?>

Miraç bebek iki dişli dünyaya geldi

Nevşehir Devlet Hastanesinde dün akşam dünyaya gelen Miraç bebek iki dişli olarak doğdu.

Gündem - 9 yıl önce

Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde yatmakta olan 23 yaşında ki anne Nazife Kıyga ikinci kız bebeğini dün akşam dünyaya getirdi. Anne Nazife Kıyga ve ailesi dünyaya gelen bebeklerinin iki dişli olarak doğmasını ise büyük bir şaşkınlıkla karşıladı. Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Doktoru Uzman Hekim Zeynep İbişoğlu ise bu olayın yüz binde bir gerçekleştiğini ve yeni doğan bebekte iki dişli doğumun olmasının kendisini de şaşırttığını kaydetti. 

Doktor İbişoğlu, “Bebeğimiz dün dünyaya geldi. Normal doğum ile annenin ikinci gebeliğinden 2 bin 600 gram ve 48 cm olarak dünyaya geldi. Şimdi yeni doğan da dişli bebek doğması yüz binlerde bir görülen bir şey. Çok nadir gördüğümüz bir vaka. Bebeğin iki dişi var. Normalde bu dişler natal dişler. Bu dişlerin eğer bir tanesi veya iki tanesi çok sallandığı zaman emmede herhangi bir problem yaratacağı için çocuk cerrahisi ve diş bölümü ile görüşüp bunların çekilmesi gerekir. Çünkü emerken aspire edebilir çocuğun soluk borusuna kaçabilir. 

Çok nadir gördüğümüz bir vaka bizim bebeğimizde dişlerinden bir tanesi çok sallanıyor. O yüzden çocuk cerrahisi ile de görüşüp o dişi yutmasında bir problem olmaması için alacağız. Bu olay tamamen genetik bir olay. Bu olay şundan kaynaklanıyor diyemeyiz. Genetik temeli olduğu söyleniyor. Ben bir kere daha denk gelmiştim böyle dişli bebek doğumuna ama böyle bir bebek ile bende ilk kez den geliyorum. Bebek son derece sağlıklı” şeklinde konuştu.

Anne Nazife Kıyga ise yaptığı açıklamada kendisinin de çok şaşırdığını Miraç gecesinde bebeklerinin dünyaya gelmesinden dolayı bebeğin ismini Miraç koyduklarını söyledi. Kıyga, “Bende çok şaşırdım. Ailemizde de görülen bir olay olmadığı için çok şaşırdık. Birazda korkuyorum. Babası da ilk karşılaştığında olayın etkisiyle şaşkınlık yaşadı. Adını miraç koyduk” dedi. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İşte gece görüşlü ambulans helikopterimiz

2016-04-28 02:56 - Genel

Mandıralı: Puanımız gasp edildi!

2016-04-30 22:04 - Spor

Miraç bebek iki dişli dünyaya geldi

2016-05-04 15:22 - Gündem

Karşıyaka 20 yıl sonra küme düştü

2016-05-03 18:37 - Spor

Google ve FIAT - Chrysler ortak mı oluyor!

2016-04-29 23:09 - Teknoloji

Batuhan Yaşar: 'Pelikan dosyası ama kimin?'

2016-05-04 14:03 - Siyaset

Yeni BlackBerry Telefonları Görüntülendi!

2016-04-28 17:12 - Teknoloji

Kilis’e yine roket düştü: 2 yaralı

2016-05-01 14:59 - Asayiş

7 terörist daha öldürüldü

2016-04-27 16:46 - Politika

Bakan Kılıç: Yargıya büyük görev düşüyor

2016-04-29 23:04 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

MSB, Rize'de selden etkilenen vatandaşların helikopterle tahliyesine ilişkin paylaşım yaptı

22:43 - Gündem

Bakan Yumaklı: Su ile ilgili dün ne yaptıysak, bugün ve yarın daha fazlasını yapacağız

20:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma

19:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 1 şirkete daha kayyum atandı

19:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile New York'ta görüştü

01:12 - Dünya