Nemrut Dağı'nda turist yoğunluğu

Kommagene Krallığı'na ait tümülüs ve dev heykellerin yer aldığı Nemrut Dağı'nda, kış öncesi son günleri değerlendirmek isteyenlerin yoğunluğu yaşanıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Adıyaman
Adıyaman sınırları içerisinde ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı'nda, kış öncesi son günleri değerlendirmek isteyenlerin yoğunluğu yaşanıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Nemrut'ta bir yandan tarihi kalıntıları görme imkanı bulurken bir yandan da güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki eşsiz manzaranın keyfini sürüyor.
Kış şartlarının ağırlaştığı dönemde ziyaretlere kapatılan Nemrut Dağı'nda bugünlerde hava sıcaklıklarının geçen yıllara göre daha ılıman geçmesinin de etkisiyle ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Bu yılki ziyaretlerin başladığı nisandan bu yana yaklaşık 160 bin yerli ve yabancı turist, Nemrut Dağı'nı gezdi.
"Güneşin batışını hayranlıkla izliyoruz"
Ziyaretçilerden Cemal Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Adıyaman'a gezmeye geldiğini ve Nemrut Dağı'nı görmeden kentten ayrılmak istemediğini söyledi.
Nemrut Dağı'nın muhteşem bir yer olduğunu ifade eden Çelebi, "Zorlu yürüyüşün ardından zirveye ulaştık. Gelmeye ve görmeye değer bir yer. İlk defa geldim." dedi.
İl dışından gelen misafirlerine Nemrut Dağı'nı gezdirdiğini anlatan Merve Erdem ise zorlu yürüyüşle zirveye ulaştıklarını, havalar soğumadan önce sezonun son ziyaretini yaptıklarını dile getirdi.
Artvin'in Hopa ilçesinden gelen Soner Yılmaz da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik tur gerçekleştirdiklerini belirterek, "Güneşin batışını izlemek için Nemrut Dağı'na geldik. Çok güzel bir yer. Burada bol bol fotoğraf çekiyoruz. Güneşin batışını hayranlıkla izliyoruz." diye konuştu.
Naciye Ceneviz, Nemrut'u çok merak ettiğini ve arkadaşlarıyla görmeye geldiğini, zirveye ulaşınca da birlikte Hemşin horonu oynadıklarını ifade etti.
Ziyaretçilerden Ümran Yıldız ise Nemrut'a hayran kaldığını belirterek, "Devasa heykeller gerçekten çok güzel. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. İlk defa geldim ve mükemmel bir yer. Zorlu yürüyüşe değiyor." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın artan nüfuzu ABD'nin Libya'ya yönelik tavrını değiştirdi

2019-11-22 19:02 - Dünya

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunda görev dağılımı

2019-11-20 11:42 - Spor

Amazon.com.tr'nin Beklenen Cuma Fırsatları başladı

2019-11-26 13:34 - Genel

Türkiye Finans taşıt finansmanında vites artırıyor

2019-11-20 13:24 - Genel

Kolombiya genel grev nedeniyle sınırlarını geçici kapattı

2019-11-21 23:22 - Dünya

Doğu'da hava sıcaklıkları gece sıfırın altına düştü

2019-11-26 14:52 - Gündem

5 soruda Irak’ta neler oluyor

2019-11-19 15:17 - Dünya

Çocuklar Ülkesi KidZania'nın ikinci zirvesi 27-28 Kasım'da düzenlenecek

2019-11-20 13:43 - Ekonomi

AB, İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik ihlallerinden endişeli

2019-11-22 02:52 - Dünya

Nemrut Dağı'nda turist yoğunluğu

2019-11-26 15:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset