NATO Genel Sekreteri Rutte, Ukrayna'da barış için gösterilen çabalardan memnun

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, "Bence olumlu olan şey, Başkan Trump'ın Rusya'nın başkanı ile iletişim kanalları açmaya başlaması." ifadelerini kullandı.

Dünya - 10 ay önce

Brüksel
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Ukrayna ile ilgili yaptığı bir dizi telefon görüşmesinin olumlu işaretler olduğunu belirterek, bu yönde gösterilen çabalardan memnuniyetini dile getirdi.
????
Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Rutte, süregelen Rus tehdidi, Çin'in askeri yığınağı ve terörizm gibi konuların hem AB hem NATO toprakları için risk oluşturduğunu söyledi.
Rutte, bu nedenle bugünkü toplantıda AB bakanlarıyla, savunma harcamalarını ve üretimini artırırken, Ukrayna'nın kalıcı barış için neye ihtiyaç duyduğuyla ilgili istişareler yapacaklarına işaret etti.
ABD Başkanı Trump'ın dün gerçekleştirdiği bir dizi telefon görüşmesinin ardından Ukrayna barış müzakerelerine ilişkin son gelişmelerle ilgili fikri sorulan Rutte, "Gelişmeler hakkında her gün sürekli yorum yapmak istemiyorum." dedi.
Rutte, ABD yönetiminin, Trump'ın göreve gelmesinin akabinde Ukrayna'da barış için çabasını ortaya koymasından takdirle söz ederek, "ABD yönetimi fazlasıyla müdahil ve Avrupalı ​​meslektaşlarıyla yakın koordinasyon içinde. Ukrayna ile (Rusya arasında) ocak ayına kadar hiç müzakere yoktu. Bence olumlu olan şey, Başkan Trump'ın Rusya'nın başkanı ile iletişim kanalları açmaya başlaması." değerlendirmesini yaptı.
Rutte, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupalı liderler ve AB Komisyonunun da katılımıyla yaptığı telefon görüşmelerinin olumlu işaretler olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupalı turistik trenler rotasını İstanbul'a çevirdi

2025-05-17 11:58 - Çevre-Hayat

NATO Genel Sekreteri Rutte, Ukrayna'da barış için gösterilen çabalardan memnun

2025-05-20 12:15 - Dünya

İnşaat üretim endeksi martta yıllık yüzde 10,5 arttı

2025-05-15 11:03 - Ekonomi

Muş'ta evlatlarına kavuşmak için eylem yapan aileler "Terörsüz Türkiye" sürecinden me

2025-05-14 17:47 - Gündem

Sürat Kargo Global e-ticaret fuarı WORLDEF'e katıldı

2025-05-16 11:08 - Ekonomi

Serdal Adalı ve yönetimi, mazbatalarını aldı

2025-05-13 15:52 - Spor

İsrail'in Eurovision'a katılması ve Gazze'deki soykırımı Basel'de protesto edildi

2025-05-17 21:58 - Dünya

Uydudan izlenen "Kızkalesi"nin sinyali Gazze'de kesildi

2025-05-14 11:58 - Çevre-Hayat

Kıyı Emniyetine 21 işçi alınacak

2025-05-20 08:47 - Gündem

Panathinaikos AKTOR, 8. şampiyonluğun peşinde

2025-05-19 11:22 - Spor

İlgili Haberler

İsrail ordusu, Lübnan'da Litani Nehri'nin güneyi için saldırı tehdidi ve sürgün emrini yin

10:02 - Dünya

Azerbaycan İran'a insani yardım gönderdi

09:48 - Dünya

Trump: İran, Hürmüz Boğazı'nı kapatırsa ABD 20 kat daha sert karşılık verecek

07:43 - Dünya

İran'dan, Arap ülkelerine 10 günde 3 bin 95 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildi

05:12 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Amerikalılarla tekrar müzakerenin masada olacağını sanmıyorum

03:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Çin yeni yıla güçlü dış ticaret performansıyla başladı

10:17 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Güler, Katar Başbakan Yardımcısı Al Sani ile telefonda görüştü

10:08 - Gündem

İsrail ordusu, Lübnan'da Litani Nehri'nin güneyi için saldırı tehdidi ve sürgün emrini yin

10:02 - Dünya

İstanbul merkezli 'ilaç komisyonu' operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

09:53 - Asayiş

Azerbaycan İran'a insani yardım gönderdi

09:48 - Dünya