?>

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli'nin tarihi final gururu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metre serbest stilde finale kalan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, tarihi başarısının gururunu yaşıyor.

Spor - 11 ay önce

Paris

Milli yüzücü, Paris La Defense Arena'da gerçekleştirilen erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde 14.45.27'lik dereceyle 5. olarak finalde yarışma hakkı elde etti.

Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olma başarısı gösteren 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, yarınki finalde madalya için kulaç atacak.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'de finale kalan ilk sporcu olmak benim için çok gurur verici. Yüce Türkiye halkına ilk defa bu gururu yaşattığım için çok heyecanlıyım. Genç yaşımda, ilk olimpiyatımda bunu başarabilmek sonraki olimpiyatlar için çok büyük bir ışık. İnşallah sonraki olimpiyatlarımda her şey çok daha güzel olacak. Buradan bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Antrenör Aykut Çelik: "Herkes kadar madalya şansımız var"

Kuzey Tunçelli'nin antrenörü Aykut Çelik de genç yüzücünün çok büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Olimpiyat oyunları için iyi hazırlandıklarını aktaran Çelik, "Finale kalmak bizim için çok önemliydi. Bu final, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'ndaki birden fazla madalyanın habercisi. Bunu yaşamalıyız ki 2028'e heyecandan arınmış bir şekilde rahat çıkalım, 2 altın başta olmak üzere 4-5 madalya alalım. Deneyim kazanmamız çok önemliydi. Çok çok mutluyum. Bu final, 2028'in ön adımıydı." diye konuştu.

Kuzey Tunçelli'nin yarın yapılacak finallerdeki atmosferden etkilenmemesini dileyen Çelik, "Herkes kadar bizim de madalya şansımız var. Sporcum çok genç, çok tecrübesiz. Atmosferden etkilenmemesini diliyorum. Tribünlerde binlerce kişi olacak. Burada etkilenmezse madalyayı koparırız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'in olası saldırısına karşı Beyrut Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı

2024-07-29 01:27 - Dünya

BM, İsrail'e yönelik "gazetecilerin öldürülmesine son verilmesi" çağrısını yineledi

2024-08-01 18:08 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Iraklı mevkidaşı Sadavi ile görüştü

2024-07-31 22:08 - Siyaset

Fener Rum Patrikhanesi, Olimpiyatların açılış töreninde yaşananlara tepki gösterdi

2024-07-30 15:28 - Dünya

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 15 Filistinliyi gözaltına aldı

2024-07-30 16:12 - Dünya

DMM'den, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın yaptığı iddia edilen açıklamaya ilişkin payl

2024-07-29 17:33 - Gündem

Yunan havayolları şirketi Aegean, Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını durdurdu

2024-08-03 00:22 - Dünya

Bakan Fidan Etiyopya'da temaslarda bulundu

2024-08-03 16:28 - Siyaset

Çin, Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması çağrısında bulundu

2024-08-01 14:32 - Dünya

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, şiddet olaylarında 2 askerin öldüğünü duyurdu

2024-08-03 08:23 - Dünya

İlgili Haberler

Enzo Roco, yeniden Fatih Karagümrük'te

15:13 - Spor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, sezon hazırlıklarını değerlendirdi

15:07 - Spor

Yeni sezonda Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla da girilebilecek

14:43 - Spor

UEFA Avrupa Ligi 1. eleme turu ilk maçları yarın yapılacak

14:38 - Spor

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçı

14:08 - Spor

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Londra'da yatırımcılarla bir araya geldi

15:22 - Ekonomi

Düzce, AB ülkelerine yılın ilk yarısında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

15:17 - Ekonomi

Enzo Roco, yeniden Fatih Karagümrük'te

15:13 - Spor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, sezon hazırlıklarını değerlendirdi

15:07 - Spor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz: Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek

14:53 - Ekonomi