?>

MKE Ankaragücü şampiyonluk yolunda yara aldı

1. Lig'in 33. haftasında Altınordu, deplasmanda lider MKE Ankaragücü'nü 3-2 yendi.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Stat: Eryaman

Hakemler: Yasin Kol, Cemal Alpay, Abdullah Uğur Sarı

MKE Ankaragücü: Akın Alkan, Mehmet Murat Uçar, Yusuf Abdioğlu, Sinan Osmanoğlu (Dk. 64 Alperen Babacan), Yasin Güreler (Dk. 82 Pinto), Abdullah Durak, Şahverdi Çetin (Dk. 64 Ali Kaan Güneren), Geraldo, Zahid, Chahechouhe (Dk. 64 Ariyibi), Cem Ekinci (Dk. 64 Eren Derdiyok)

Altınordu: Serhat Öztaşdelen, Rıdvan Koçak, Yusuf Yalçın Arslan, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Metehan Yılmaz (Dk. 46 Kürşad Sürmeli), Kubilay Aktaş, Ahmet İlhan Özek (Dk. 81 Ahmet Dereli), Recep Aydın (Dk. 81 Feyttullah Gürlük), Şeref Özcan (Dk. 70 Yusuf Can Esendemir), Hüsamettin Yener (Dk. 70 Sami Satılmış)

Goller: Dk. 9 ve 58 Şeref Özcan, Dk. 40 Hüsamettin Yener, (Altınordu), Dk. 45 Geraldo, Dk. 90+1 Ariyibi (MKE Ankaragücü)

Kırmızı kartlar: Dk. 55 Zahid (MKE Ankaragücü), Dk. 62 Kubilay Aktaş (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 3 Volkan Fındıklı, Dk. 45+4 Ahmet İlhan Özek, Dk. 71 Yusuf Can Esendemir (Altınordu), Dk. 50 Şahverdi Çetin, Dk. 80 Yusuf Abdioğlu (MKE Ankaragücü)

Maçın 72. dakikasında MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Eren Derdiyok'un kullandığı penaltıyı kaleci Serhat Öztaşdelen soluna uzanarak kurtardı.

Altındağ: "Verilmeyen penaltımız var, kırmızı kartlar var."

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, 1. Lig'in 33. haftasında Altınordu'ya 3-2 kaybettikleri maçın hakemlerini eleştirdi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Altındağ, iyi hazırlanarak galibiyet planladıkları bir maçı kaybettiklerini dile getirdi.

"Hedefimiz üst lige çıkmak. Rakibimiz de ligde kalmak için mücadele ediyor." diyen Altındağ, şunları söyledi:

"İki takım için de iyi bir mücadele oldu. 5-6 haftadır da hakemlerden yana sıkıntımız var. Verilmeyen penaltımız var, kırmızı kartlar var. Bugüne kadar hakemle ilgili konuşmadık ama koskoca camianın hakkı kolay kolay yenmez. Burada emek veriliyor. Emeğin karşılığını almak istiyoruz. Hakemler de artık doğru kararlar versin. Verilmeyen penaltı pozisyonumuza bakın. Bundan önceki maçlarda verilen kararlar da incelenmeli. Kolay düdük çalıyorlar. Koskoca şehrin hakkı yenmez. Hakem camiasından biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Kimin hakkıysa versinler. Şahverdi'nin penaltı ve kırmızı kart pozisyonu var ama verilmiyor. Bunlar incelenmeli. Kaybettik, üzgünüz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde değerlendirip, Süper Lige çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."

Eroğlu: "Şubat ayında 'Altınordu düştü' deniyordu"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 7 hafta önce herkesin küme düştü gözüyle baktığı takımının çok iyi bir çıkış yakaladığını dile getirdi.

