?>

"Mimarlar, ekonomiye müteahhitlerin 10 katı değer katacak"

- GAD Mimarlık kurucusu Avcıoğlu: - "Türkiye'deki mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak" - "Otomotiv, sanayi ve tekstil gibi artık mimaride de katma değeri yüksek ürünler konuşulacak" - "Dünyada dijital teknolojinin gelişmesiyle sanat ve özellikle onun önemli bir parçası olan şehirlere şekil veren mimariye büyük bir ilgi var"

Ekonomi - 7 yıl önce

CANNES (AA) - Global Architectural Development (GAD) Mimarlık kurucusu Gökhan Avcıoğlu, dünyada dijital teknolojinin gelişmesiyle sanat ve mimariye büyük bir ilgi olduğunu belirterek, "Türkiye'de mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak." dedi.

MIPIM gayrimenkul fuarında AA muhabirine konuşan Avcıoğlu, dünyada dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanat ve sanatın önemli bir parçası olarak şehirlere şekil veren mimariye büyük bir ilgi duyulduğunu ifade etti.

"Her türlü instagram kullanıcısı birer amatör mimari fotoğrafçısıdır" diyen Avcıoğlu, her gün yüz binlerce fotoğraf servis edildiğini, bunların önemli bir kısmının da mimari içerikli olduğunu kaydetti.

Avcıoğlu, sosyal medya sayesinde hiç olmadığı kadar mimariye ilgiyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu ilgiye kimsenin kayıtsız kalması mümkün değil. Tasarım ve mimariye bundan önce olmadığı kadar önem verilmeye başlandı. Yatırımcılar da 'önce tasarım' demeye başladı. Şu anda mimarlar olarak biz azız ama bunu öncü gibi düşünün, ileride çok daha fazla görmeye başlayacaksınız. Türkiye'deki mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak. Ekonomide son yıllarda katma değeri yüksek ürünlerden bahsediliyor. Otomotiv, sanayi ve tekstil gibi artık mimaride de katma değeri yüksek ürünler konuşulacak. Mimari tasarımın amacı da bu, 10 kat daha fazla değer katacak."

- MIPIM'den GAD Vakfı'na ödül

Bu arada, Gökhan Avcıoğlu'nun kurucusu olduğu GAD Vakfı (GADEV) tarafından tasarlanan Kütüphane (Hydepark Library) projesi, MIPIM gayrimenkul fuarı iş birliğiyle gerçekleştirilen "AR Future Project Awards 2018"de ödül aldı.

GADEV, geçen yıl da tasarladığı Kitapkent projesiyle MIPIM tarafından jüri özel ödülüne layık görülmüştü.

Kütüphane projesi, GADEV'in tasarladığı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kütüphane ve Eğitim Merkezi Projesine de ilham kaynağı oldu. İTÜ için geleceğin şehirlerine yakışır bir mimariyle tasarlanan projenin toplam maliyeti 15 milyon dolar olarak öngörüldü.

İTÜ mezunlarının yapacağı katkılarla karşılanacak proje kapsamında, İTÜ'de öğretim üyeliği görevini yürüten jeolog Prof. Dr. Celal Şengör 40 bin kitap bağışlayacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Bosna Hersek'te Türk müziği: Tekkelerden kafelere nağme yolculuğu

2018-03-11 19:57 - Dünya

Erdoğan: 'Salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını iyi öğrensinler'

2018-03-12 01:37 - Siyaset

Ekonomik göstergeler Moody's kararının 'siyasi' olduğunu kanıtlıyor

2018-03-08 19:17 - Ekonomi

Bakan Fakıbaba'dan şeker fabrikaları açıklaması

2018-03-07 19:52 - Gündem

Çocuk gelinlerin 'sessiz çığlığı' oldular

2018-03-14 15:32 - Kültür Sanat

Türkler 2017'de yurt dışında alışverişe 113 milyon avro harcadı

2018-03-10 16:31 - Ekonomi

"Mimarlar, ekonomiye müteahhitlerin 10 katı değer katacak"

2018-03-14 15:54 - Ekonomi

Mersin İdmanyurdu Bölgesel Amatör Lig'e düşüyor

2018-03-12 05:02 - Spor

Turistlerin gözdesi 'Ani' her mevsim ayrı güzel

2018-03-12 17:38 - Kültür Sanat

Sürdürülebilir Kampüs Projesi'nde kazananlar belli oldu

2018-03-10 14:52 - Genel

İlgili Haberler

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belirlendi

17:03 - Ekonomi

Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya 13 milyon ruble ceza

16:58 - Ekonomi

İzmir ve İstanbul'daki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

16:13 - Ekonomi

İzmir'deki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

15:58 - Ekonomi

İzmir'de marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

15:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor

Karareis Barajı'nın devreye alınmasıyla Çeşme'deki su kesintileri sona erdi

22:52 - Gündem

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

21:53 - Siyaset