biraz daha meraklı olmaya ve bilime yönlendiriyoruz. Küçük arkadaşlarımızın beğeneceği bir animasyon beyazperdede olacak." diye konuştu.

Son zamanlarda animasyonların sinemada büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Aktaç, şunları kaydetti:

"Seyirci yerli animasyon yapımlara çok güzel tepkiler veriyor. Özlenen bir durummuş. Biz de bu alanda kaliteyi arttırmaya dikkat ediyoruz. Ben bunun giderek artacağını ve büyüyeceğini düşünüyorum. Zaten o yolda da gidiyor. Yerli animasyon filmleri için de çok uygun bir ortam oluştu. Sinemaseverlerin ilgisi var ve bu ilgiye layık olacak çok güzel bir film yapıldı. Herkesi sinemaya davet ediyoruz."

Anibera Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu Pervin Atamert kaleme alırken, yönetmenliğini Arkın Aktaç, dublaj yönetmenliğini Zeynep Önen yaptı.

Müziklerinde Deniz Çevik ve Özgür Sevinç'in imzası bulunan yapımın konusu ise şöyle:

"Niloya ve en yakın arkadaşları her zaman kahraman olmaya özenir ve bu yüzden de sık sık en sevdikleri oyun olan süper kahramancılık oyununu oynarlar. O gün de yine kendilerine basit kostümler ve makyajlar yapmış, köyde koşuşturarak bu oyunu oynamaktadırlar. Tüm gün boyunca çevrede ve doğada gördükleri her şeye karşı bir kahraman gözüyle bakarak, kimi zaman bir hayvanı, kimi zaman da ailelerini kurtarmaya çalışırlar."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

"Dünyanın en uzun adamı" Sultan, Türkiye'yi Romanya ve ABD'de temsil edecek

2022-11-04 13:53 - Çevre-Hayat

Bakan Yanık: Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrinin dünyada örneği yok

2022-11-09 00:16 - Gündem

Kilis'te mobilya üreten öğrenciler 10 ayda 2 milyon liranın üzerinde ciro yaptı

2022-11-03 13:05 - Ekonomi

Türk Böbrek Vakfından AA'ya ödül

2022-11-08 13:03 - Gündem

İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı talebiyle meydanlara indi

2022-11-03 16:51 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya nükleer savaşın kazananı olmayacağını anlamalı

2022-11-05 14:56 - Dünya

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı

2022-11-09 11:03 - Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: İklim krizi hepimizin güvenliğini tehdit ediyor

2022-11-04 22:52 - Dünya

'Niloya'nın ilk filmi 11 Kasım'da vizyona girecek

2022-11-09 23:28 - Magazin

Dünya şampiyonu Eda Sayak, çocukluk hayalini gerçekleştirip tarih yazdı

2022-11-06 11:54 - Spor

İlgili Haberler

Düzce'de ev hanımı ve girişimci kadınlar, müziğin ritmiyle hayatını renklendiriyor

12:43 - Magazin

Gramofondan sesini duyduğu bağlamaya önce gönlünü sonra ömrünü verdi

15:18 - Magazin

Türkiye'nin üçüncü 'melodili yol uygulaması' Trabzon'da hayata geçirildi

12:47 - Magazin

Özel gereksinimli bireylerin anneleri takı tasarımının inceliklerini öğreniyor

13:13 - Magazin

EBU, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ihracına ilişkin oylamanın ertelendiğini açıkladı

14:52 - Magazin

Günün Manşetleri

Ortaokul öğrencileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti

17:32 - Gündem

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Sönmez: Ankara ve Kuveyt stratejik ortaklığı her alanda genişletiyor

17:18 - Siyaset

New York borsası yükselişle açıldı

17:13 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'de Filistinlileri öldürmek için çizdiği hayali sınır: Sarı Hat

17:03 - Dünya

Bakan Tunç: Bugüne kadar 102 bin ton insani yardım, 350 insani yardım tırımız Filistin'e ulaştı

16:57 - Gündem