Ligde 7 haftadır kaybetmediklerini aktaran Eroğlu, "Ankaragücü bize kaybetti ama şampiyon olacaklarını düşünüyorum. Burada deneyimli bir takıma karşı, bu seyirci önünde oynamak kolay değil. 2-0 önemli avantajdı ama MKE Ankaragücü birçok maçı geriden gelerek son dakikalarda çevirdi. Devreye 2-1 girmek moralimizi alta çekse de güvenimiz tamdı. Son haftalardaki oyun gücümüz çok etkili. Skorda 3-1'i yakalamamız öz güven sağlasa da biz de 10 kişi kaldık. 5'li savunmaya döndük. Çok iyi mücadele ettik. Oyuncularımı kutluyorum. Başkente de Süper Lig yakışıyor. Umarım hak ettiklerini alırlar." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuları tecrübeli isimlerle bir araya getirdiklerini söyleyen Eroğlu, 41 puana yükseldiklerini hatırlatarak "43-44 puan kümede kalma barajı olur. Şubat ayında 'Altınordu düştü' deniyordu. Bir galibiyetin bize getireceği morali biliyorduk. Serinin başlangıcı için bu önemliydi. Herkesin 'Düştü' dediği Altınordu önemli bir çıkış yakaladı. 10 yıldır bu takımın teknik direktörüyüm, bir yıl hariç her sezon önemli galibiyet serisi yakaladık." diye konuştu.

MKE Ankaragücü Kulübünden hakem tepkisi

MKE Ankaragücü Kulübü, 1. Lig'de Altınordu'ya 3-2 kaybettikleri maçın hakem yönetimine tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz aleyhine gerçekleşen hakem hatalarının artık 'tesadüf' olmadığından eminiz." denildi.

Yapılan hataların ardında kasıt bulunmadığına inanmanın, Altınordu müsabakasındaki hakem yönetimi sonrası artık mümkün olmadığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Şampiyonluk yolunda en kritik müsabakaların oynandığı dönem içerisinde bütün spor otoritelerinin tereddütsüz hemfikir olduğu ve aleyhimize gerçekleşen hakem hataları, şiddetini arttırarak devam etmektedir. Sistematik olarak kulübümüzün puan kayıpları yaşamasına neden olan tüm kararları, kamuoyunun takdirine bırakıyor, tüm yetkili kişi ve kurumları Türk sporuna zarar verenler hakkında gereğini yapmak üzere bir kez daha göreve davet ediyoruz. MKE Ankaragücü herkese ve her şeye rağmen şampiyon olacaktır."

Kamuoyuna Duyuru; pic.twitter.com/oO0EkVTPCe

— MKE Ankaragücü (@Ankaragucu) April 20, 2022

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Korku Takvimi’nin güzel yüzü -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazıyor-

2022-04-13 21:03 - Magazin

Yağışların debilerini yükselttiği akarsular, inci kefalinin göçünü kolaylaştıracak

2022-04-14 13:29 - Gündem

Johnson ve Zelenskiy, Ukrayna için uzun vadeli güvenlik çözümü ihtiyacını görüştü

2022-04-16 22:05 - Dünya

Vizyonum da belli misyonum da -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazıyor-

2022-04-20 19:53 - Magazin

Zorlu PSM, EFG Londra Caz Festivali'ni ağırlayacak

2022-04-19 18:59 - Magazin

Türkiye'nin "geri gönderme merkezleri" kapasitesi 20 bine çıkacak

2022-04-17 15:20 - Ekonomi

MKE Ankaragücü şampiyonluk yolunda yara aldı

2022-04-20 20:59 - Spor

DSÖ: Afrika'da Kovid-19 vakalarının artışı son 16 haftada azaldı

2022-04-14 15:34 - Dünya

İhracatçıların TCMB'ye yapacağı döviz satışında oran pazartesiden itibaren yüzde 40 olacak

2022-04-15 18:55 - Ekonomi

EKO İKLİM Zirvesi'nin getirdiği canlılık reklam sektörünü memnun etti

2022-04-19 12:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gürcistan, EuroBasket 2025'te çeyrek finale yükseldi

18:07 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

17:48 - Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Fransa'da "3'te 3" yaptı

17:37 - Spor

ikas Eyüpspor-Galatasaray maçının tarihi değişti

17:07 - Spor

Karateciler, Gazze için tatamiye çıktı

15:42 - Spor

Günün Manşetleri

İspanya’dan kalkan Küresel Sumud Filosu tekneleri Tunus açıklarına ulaşmaya başladı

17:53 - Dünya

İçişleri Bakanlığından, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin asayiş ve trafik tedbirleri genelgesi

17:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Siirt'teki şehit ailesine ul

17:18 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kocaeli'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

17:12 - Siyaset

ikas Eyüpspor-Galatasaray maçının tarihi değişti

17:07 - Spor