Morhipo, öğrencilerin en çok ne aldığını belirledi

- Morhipo.com ev kategorisi verilerinden öğrencilerin en çok hangi ürünleri tercih ettiğini derledi

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com ev kategorisi verilerinden öğrencilerin en çok hangi ürünleri tercih ettiğini derledi.
Morhipo.com açıklamasına göre, anne evindeki konfordan öğrenci evi modeline geçen gençler, eksiklerini en çok online alışverişten sağlıyor. Satın alınan ürünlerin başında küçük ev aletleri geliyor.
Pratik ve hızlı yemek hazırlamanın formülü için öğrenciler tost makinası, kahve makinası ve mutfak robotları gibi ürünleri tercih ediyor. Tabii ki ev tekstil ürünleriyle ilk defa tanışan gençler, nevresim ve havlu gibi ürünleri de sepetlerine eklemeyi unutmuyor.
Site üzerinden en çok alışveriş yapan öğrenci grubunu yüzde 25'le İstanbul'da öğrenim gören üniversite gençliği oluşturuyor. İstanbul'u yüzde 10'la Ankara ve İzmir, yüzde 5'le Eskişehir takip ediyor.
İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de okuyan öğrenciler aynı zamanda en çok ev eşyası alan kesimi de oluşturuyor. Öğrenci evlerinin kiralanmaya ya da yurt odalarının dekore edilmeye başlandığı bu dönemde en çok ev tekstil ürünleri tercih ediliyor.
Ev tekstil ürünleri içerisinde yüzde 45'le nevresim takımları birinci sıraya yerleşiyor. Nevresim takımlarını havlu, aydınlatma ve kilim/halı ürünleri izliyor.
Öğrenciler, bu yıl mutfak aletlerine de yoğun ilgi gösterdi. Mutfak ürünleri içerisinde en çok tercih edilen; yüzde 17 ile tencere ve tava takımları oldu. Onları sırasıyla çaydanlık, tost makinesi ve kahve makinesi takip etti.
Elektrikli aletler bölümünde de geçen yıla oranla öğrenciler yüzde 20 daha fazla sipariş verdi. Elektrikli süpürge ve ütü, öğrencilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor.
18-22 yaş arası gençlerin sepetinde ev tekstil ve elektrikli küçük ev aletlerinin yanı sıra kendileri için de alışveriş yaptıkları görülüyor. Gençler en çok spor giyim kategorisinden ürünleri sepetlerine eklerken, jean ve sneaker modellerinden de vazgeçmiyor. Gençlerin sepet ortalaması ise 180 ile 220 TL arasında değişiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

'Erdoğan'ın Polonya ziyaretine büyük önem veriyoruz'

2017-10-16 19:11 - Genel

130 yıllık konakta, tarihe yolculuk

2017-10-14 15:07 - Gündem

ABD'den Kerkük'teki askeri operasyonlara son verme çağrısı

2017-10-16 23:37 - Dünya

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi başladı

2017-10-17 17:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'ya gidecek

2017-10-14 15:47 - Gündem

İstihdam arttı İşsizlik Sigortası'na başvurular azaldı

2017-10-16 14:22 - Ekonomi

Bahçeye yuvarlanan kadın yoğun bakıma alındı

2017-10-13 02:22 - Asayiş

Yazılımcılar 'risk analizi merkezi'ne sıcak bakıyor

2017-10-14 16:12 - Ekonomi

Osmaniye'de yer fıstığı üretimi 7 yılda yüzde 43 arttı

2017-10-14 16:17 - Ekonomi

Bin 800 yıllık ağaçtan çıkan zeytinyağı 22 bin liraya satıldı

2017-10-17 00:32 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya