?>

Netanyahu, binlerce İsrailliyi silahlandırmaya hazırlanıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Acil durum hizmeti sağlayanlar dahil binlerce İsrailli sivile, silah ruhsatı verilmesini sağlayacak ve bu süreci hızlandıracağız." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Kudüs

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası gerçekleştirdiği ilk kabine toplantısında, binlerce İsraillinin silahlandırılmasının kolaylaştırılmasına yönelik bazı adımlar atacaklarını belirtti.

İsrail hükümetinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırının ardından hükümetin atacağı adımlar hakkında bilgi verdi.

Dünkü Güvenlik Kabinesi oturumunda, güvenlik güçlerinin takviye edilmesi, saldırganlar ve destekçilerine ağır yaptırımlar getirilmesi kararının onaylandığını aktaran Netanyahu, "Acil durum hizmeti sağlayanlar dahil binlerce İsrailli sivile, silah ruhsatı verilmesini sağlayacak ve bu süreci hızlandıracağız." dedi.

İsrail'de gönüllü sağlık hizmetleri sağlayıcısı ZAKA'nın 3 bin mobil gönüllüsünün bulunduğunu kaydeden Netanyahu, bunların silahlandırılabileceğine işaret etti.

Netanyahu ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "güçlendirilmesi" için yakında yeni kararlar alacaklarını söyledi.

İsrail'in Cenin saldırısı gerilimi tırmandırdı

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na 26 Ocak'ta düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü. Baskının ardından bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli yaşamını yitirmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde 27 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, olay yerinden araçla kaçan saldırganı kovalayarak, silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Silvan Mahallesi'nde de dün düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır, 2 İsrailli yaralanmıştı. İsrail polisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Bölgede yaşanan can kayıplarını Filistinlilere yönelik Yahudi yerleşimci şiddeti izledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın farklı noktalarında, Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilerin mülklerine ve araçlarına saldırdığı çok sayıda olay yaşandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 2023'ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30'dan fazla Filistinli, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay üyesi Serdar Mutta, YSK üyeliğine seçildi

2023-01-26 11:29 - Gündem

Türk Kızılayın kan stokları "alarm" veriyor

2023-01-29 11:24 - Gündem

Ukrayna'ya destek tartışmalarında yeni odak noktası "Leopard tankları" oldu

2023-01-24 11:27 - Dünya

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun Resmi Gazete'de

2023-01-28 04:56 - Gündem

Tunus’ta erken genel seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi başladı

2023-01-29 10:54 - Dünya

Sisi, Kahire'de İtalya Dışişleri Bakanı Tajani ile "bölgesel meseleleri" görüştü

2023-01-22 19:32 - Dünya

Futbolu bırakan Gareth Bale, golfe başladı

2023-01-24 13:57 - Spor

Lübnan'daki liman patlamasında tüm tutukluların serbest bırakılmasına karar verildi

2023-01-25 19:29 - Dünya

Bakan Kasapoğlu ile Guidetti, Kars'tan gelen kız voleybolcularla İstanbul'da buluştu

2023-01-25 20:51 - Spor

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde tarih yazıyor

2023-01-29 12:14 - Spor

İlgili Haberler

Arnavutluk'ta genel seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

14:03 - Dünya

Ağır borç yükü altındaki Fransa’da sosyal huzursuzluk artıyor

13:53 - Dünya

İspanya Başsavcılığı, İsrail'in Gazze'deki insan hakları ihlallerini soruşturacak

13:48 - Dünya

ABD’li senatörler, İsrail’in Gazze’de etnik temizlik yürüttüğünü bildirdi

13:42 - Dünya

Batılı uzmanlar, İsrail’in Gazze’deki soykırımını durdurma çağrısında bulundu

13:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Arnavutluk'ta genel seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

14:03 - Dünya

Ağır borç yükü altındaki Fransa’da sosyal huzursuzluk artıyor

13:53 - Dünya

İspanya Başsavcılığı, İsrail'in Gazze'deki insan hakları ihlallerini soruşturacak

13:48 - Dünya

ABD’li senatörler, İsrail’in Gazze’de etnik temizlik yürüttüğünü bildirdi

13:42 - Dünya

Türkiye domateste ve domates tohumculuğunda dünyanın güçlü oyuncusu

13:37 - Ekonomi