?>

Myanmar’da ordunun bir köyü ateşe verdiği iddia edildi

Myanmar’da ordunun, darbe karşıtı eylemleri bastırmak için bir köyü ateşe verdiği öne sürüldü.

Dünya - 4 yıl önce

Ankara

Sosyal medyada, Magway bölgesindeki Kinma köyündeki evlerin çoğunluğunun yangında yerle bir olduğuna ve çiftlik hayvanlarının yanarak öldüğüne ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Ordunun, iktidardaki askeri yönetime karşı direnişi bastırma girişimi olarak Kinma köyünü ateşe verdiği iddia edildi.

Bölgede bulunan bir köylü, çıkan yangında köydeki 237 evden sadece 10’unun sağlam kaldığını ve öğle saatlerinde askerler tarafından açılan ateşle köy sakinlerinin bölgeyi terk ettiğini ileri sürdü.

Ülkedeki askeri darbenin ardından Magway, Mandalay ve Bago gibi bölgelerde de çok sayıda kişinin katılımıyla darbe karşıtı yürüyüşler yapılmıştı.

Magway'da yaklaşık 10 bin kişi evini terk etmişti

Myanmar ordusunun, Magway bölgesinde darbe karşıtlarına karşı şiddet kullanması sonucu kırsal bölgelerde çok sayıda kişinin evini terk ettiği bildirilmişti.

İnsan hakları örgütü Justice for Myanmar'ın nisan başında hazırladığı raporda, Myanmar ordusunun mart ayından itibaren ev baskını, özel mülkü yağmalama ve sivilleri kaçırma gibi eylemlerinin ardından, bölgedeki en az 10 bin sivilin ormanlık alanlara kaçarak askerlerden saklandığı ifade edilmişti.

Magway'da Myanmar birliklerinin evleri basıp özel mülkleri yağmalarken görüntülendiği çok sayıda video, sosyal medyada tepki görmüştü.

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtlarına müdahalesi sonucu 863 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Merkez Bankası haziran ayı 'Piyasa Katılımcıları Anketi' yayımlandı

2021-06-11 19:35 - Gündem

Borsa günü yükselişle tamamladı

2021-06-11 21:25 - Ekonomi

Orman yangınlarıyla mücadelede İHA atağı

2021-06-10 14:51 - Gündem

Afrika halen aşı bekliyor

2021-06-11 15:31 - Dünya

Yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

2021-06-10 16:02 - Çevre-Hayat

Putin: Biden ile görüşme 'oldukça yapıcı' geçti

2021-06-16 22:26 - Gündem

Tekirdağ'da rüzgar müsilajı kıyıdan uzaklaştırdı

2021-06-15 16:31 - Gündem

İsrail Filistinlileri mezarlarında bile rahat bırakmadı

2021-06-15 15:36 - Dünya

Organize sanayi bölgelerinde mobil aşı uygulanıyor

2021-06-16 19:44 - Gündem

Myanmar’da ordunun bir köyü ateşe verdiği iddia edildi

2021-06-16 22:51 - Dünya

İlgili Haberler

AB, Avrupa'da orman yangını mücadelesini kritik noktalarda artırdı

16:37 - Dünya

Fransız aşırı sağcı siyasetçi Le Pen'in AP'deki siyasi grubunun yolsuzluğa karıştığı iddia

16:32 - Dünya

ABD'nin İran yolcu uçağını vurarak 290 kişiyi öldürmesinin üzerinden 37 yıl geçti

16:27 - Dünya

Güney Kore meclisi, sıkıyönetim kurallarında değişikliğe gitti

16:22 - Dünya

AB ve Çin liderleri bu ay zirve toplantısında bir araya gelecek

15:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Seyahatsever projesi için başvurular başladı

16:57 - Gündem

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, yeni transfer David Jurasek ile buluştu

16:52 - Spor

Türk kozmetik sektörü Avustralya pazarında büyümeyi hedefliyor

16:48 - Ekonomi

AB'den ABD'ye ticaret anlaşmasına hazırız mesajı

16:42 - Ekonomi

AB, Avrupa'da orman yangını mücadelesini kritik noktalarda artırdı

16:37 - Dünya