?>

Nijerya'da yol güvenliğini ilk kez Türk firması sağlayacak

Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, Nijerya'nın Abuja-Kaduna kara yolunun güvenliğini üstlendiklerini belirterek, "Nijerya'da bu proje türünün ilk örneği. Bu da Türkiye'nin, firmamızın bir başarısı olarak not edilebilir." dedi.

Dünya - 1 yıl önce

Abuja

Abuja'da düzenlenen 3'üncü Afrika Hava Kuvvetleri Forumu'na katılan Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya'da yaklaşık iki senedir hem Nijerya Savunma Bakanlığı hem de polis teşkilatı ile işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Düzgün, Nijerya'da aldıkları Yol Güvenliği Projesi kapsamında 210 kilometrelik Abuja-Kaduna kara yolunun güvenliğini sağlayacaklarını kaydederek, "Nijerya'da bu proje türünün ilk örneği. Bu da Türkiye'nin, firmamızın bir başarısı olarak not edilebilir." diye konuştu.

Projenin, Asisguard’ın öncülüğünde Türk firmalarla yürütüleceği bilgisini paylaşan Düzgün, şunları kaydetti:

"Nijerya'ya bu sene sonunda teslim edeceğimiz bir proje. İçinde çok kapsamlı ürünler var. Sistemlerin sistemi diyebiliyoruz buna. HAVELSAN'ın ürettiği BAHA, STM'nin ürettiği TOGAN, Nurol'un ürettiği zırhlı araç YÖRÜK, bizim kameralarımız, bizim silahlı insansız hava aracı SONGAR ve bunun altında bizimle beraber yaklaşık 10 alt yüklenici firma buraya ürünlerini teslim etmiş olacak."

Nijerya, Türk firmalarla çalışmaktan memnun

Düzgün, Nijerya'nın büyüyen ekonomi olduğuna işaret ederek, Hindistan, Çin ve ABD'den firmaların Nijerya pazarında bulunmak için uğraştıklarını söyledi.

Nijerya'nın Türk firmalarıyla artan ticaret mantığı bulunduğuna dikkati çeken Düzgün, "Nijeryalılar bize benziyorlar, bizimle çalışmaktan çok memnunlar. Bizim onlara teknolojiyi öğretebileceğimize inanıyorlar. Biz de bunu paylaşmakta açığız zaten. O yüzden bize daha yakınlar diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Nijerya'ya ilk başta insansız hava aracı sattıklarını kaydeden Düzgün, bunlardan memnun kalınarak yeniden satın alındığını dile getirdi.

Düzgün, böylelikle Türk firmalarının da güvenilir şekilde buraya girmeye başladıklarını anlattı.

Nijerya'da yol güvenliği dışında insansız hava aracı SONGAR'ı satma opsiyonu bulunduğunu aktaran Düzgün, ülkede yeni işler almak için fırsatları kovalamaya devam ettiklerini söyledi.

"Temel amacımız Nijerya'yı daha güvenli hale getirmek"

Asisguard Nijerya ortağı Sulaiman Muhammed Chiroma, ülkesinin en büyük sorunlarından birinin güvenlik olduğunu ifade etti.

Chiroma, Asisguard ile iş birliğinde Nijerya'da güvenlik sağlamak için tek sistem olan yapı oluşturduklarını belirterek, "Nijerya'ya terörizmle, isyanla ve silahlı çete üyeleriyle mücadelede yardımcı olmak istiyoruz. Temel amacımız Nijerya'yı daha güvenli hale getirmek." dedi.

Yol Güvenliği Projesi'nin kapsamında bölgeye insansız hava araçları, zırhlı araçlar, uzun menzilli kameralar konuşlandırılacağı bilgisini paylaşan Chiroma, ayrıca komuta kontrol merkezinin inşa edileceğini ve proje bittiğinde yolun güvenli olacağını kaydetti.

Türk şirketlerinin, Nijeryalıları eğitme ve müdahale olmaksızın kontrolü Nijeryalılara devretme niyetleri olduğuna dikkati çeken Chiroma, bu nedenle Türk şirketlerle çalışmayı tercih ettiklerini vurguladı.

Chiroma, Nijerya'dan eğitim için Türkiye'ye bir grup personelin gelecek ay, bir başka grubun da onlardan 2 hafta sonra gideceğini söyledi.

Bu personellerin, özel zırhlı araçların kontrolü ve benzeri konularda eğitim alacağını belirten Chiroma, "Uzun vadede Asisguard tarafından kurulacak bir montaj şirketini ve Asisguard ile işbirliğinde Nijerya'da insansız hava aracı üretimine başlamayı umuyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatayspor, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi

2024-05-26 21:37 - Spor

Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

2024-05-24 11:54 - Gündem

EMS Yapı Sivasspor, Mondihome Kayserispor'u yendi

2024-05-25 21:13 - Spor

Fenerbahçe'de sezonun vazgeçilmezi Tadic oldu

2024-05-30 11:22 - Spor

Kocaeli'de otonom mobil robot fabrikası açıldı

2024-05-28 11:17 - Ekonomi

Oyun tutkusunu büyütüp kendi girişimlerini kurdular

2024-05-24 20:32 - Teknoloji

Adalar halkından İETT'ye minibüs tepkisi

2024-05-23 20:03 - Gündem

Kapasite kullanım oranı mayıs ayında yüzde 76,3'e düştü

2024-05-27 10:37 - Ekonomi

Milli judocular, Paris 2024 kotası aldı

2024-05-23 19:52 - Spor

Fenerbahçe, İstanbulspor'u farklı yendi

2024-05-26 21:18 - Spor

İlgili Haberler

İran'ın 12 gün boyunca fırlattığı en az 50 füze İsrail'de doğrudan isabet kaydetti

19:27 - Dünya

FBI, ABD'nin İran'a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlatt

19:17 - Dünya

İtalya Başbakanı Meloni'den, Gazze ve Ukrayna için ateşkes vurgusu

19:12 - Dünya

İsrail, Gazze'deki yardım dağıtım noktalarında bir ayda 549 Filistinliyi öldürdü

19:08 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldiğini duyurdu

18:08 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'ın 12 gün boyunca fırlattığı en az 50 füze İsrail'de doğrudan isabet kaydetti

19:27 - Dünya

Emine Erdoğan'dan NATO Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

19:22 - Siyaset

FBI, ABD'nin İran'a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlatt

19:17 - Dünya

İtalya Başbakanı Meloni'den, Gazze ve Ukrayna için ateşkes vurgusu

19:12 - Dünya

İsrail, Gazze'deki yardım dağıtım noktalarında bir ayda 549 Filistinliyi öldürdü

19:08 - Dünya