?>

MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı başladı

"Dünyanın önemli yatırımcılarının da fuara katılarak girişimcilik salonunda önemli görüşmeler yapması beklenmektedir"

Ekonomi - 5 yıl önce

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Yatırımcı ile girişimciyi bir araya getirecek organizasyonda (MÜSİAD EXPO), yeni iş alanlarının oluşması sağlanarak Türkiye'deki istihdama doğrudan katkı yapılması hedeflenmektedir." dedi.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu "MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı", Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kaan, 18'incisini gerçekleştirdikleri etkinliğin bu yıl ilk kez, Türkiye’nin en büyük fuar organizatörü TÜYAP ve Türkiye’nin en geniş sermaye Platformu olan MÜSİAD’ın, güçlerini birleştirerek gerçekleştirdiği söyledi.

Kaan, fuarda, 10 salonda ve 70 bin metrekarelik bir alanda binlerce şirketin temsil edileceği ve 100 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirterek Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olma özelliğiyle sanal ortamdan da katılımların ve ziyaretlerin gerçekleşeceğini bildirdi.

Sosyal mesafe kuralları ve ciddi sanitasyon önlemleri çerçevesinde yapılan hazırlıklarla 8 binin üzerinde B2B iş görüşmesinin hedeflendiklerini aktaran Kaan, fuarın, dünyanın dört bir yanından gelecek sanayici ve iş insanının da katılacağı Uluslararası İş Forumu- (International Business Forum (IBF) ile önemli toplantılara ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Kaan, MÜSİAD EXPO 2020'nin, ticaretin iletişim dili olan fahri konsolosları da bir araya getireceğini belirterek, "Başta ABD, Avrupa ve Asya bölgeleri olmak üzere tüm dünyada etkin rol oynayan fahri konsoloslar, buralarda edindikleri tecrübe ve birikimleri ,iş insanlarıyla paylaşarak ülkemizin ihracatının gelişmesine katkıda bulunacak.

Ayrıca fuarda, 4 kıtadan 20 yeni kuruluşla MOU anlaşması imzalanarak, ülkelerimiz arasındaki ihracatın ve ticari ilişkilerin gelişmesi noktasında önemli bir adım atılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Büyük yarışın başlamasına dakikalar kaldı

2020-11-15 15:56 - Dünya

Güldürü ustası: Nejat Uygur

2020-11-17 17:36 - Kültür Sanat

Hamilton, Schumacher'i İstanbul'da yakaladı

2020-11-16 15:16 - Spor

İzmir depreminde 92 camide hasar oluştu

2020-11-17 19:06 - Gündem

MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı başladı

2020-11-18 15:31 - Ekonomi

Dolar/TL 7,64 seviyelerinden işlem görüyor

2020-11-16 13:46 - Ekonomi

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu gelişmeleri

2020-11-18 13:31 - Ekonomi

Şirket içi dijital uygulamalar salgınla mücadelede firmalara büyük fayda sağlıyor

2020-11-18 14:39 - Genel

Üniversite mezunu genç muhtardan 'kitap' projesi

2020-11-11 16:01 - Çevre-Hayat

Casper'dan “Fırsat Maratonu“ kampanyası

2020-11-11 16:01 - Genel

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı kafe ve lokantalarda fahiş fiyatlı su satışlarını denetledi

17:27 - Ekonomi

Uluslararası cep telefonu firmasına sim kart çıkarıcı pim üretiyor

15:58 - Ekonomi

SPK Başkanı Gönül: 14 şirketin halka arzını tamamladık

15:42 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk endüstriyel ölçekli mobil hidrojen depolama sistemi hayata geçti

15:27 - Ekonomi

Antalya'ya yılın 9 ayında gelen turist sayısı 14 milyonu aştı

14:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Suriye güvenlik güçleri ile SDG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

04:27 - Dünya

Trump, Alaska'nın maden potansiyelini ortaya çıkaracak projeyi onayladı

04:08 - Dünya

Milli S/İHA'lar art arda havalanıp 3 ayrı görev icra etti

04:02 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze’de ateşkes için Türkiye’nin çabalarına dikkat çekti

03:07 - Dünya

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya