?>

Mısır Dışişleri Bakanı: Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracağımızdan eminiz

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracaklarını belirterek, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin de çıkarınadır." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Kahire

Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kahire'deki Tahrir Sarayı'nda yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı ile görüşmelerinde tarafların ilişkileri güçlendirme iradesi gösterdiğini açıkladı

Türkiye ile her alanda iletişimi sürdürmek için çabaladıklarını kaydeden Şukri, "Sağlam zemine sahibiz ve Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracağımızdan eminiz. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin de çıkarınadır." ifadelerini kullandı.

"Bölgesel ve uluslararası konuda ortak bir vizyonumuz var"

Türkiye ile birçok bölgesel ve uluslararası konuda ortak bir vizyona sahip olduklarını vurgulayan Şukri, Türkiye ile ilişkilerin yeniden güçlü bir şekilde başlaması ve büyükelçilerin geri dönmesi konusunu ele aldıklarını belirterek, iki ülke arasındaki iletişim kanallarının açık olmasını ve koordinasyonun devamını arzuladıklarını ifade etti.

Şukri, Mısır'daki Türk yatırımlarını geliştirmek ve önündeki engelleri aşmak için çalışacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mısır'da çeşitli alanlarda Türk yatırımları vardı. Geçmiş yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 9 milyar dolara yükseldi. Bu iki ülke için önemli bir rakam. Hatta Türkiye’nin Mısır’daki yatırımları 2.5 milyar dolara ulaştı."

Türk yatırımcıların Mısır'daki yatırımlarını, ticari ve sanayi faaliyetlerini önemsediklerini söyleyen Şukri, "Ayrıca Mısır'ın ülkeye yatırımcı çekmesi için projeleri bulunuyor. Bu da Türk iş insanlarını gelecek dönemde çekecektir." diye konuştu.

Şukri, iki tarafın da görüşmede bölgenin yeniden istikrara kavuşması ve meydan okumalara karşı gücünü yeniden toparlaması için yapılması gerekenlere dair derinlemesine görüşlerini ortaya koyduğunu kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, görüşmede ayrıca, Suudi Arabistan ile İran arasındaki normalleşme, Filistin konusunun yanı sıra, Suriye, Libya ve Ukrayna-Rusya savaşının çeşitli yönlerden yansımalarını ele aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Deprem bölgesinden dönen doktorlar yaşadıklarını anlattı

2023-03-14 15:57 - Gündem

OHAL kapsamında deprem bölgesinde tarım sektörüne yönelik yeni tedbirler alındı

2023-03-12 10:37 - Gündem

Almanya’da ücretlerinin artırılmasını isteyen hastane çalışanları iş bıraktı

2023-03-14 14:46 - Dünya

UEFA'dan futsal hakemi Fatma Özlem Tursun'a görev

2023-03-14 12:46 - Spor

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-18 11:52 - Gündem

Tıp Bayramı'nı depremlerin merkez üssünde geçiren sağlıkçılar, çalışmalarını özveriyle sürdürüy

2023-03-14 18:03 - Çevre-Hayat

Meteorolojiden Batı Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2023-03-11 15:37 - Gündem

Kahramanmaraş'ta sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı'na buruk girdi

2023-03-14 15:38 - Sağlık

Baykar'dan sınava hazırlanan afetzede öğrencilere 10 bin tablet

2023-03-15 10:08 - Teknoloji

İlgili Haberler

TBMM Dilekçe Komisyonuna 2 yılda yaklaşık 19 bin başvuru yapıldı

18:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ülkenin büyükelçisini kabul etti

17:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin gıda güvenliği ülkemiz için milli güvenlik meselesine dönüştü

15:58 - Siyaset

KKTC heyetinden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na ziyaret

17:32 - Siyaset

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile Ukrayna-Rusya arasındaki ateşkes çabalarını görüştü

16:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

Borsa günü yatay tamamladı

18:38 - Ekonomi

EBRD'den Adıyaman ve Hatay'da kritik altyapı projeleri için 195 milyon avro finansman

18:22 - Ekonomi

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem

BM, yaklaşık 1,9 milyon yerinden edilmiş Suriyelinin geri döndüğünü bildirdi

18:13 - Dünya