?>

Netanyahu aleyhindeki iddianamenin sunulması bekleniyor

İsrail Başbakanı Netanyahu hakkındaki 3 yolsuzluk suçlamasıyla ilgili iddianamenin bugün sunulması bekleniyor.

Dünya - 7 yıl önce

Kudüs

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit'in, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkındaki 3 yolsuzluk suçlamasıyla ilgili iddianameyi bugün sunmasının beklendiği bildirildi.

Aralarında İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) da bulunduğu yerel basında yer alan haberlerde, Mandelblit'in iddianamede, Netanyahu'ya rüşvet almak başta olmak üzere çeşitli suçlar isnat edeceği kaydedildi.

Haberlerde, iddianamenin son şekli mahkemeye sunulmadan önce Netanyahu'nun ifadesinin alınacağı belirtildi.

Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman, basında yer alan bu haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'a isnat edilen rüşvet suçlamasını "saçma" olarak nitelendirdi.

"Seçimleri net bir şekilde etkileyecek"

Yerel basında, Mandelblit'in Netanyahu aleyhindeki iddianameyi sunma planının, 9 Nisan'da yapılması beklenen seçimleri net bir şekilde etkileyeceği vurgulandı.

İsrail polisi, geçen yıllarda rüşvet aldığı ve yolsuzluğa bulaştığı iddiasıyla Netanyahu hakkında dört ayrı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaları tamamlayan polis, Almanya'dan denizaltı satın almakla suçlandığı 3000 numaralı dosyada Netanyahu'yu aklarken, diğer üç dosyayı Başbakan hakkında dava açılması önerisiyle başsavcılığa göndermişti.

Netanyahu'nun avukatları ocak ayında Başsavcı ile görüşerek soruşturmaya ilişkin kararını seçimden sonra vermesi önerisinde bulunmuş ancak Mandelblit, Başbakan hakkındaki soruşturmaya ilişkin kararını seçimden önce açıklamasının önünde herhangi bir yasal engel olmadığını dile getirerek bu öneriyi reddetmişti.

İsrail Başbakanı, 4000 dosya numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında Shaul Elovictch'in sahibi olduğu "Bezeq" medya şirketine ait "Walla News" adlı internet sitesinde, kendisi ve ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında Bezeq şirketine 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz sağlamakla suçlanıyor.

Netanyahu 1000 numaralı dosyada, 2007 ile 2016 yılları arasında iş adamlarından "hediye" adı altında 283 bin dolar değerinde puro, şampanya, mücevher ve uçak bileti almakla, 2000 numaralı dosyada ise Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yapmakla itham ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Boynuz uzunluğu 127 santim olan yaban keçisi avlandı

2019-02-23 00:32 - Çevre-Hayat

Michelin yıldızlı restorandaki 130 euroluk menü öldürdü

2019-02-22 02:39 - Dünya

'Dünyayı gezecekti, teröristlerin hedefi oldu'

2019-02-25 17:02 - Çevre-Hayat

Guaido ’darbe yapın’ diye yalvarıyor

2019-02-24 14:09 - Dünya

Gürültü kirliliğinin en fazla olduğu şehirler belli oldu

2019-02-27 15:09 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'daki FETÖ davasında 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

2019-02-26 20:42 - Gündem

Şampiyonlar Ligi’nde haftanın futbolcusu Diego Godin

2019-02-22 19:14 - Spor

Ordu’da heyelandan 7 ev boşaltıldı

2019-02-22 19:30 - Gündem

Bakan Soylu'dan polis alımı müjdesi

2019-02-27 02:18 - Genel

Gölete uçan araçtan 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı

2019-02-28 01:16 - Asayiş

İlgili Haberler

Trump, Ukrayna savaşında barış anlaşmasına varma şanslarının yüksek olduğunu belirtti

02:53 - Dünya

İsrailli emekli Tümgeneral Brik: Ordu tarihinin en ciddi insan kaynakları kriziyle karşı karşıya

00:52 - Dünya

ABD: Ukrayna barış planı konusunda epey mesafe katettik ancak hala yapılacak çok iş var

00:28 - Dünya

Belçika'da Türk gençlere yönelik "Haydi Gençler Üniversiteye" programı düzenlendi

00:02 - Dünya

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisinin yeni Genel Başkanı Sıla Usar İncirli oldu

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Üsküdar'da ahşap köşkte çıkan yangın söndürüldü

02:57 - Gündem

Trump, Ukrayna savaşında barış anlaşmasına varma şanslarının yüksek olduğunu belirtti

02:53 - Dünya

Üsküdar'da metruk binada çıkan yangına müdahale ediliyor

01:42 - Asayiş

La Liga'da Girona ile 1-1 berabere kalan Real Madrid, liderliği Barcelona'ya kaptırdı

01:37 - Spor

Ateşkesin ilk 50 gününde İsrail'in saldırılarında 357 Filistinli canından oldu

01:19 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor