MİT, Jandarma ve Sahil Güvenlikten firari FETÖ'cülere operasyon

İzmir Aliağa'da FETÖ'ye yönelik soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışan 5 örgüt mensubu, drone ve helikopter destekli operasyonla yakalandı.

Genel - 8 yıl önce

İZMİR

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalama kararı bulunan 5 örgüt üyesinin Yunanistan'a kaçmak için İzmir'e geldiği yönünde bilgi aldı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ortak operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, şüphelilerin Foça ilçesinden botla Yunanistan'a kaçacağını tespit etti.
Güvenlik güçleri, önceki gün gece, Foça sahilinden Yunanistan'ın Midilli adasına doğru seyreden şüpheli bir botu takibe aldı. Şüphelileri taşıyan bot, Aliağa ilçesi Çakmaklı sahilinde karaya vurdu, FETÖ mensupları da araziye dağılarak kaçtı.
Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopter ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait insansız hava aracının desteğiyle arazide arama-tarama faaliyeti başlatıldı. Farklı yönlere giden zanlılar, yaklaşık 7 saatlik bir çalışma sonucu saklandıkları arazide ve terk edilmiş bir evde gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında eski Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) çalışanı kişi, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen bir sanık ve FETÖ soruşturması kapsamında aranan 3 zanlı bulunuyor.
Zanlıların üzerinde ise sahte kimlik ve ehliyet ile yaklaşık 7 bin avro ele geçirildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin, jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Muhabir: Ömer Süt

Haftanın Öne Çıkanları

Bülbülün ömrü Türkiye yolunda geçti

2018-05-06 14:57 - Genel

Gol kralı Samudio Rize'de kalmak istiyor

2018-05-08 15:21 - Spor

ALES adaylarına saat uyarısı

2018-05-04 17:04 - Eğitim

Susurluk'ta döner kadınlardan sorulur

2018-05-03 23:02 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin 5. şehir hastanesi açılış için gün sayıyor

2018-05-02 16:32 - Ekonomi

YSK, seyyar sandık kurullarına ilişkin usul ve esasları belirledi

2018-05-02 03:32 - Gündem

MİT, Jandarma ve Sahil Güvenlikten firari FETÖ'cülere operasyon

2018-05-08 17:32 - Genel

İslam İşbirliği Teşkilatından Arakan ve Kudüs çağrısı

2018-05-07 15:32 - Dünya

Citroen'den uygun faiz ve ödeme koşulları

2018-05-04 15:22 - Genel

'Zilsiz okul' öğrencilere sorumluluk bilinci aşılıyor

2018-05-01 18:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

EIA: ABD doğal gaz stokları kış öncesi son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkacak

14:42 - Ekonomi

IEA: Küresel petrol arzı temmuzda günlük 2,4 milyon varil arttı

14:37 - Ekonomi

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem