?>

New York'ta İslamofobi'ye karşı 'birlik' mesajı

New York'ta Times Meydanı'nda toplanan Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplumundan göstericiler, İslamofobi karşıtı protesto düzenledi.

Dünya - 6 yıl önce

New York

Yeni Zelanda'da Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplumundan göstericiler, New York'ta Times Meydanı'nda İslamofobi'ye karşı birlik mesajı vermek için bir araya geldi.

Gösteri sırasında Kur'an-ı Kerim okundu.

New York'ta İslamofobi'ye karşı ''birlik'' protestosu New York'ta Times Meydanında toplanan Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplumundan göstericiler, İslamofobi karşıtı protesto düzenledi. Yeni Zelanda'da Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplumundan göstericiler, Times Meydanı'nda İslamofobi'ye karşı birlik mesajı vermek için bir araya geldi. ( Atılgan Özdil - Anadolu Ajansı )

"Şiddetin her türlüsü yanlış ve şeytani"

Rahip Robert Johnson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'da yaşanan saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Bugün burada Müslüman kardeşlerimizle dayanışma için buradayız. Hangi dini gruba olursa olsun, şiddetin her türlüsü yanlış ve şeytani.'' dedi.

Yahudi din adamı Michael de her türlü ırkçılığa ve nefret söylemine karşı olduğunu, yaşananlar karşısında toplumların, artan beyaz ırkçılığına karşı bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

"Bugün kardeşlerime destek olmak için buradayım"

New York'ta yaşayan Yeni Zelandalı Stephanie isimli gösterici ise ülkesinde yaşananlardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Yeni Zelanda'nın herkese kucak açan, destek veren bir ülke olduğunu olduğunu belirten Stephanie, ''Bugün kardeşlerime destek olmak için buradayım.'' dedi.

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı Halil Mutlu ise Türk Amerikan toplumunun bu çirkin saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını söyledi .

Bu terör saldırısının sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa karşı işlendiğini belirten Mutlu, dünyada milyonlarca kişinin Müslümanların acısını paylaştığını ve ortak çıkan sesin ve birliğin, nefreti ve beyaz ırkçılığını yeneceğini vurguladı.

Beyaz Saray önünde toplanan Amerikalı Müslüman sivil toplum üyesi yüzden fazla gösterici de Trump yönetiminin İslamofobik politikalarını protesto etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Muhsin Yazıcıoğlu Ödülleri' sahiplerini buldu

2019-03-24 21:47 - Gündem

Paris taksileri, hidrojen yakıtlı Toyota Mirai oluyor

2019-03-22 15:09 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: 'Bu saygısızlıkdır ahlaksızlığın daniskasıdır'

2019-03-25 00:52 - Gündem

Denizli’deki depreme ilişkin AFAD’dan açıklama

2019-03-20 14:51 - Asayiş

Köylülerinin dilinden Aşık Veysel

2019-03-20 15:23 - Kültür Sanat

New York'ta İslamofobi'ye karşı 'birlik' mesajı

2019-03-25 10:32 - Dünya

Türkiye’deki ortalama yaşam süresi 78,1

2019-03-21 21:32 - Gündem

Fatih'de trafik kazası... 5 kişi yaralandı

2019-03-24 06:32 - Asayiş

NATO üyelerinden Rusya'ya Kırım çağrısı

2019-03-18 19:32 - Genel

Fenerbahçe THY Avrupa Ligi'nde 5'inci yenilgisini aldı

2019-03-22 01:51 - Spor

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağrısına teşekkür

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi

İngiliz Dış İstihbaratı, yeni şefleri Blaise Florence Metreweli’ye neden sahte soy ağacı uydurdu? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:12 - En Son Yazılar

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 'kooperatif davası'nda ara karar

08:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağrısına teşekkür

02:53 - Dünya