?>

Muslera Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ikiye katladı

Galatasaray'ın file bekçisi Muslera, sarı-kırmızılı takımda görev aldığı sürede, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplamının iki katı kadar kupa sevinci yaşadı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL - Ercan Çakar

Galatasaray'ın 2011-2012 sezonu öncesinde İtalya'nın Lazio ekibinden transfer ettiği Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, takımının son 5 yılda elde ettiği başarılarda çok büyük rol oynadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği ve güvendiği oyunculardan biri olan 30 yaşındaki Muslera, Galatasaray'da görev aldığı 5 sezonda 10 kupa sevinci yaşarken, bu sürede Fenerbahçe ve Beşiktaş toplam 5 kupa elde etti.

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı forma altında üçer Süper Lig ve Türkiye Kupası ile 4 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Bu sürede Fenerbahçe birer Süper Lig ve Süper Kupa ile 2 Türkiye Kupası kazanırken, Beşiktaş ise sadece Süper Lig'de bir kez mutlu sona ulaştı.

Üçüncü kez 2 penaltı kurtardı

Galatasaray'a Süper Kupa'yı getiren maçta 2 penaltı kurtaran Fernando Muslera, üçüncü kez bu başarıyı sergiledi.

Sarı-kırmızılı takım, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten Süper Kupa'da penaltıya giden maçta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederken, Uruguaylı kaleci iki penaltıda topu çıkarmayı başardı.

Siyah-beyazlı oyuncular Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson'ın atışlarında topu kurtaran Muslera, takımının kupayı kazanmasını sağladı.

Ferdando Muslera, Uruguay Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Gana ile karşılaştıkları ve penaltılara giden maçta 2 kez topu çıkarmayı başarmıştı. Uruguaylı kaleci, Lazio formasıyla 2009'da Sampdoria'ya karşı görev yaptığı İtalya Kupası maçında da penaltılarda iki atışın golle sonuçlanmasını önlemişti.

Hagi'yi yakaladı

Fernando Muslera, Galatasaray'da 5 sezonda elde ettiği kupa sayısıyla takımın efsane oyuncularından Rumen Gheorghe Hagi'yi yakaladı.

Hagi, sarı-kırmızılı takımda 1996'dan 2001'e kadar forma giydiği 5 sezonda 1 UEFA Süper Kupa, 1 UEFA Kupası, 4 Süper Lig, ikişer Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası kaldırmıştı.

Uruguaylı kaleci, Beşiktaş maçı sonrası Galatasaray kariyerindeki 10. resmi kupasını kaldırdı ve Hagi ile kupa sayılarını eşitledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’daki canlı bomba saldırısı zanlıları hakim karşısında

2016-08-10 04:17 - Genel

Antalya’da köpek katliamı

2016-08-09 20:22 - Genel

Hakkari'de askeri araca mayınlı tuzak: 7 yaralı

2016-08-10 05:37 - Gündem

Erdoğan-Putin görüşmesi yatırımları hızlandıracak

2016-08-11 15:20 - Ekonomi

Paraşütçü 500 metreden düştü

2016-08-07 18:22 - Genel

Muslera Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ikiye katladı

2016-08-14 17:02 - Gündem

Bursa Müftüsü Ay görevinden istifa etti

2016-08-09 20:07 - Gündem

Trabzonspor hazırlık maçında Bursaspor'a yenildi

2016-08-13 03:22 - Spor

39 yaşındaki voleybol hakemi kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

2016-08-11 20:17 - Genel

Kadınlar artistik cimnastikte altın madalya ABD'nin

2016-08-10 07:17 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye, Pakistan'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadı

17:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun duruşma salonundaki görüntülerinin çekilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

17:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Katarlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

17:03 - Gündem

DMM, "MHRS hacklendi, hasta bilgileri sızdırıldı" iddiasını yalanladı

15:37 - Gündem

THY'den A Milli Basketbol Takımı'nın EuroBasket 2025 final maçı için Riga'ya ek sefer

15:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye, Pakistan'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadı

17:38 - Gündem

Küresel Sumud Filosu Tunus’tan Gazze’ye doğru yola çıktı

17:12 - Dünya

Ekrem İmamoğlu'nun duruşma salonundaki görüntülerinin çekilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

17:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Katarlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

17:03 - Gündem

Küresel Sumud Filosu Tunus’tan katılan tekneleriyle Gazze’ye doğru yola çıktı

16:48 - Dünya