?>

Minik satranççının büyük hedefi

9 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu Arda Çamlar, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) dünya sıralamasının zirvesindeki Norveçli Magnus Carlsen'i yenmeyi istiyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ANTALYA - SİNAN ÖZMÜŞ

Türkiye'de kendi yaş kategorisinde ELO (Satrançta yetenek düzeyini ölçmek için kullanılan derecelendirme yöntemi) ve Ulusal Kuvvet Derecesi'nde (UKD) ilk sırada yer alan 9 yaşındaki Arda Çamlar, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Kreşte 4,5 yaşında öğrendiği satranca zekasını geliştirmek için devam eden Arda Çamlar, 8 yaşında Türkiye küçükler şampiyonu oldu.

Türkiye'yi geçen sene Romanya'da düzenlenen Dünya Okullar Şampiyonası'nda temsil eden ve 5. olan Arda, il birincilikleri, ilçe birincilikleri elde etmesinin yanı sıra İzmir Açık'ta derece ve Apaydın Satranç Ligi en küçük oyuncusu olarak artı UKD ve ELO puanı kazandı.

Arda, 1867 UKD ve 1851 ELO puanı ile Türkiye'de kendi yaş grubunda ilk sırada yer alıyor.

Hedef Magnus Carlsen

Milli sporcu Arda Çamlar, gözüne Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) dünya sıralamasının zirvesindeki Norveçli Magnus Carlsen'i kestirdi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk katıldığı turnuvaların kötü geçtiğini ve çok üzüldüğünü aktaran Arda, "Profesyonel olmaya başlayınca işler iyiye gitti. Şu anda Dünya Okullar ve Avrupa Gruplar beşincisiyim. Türkiye Şampiyonası'nda da birinci oldum. ELO puanım 1851'e geldi. UKD puanım da 1867'ye ulaştı. Usta adayı olabilmek için 2200 ELO puanım olmalı. Bundan sonraki hedefim dünyanın en iyi oyuncusu Magnus Carlsen'i yenmek. Onu örnek alıyorum. Sürekli hocam ve annemle çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Satranç başarısıyla gelen burs

Satrançla sosyal çevresinin geliştiğini, hesap gücünün arttığını vurgulayan Arda Çamlar, okuldaki başarısının da yükseldiğini kaydetti.

Satranca ilk başladığında karşı olan babasının, derece yapmaya başladığında kendisine destek verdiğini belirten Arda, "Satranç sayesinde birçok okuldan burs kazandım ama öğretmenimi sevdiğim için okulumu değiştirmedim." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ferdi Tayfur ifade verdi

2019-01-22 17:39 - Magazin

Adıyaman'da park halindeki otomobil alev alev yandı!

2019-01-25 02:02 - Asayiş

En sıcak dördüncü yıl: 2018

2019-01-25 11:02 - Teknoloji

Karbonmonoksit gazından 5 kişi zehirlendi!

2019-01-25 22:02 - Asayiş

Kerç Boğazı'nda iki gemide yangın

2019-01-21 22:47 - Gündem

Serbest piyasada döviz fiyatları

2019-01-22 12:17 - Ekonomi

Sanatçı dostları Ayşen Gruda’yı anlattı

2019-01-25 18:39 - Magazin

BB Erzurumspor’dan çifte transfer

2019-01-22 12:37 - Spor

Erdoğan, afetzedelere müjde verdi: Gereği neyse yapacağız!

2019-01-27 19:57 - Siyaset

Kahramanmaraş'ın dağlarında kartpostallık görüntüler

2019-01-22 19:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Botanik bahçesindeki bitkileri el yapımı kağıtlar kullandığı tablolarla geleceğe taşıyor

15:43 - Çevre-Hayat

Dünya Meteoroloji Örgütüne göre, milyonlarca kişi tehlikeli hava olayları karşısında savunmasız

12:57 - Çevre-Hayat

Hayatını sığdırdığı 3 çantayla yüzerek denizleri aşıyor

12:48 - Çevre-Hayat

Tekerlekli sandalyesinden Adana'nın renklerini fotoğraflıyor

12:38 - Çevre-Hayat

Suyla yeniden hayata dönen para yüzücü Defne Kurt, herkese ilham oluyor

12:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

CHP Grup Başkanvekili Başarır hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma

01:18 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Orta Doğu'da İsrail'e yönelik 'yeni tehditler' olduğunu ileri sürdü

23:51 - Dünya

Hakkari'de Nehil Sazlığı'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

23:17 - Asayiş

ABD Başkanı Trump Çin'in Tayvan'ı işgal etmek istemediğine inandığını söyledi

23:03 - Dünya

Netanyahu, Gazze'ye dün 153 ton bomba attıklarını itiraf etti

22:23 - Dünya