?>

Müzisyen Onur Şener, ölümünün birinci yılında anıldı

Müzisyen Onur Şener, ölümünün birinci yılında Ankara'da anıldı

Magazin - 2 yıl önce

Ankara

Müzisyen Onur Şener, Çankaya'da bir yıl önce öldürüldüğü eğlence mekanının önünde anıldı.

Müzisyen Şener için eğlence mekanının önüne karanfiller ve çelenk bırakılarak düzenlenen anma etkinliğinde, ailesi ve yakınları duygusal anlar yaşadı.

Ailenin avukatı Meltem Banko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Onur Şener'i anmak ve hatırasını yaşatmak için toplandıklarını belirterek, "Onur'umuz 5 şahsın müşterek fail olarak hareket etmesi suretiyle bir yıl önce bugün, sadece istedikleri şarkıyı çalmadığı için canavarca hisle ve eziyet çektirilerek tam burada vahşice katledilmiştir. Onur Şener, sanatını icra ettiği mekanın önünde bir grup fail tarafından yaşamından, enstrümanlarından ve daha önemlisi biricik kızından koparılmıştır." dedi.

Onur Şener'in bedenen bir daha yanlarında olamayacağını, ancak miras bıraktığı iyiliğin, hoşgörünün ve yardımseverliğin sonsuza dek yaşayacağını ifade eden Banko, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bundan sonraki gayemiz, bu ateşin kıvılcımlarının başka masum çocukları üzmesinin, tek gayesi iyilik olanların böylesine vahşi olaylarla hayattan koparılmasının önüne geçmeye çalışmaktır.

Heyet tarafından verilen cezanın, toplumun adalete olan inancına ve cezanın caydırıcılık amacının yerine getirilmesine hizmet etmediğini düşünmekteyiz. Biz, faillerin hak ettikleri cezayı alması ve bu davanın adaletle sonuçlanması için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

"Yüksek Mahkeme'nin, verilen cezayı bozacağına inancım sonsuz"

Onur Şener'in babası Erhan Şener ise mücadelelerinin devam edeceğini, aile olarak verilen cezadan memnun olmadıklarını söyleyerek, "Yüksek Mahkeme'nin, verilen cezayı bozacağına ve tüm iştirak halinde müşterek faillerin hepsinin aynı cezaya çarptırılacağına inancım sonsuzdur." ifadesini kullandı.

Anne Leyla Pınar Şener ise oğlunun hayatını kaybetmesinden bugüne eğlence mekanının önüne ilk defa geldiğini belirterek, "Her yerde onu görüyorum. Benim aklım almıyor, nasıl kıyılır bir insana? 33 tane darbeyi benim oğluma nasıl vurdunuz cam kırıklarıyla? Hiçbir şey olmamış gibi ikisi içeride kaldı. Ağırlaştırılmış müebbet olan insanlar bunlar, iyi halden indirim aldı 25 yıla düştü. Öbür 3 kişi serbest bırakıldı. Kabul edemiyorum. Bunun için mücadelemizi sonuna kadar vermek istiyorum." diye konuştu.

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası Genel Başkanı İpek Koçyiğit de müzisyenlerin meslek tanımının olmasını istediklerini söyledi.

Onur Şener davasında, mahkeme heyeti, sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermiş, takdir indirimi uygulayarak cezalarını 25'er yıla düşürmüştü. Diğer sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk ise üzerlerine atılı tüm suçlardan beraat etmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ın su sorununu çözecek projenin yüzde 88'i tamamlandı

2023-09-26 13:48 - Çevre-Hayat

Yelkende Funboard Slalom Avrupa Şampiyonası sona erdi

2023-09-26 08:17 - Spor

Kırklareli'nde 40 çiftlikte atık depolama alanı oluşturuldu

2023-09-28 15:17 - Çevre-Hayat

Bangladeş'te dang hummasında vaka sayılarının resmi verilerin 5 katı olabileceği iddia edildi

2023-09-27 12:13 - Dünya

Prens Edward, Ankara'da Chevening Burs Programı'nın 40. yılı resepsiyonuna katıldı

2023-09-28 17:53 - Gündem

Çıralı'da 5 bin 300'ü aşkın yavru caretta caretta denizle buluştu

2023-09-29 16:58 - Çevre-Hayat

Merkez Bankası rezervleri veri tarihindeki en uzun artış rekorunu kaydetti

2023-09-28 15:28 - Ekonomi

BM: Karabağ'dan Ermenistan'a gidenlere yönelik herhangi bir kötü muamele bildirilmedi

2023-09-29 17:43 - Dünya

Malezya'da askeri öğrenciler ile akademisyenler Türkçe öğrenecek

2023-09-29 14:57 - Dünya

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'den yağış uyarısı

2023-09-30 17:57 - Gündem

İlgili Haberler

Sakarya'da esnafın drift yapan sürücüyü tabureyle kovalaması kamerada

18:57 - Magazin

Gastronomi öğrencileri Osmanlı lezzetlerini günümüze taşıyor

11:02 - Magazin

Eurovision'da ülkelerini geçmişte temsil eden sanatçılar, İsrail'in yarışmadan çıkarılmasını istedi

16:07 - Magazin

Adanalı çift traktörü düğün arabası yaptı

16:57 - Magazin

Edirne'de geleneksel 'Kakava ateşi' yakıldı

16:48 - Magazin

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta başkanlık seçimi yarın yapılacak

10:07 - Spor

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'de yarın Göztepe'ye konuk olacak

09:58 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Adana Demirspor'u ağırlayacak

09:53 - Spor

Biri kırmızı, diğeri yeşil bültenle aranan iki kişi Türkiye'de yakalandı

09:27 - Asayiş

Pakistan ordusu, Hindistan'ın 3 havalimanını hedef alan saldırılarına karşılık verdiğini bildirdi

09:23 - Dünya