?>

Muhammed bebek son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık Muhammed Omar son yolculuğuna uğurlandı.

Genel - 6 yıl önce

Akçakale'de şehit olan Muhammed bebek ve Cihan Güneş için tören

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen törenin ardından Muhammed Omar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Akçakale ilçesindeki Sanayi Camisi'ne getirildi.

9 aylık Muhammed bebek terör örgütü YPG/PKK'nın kurbanı olduAkçakale'de şehit olan Muhammed bebek ve Cihan Güneş için tören

Cenaze namazı öncesi eşi Fatina'yı teselli etmeye çalışan baba Muhammed Hani, gazetecilerin soruları üzerine gözyaşı döktü ve konuşmakta güçlük çekti.

Teröre lanet okuyan baba Muhammed Hani, "Terör örgütü YPG/PKK evleri bombalıyor, çocuğum öldü. Allah YPG/PKK'nın evlerini başlarına yıksın inşallah." dedi.

Muhammed Hani ve eşi Fatina'yı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri teskin etmeye çalıştı.

#Canlı: Terör örgütü YPG/PKK'nın sivilleri hedef alan saldırıda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar için cenaze töreni düzenleniyor. https://t.co/ztZgwhCVeF

— AA Canlı (@AACanli) October 11, 2019

Akçakale İlçe Müftü Vekili Hasan Turgut'un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Muhammed Omar'ın cenazesi, Akçakale Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Muhammed Omar'ın yakınları, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılanlar sloganlarla teröre tepki gösterdi.

Terör örgütünün dün düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 9 aylık Muhammed Omar'ın "Hale" ve "Yasmin" isimli ablalarının tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

"Terörü destekleyenler utansın"

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütünün bebeği yatağında şehit ettiğini söyledi.

Yalçınkaya, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Akçakale, yüz yıldır terörün dışında, Türk bayrağının, devletinin yanındadır. Tel Abyad da yüz yıldır teröre bulaşmadı, Batılı devletlerin desteğiyle terör buraya geldi. Lojistik destek sağlayanlar, bu terörü burada yeşertenler, destekleyenler utansın." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'de 5 bin yıllık antik kent bulundu

2019-10-07 22:57 - Dünya

'Türkiye ile en önemli hedefimiz Balkanlar'da barış'

2019-10-07 21:27 - Dünya

'Önceliğimiz dinimizin hakikatleridir'

2019-10-08 00:37 - Gündem

Palamut az olunca lakerdanın kilosu 100 lira oldu

2019-10-06 17:17 - Çevre-Hayat

Spor camiasından 'Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-10 00:02 - Gündem

Beşiktaş iç saha performansıyla umutlandı

2019-10-07 15:32 - Spor

İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve IHH ortak projesi: Isra-Turkey

2019-10-05 10:34 - Özel Haber

'Brexit sancılı olacak'

2019-10-09 16:42 - Dünya

'Lityum iyon piller enerji kapasitesini 3 kat artırdı'

2019-10-09 16:57 - Teknoloji

'Şeker hastalığının gebelikte tanınması son derece önemli'

2019-10-07 15:12 - Sağlık

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katıldı

00:52 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya