Muşlu meslek lisesi öğrencileri ihtiyaç sahiplerinin evlerini onarıyor

Mobilya, metal ve elektrik bölümündeki gönüllü öğrencilerden oluşturulan mobil ekip, gittikleri evleri boyuyor, mobilya, tesisat, kapı ve pencerelerin bakımını yapıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Muş
Muş'un Bulanık ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, gönüllü olarak ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin bakım ve onarımını yapıyor, eskiyen tesisatlarını yeniliyor.
Bulanık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.
Mobilya, metal ve elektrik bölümlerinde eğitim gören gönüllü öğrencilerden oluşturulan mobil ekip, öğretmenlerinin de yardımıyla gittikleri evleri boyuyor, mobilya, elektrik, su tesisatı, kapı ve pencere bakımı yapıyor.

Proje kapsamında, ilçeye bağlı Şehitlik Mahallesi'nde eşi vefat eden 4 çocuk annesi Gülten Kasımoğlu'nun evine giden öğrenciler, elektrik tesisatı ve mobilyaların tadilatını yaptı, duvarları, kapı ve pencereleri boyadı.
Aileye gıda yardımı da yapan öğrenciler, toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında şu ana kadar 22 evde çalışma yürüttü.

"Ailelerin ihtiyaç ve eksiklerini gideriyoruz"

Öğrencilerden Diyar Balcı, AA muhabirine, bugüne kadar birçok eve giderek ailelerin evlerinde ihtiyaç duyulan tadilatları yaptıklarını söyledi.
Çalışmada yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Balcı, "Ailelere elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Bugün geldiğimiz evde mobilya kapaklarını, ampul ve prizleri değiştirdik. Boyama yaptık, eksikleri giderdik. Kapıları yerinden sökerek tek tek boyadık. Güzel bir çalışma oldu." dedi.
Müjde Yıldırım ise "Kapı kollarını boyadık, temizlik yaptık. Diğer arkadaşlarımız da evi boyadı. Kırılan ve dökülen yerleri onardılar. Projede yer aldığımız ve aileye yardım ettiğimiz için çok mutluyuz. Çünkü bir ailenin yüzünü güldürdük." ifadesini kullandı.

"Devletimizin ailelerin yanında olması onları mutlu ediyor"

Tadilatı yapılan eve gelerek öğrencilerin çalışmalarını inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında ihtiyaç sahibi 22 ailenin evini yenilediklerini belirtti.
Kasımoğlu ailesine de "konuk olduklarını" ifade eden Tunçel, şöyle konuştu:
"Meslek lisesi öğrencilerimiz bu kapsamda ailelerle buluşuyor. Okulumuza ve gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Konuk olduğumuz tüm evlerde ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Devletimizin ailelerin yanında olması onları mutlu ediyor. Bu çalışmalarla devlet vatandaş bütünleşmesi gerçekleşiyor."
Okul Müdürü Mehmet Ali Demir de şubat ayından bu yana ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Öğrencilerin bu sayede okulda öğrendikleri bilgileri uygulama imkanı bulduğunu aktaran Demir, "Projemizin en önemli tarafı öğrenciler, ailelerin gönüllerine dokunuyor. Duvarı ve kapıları boyuyor, tesisatları yeniliyor. Burada öğrencilerin yardımlaşma duyguları da ön plana çıktı." dedi.
Evi onarılan Gülten Kasımoğlu ise evinde eskiyen ve bozulan her yeri onaran öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya berberleri İstanbul'da bir araya geldi

2022-06-14 16:24 - Çevre-Hayat

Akyurt'ta selin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor

2022-06-13 09:29 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Sevgi Yiğit atandı

2022-06-11 00:55 - Gündem

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, görevine resmen başladı

2022-06-09 15:03 - Dünya

Galatasaray Kulübünün kongresi başladı

2022-06-11 11:20 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de yılbaşından bugüne kadar 13 tane DEAŞ'lı canlı bomba bul

2022-06-15 15:28 - Gündem

Muşlu meslek lisesi öğrencileri ihtiyaç sahiplerinin evlerini onarıyor

2022-06-16 12:07 - Çevre-Hayat

Engelli gencin polislik hayali bir günlüğüne gerçek oldu

2022-06-15 14:32 - Çevre-Hayat

Türk araştırmacılar kanser tedavisinde yeni ilaçların keşfi için kapıları araladı

2022-06-10 14:06 - Teknoloji

Ülkesine ilk kez Türk pasaportuyla gelmenin mutluluğunu yaşıyor

2022-06-14 13:24 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sağlıklı yaş almanın kapısı geriatri polikliniğinde açılıyor

14:28 - Çevre-Hayat

Kars'ta beyaza bürünen sarıçam ormanları dronla görüntülendi

14:22 - Çevre-Hayat

Samsun'da Kızılırmak Deltası'na baharın müjdecisi leylekler gelmeye başladı

14:17 - Çevre-Hayat

Dedesini akciğer kanserinden kaybeden doktor 23 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor

14:13 - Çevre-Hayat

Çevresini silüet olarak gören kadın, yediden yetmişe Kur'an-ı Kerim öğretiyor

14:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dünya genelinde doğal afet kaynaklı ölümlerin yarısından fazlasına depremler yol açıyor

11:18 - Dünya

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Resulzade, vefatının 71. yılında anılıyor

11:12 - Dünya

Türkiye nüfusunun yüzde 49,98'ini kadınlar oluşturuyor

11:07 - Ekonomi

ABD ordusunun mühimmat stoku, çok boyutlu sorunlarla gündemde

11:02 - Dünya

Türkiye'deki yabancı kontrollü girişim sayısı 2024'te 11 bin 86 oldu

10:38 - Ekonomi