?>

Milli tekvandocu Kuş Avrupa Şampiyonu

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın son gününde milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda altın madalya kazandı.

Spor - 7 yıl önce

ANKARA

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın son gününde milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda altın madalya kazandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen organizasyonda kadınlar 73 kiloda tatamiye çıkan Nafia, finalde Rus Arina Zhivotkova ile karşılaştı.

Zhivotkova'yı 5-0 yenen Nafia, altın madalyaya uzandı. 2016'da Avrupa ikincisi olan milli tekvandocu, ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Kadınlar artı 73 kiloda Türkiye'yi temsil eden Sude Bulut ise yarı finalde son Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu İngiliz Bianca Walkden'a yenilerek bronz madalyada kaldı.

Şampiyonanın son gününde mücadele eden diğer milli sporculardan erkekler 87 kiloda Ömer Fırat Çelik ve Muhammet Talha Sarı, artı 87 kiloda Ensar Uğuz ile kadınlar 73 kiloda Ayşe Asma madalyaya ulaşamadı.

Türkiye kadınlarda takım halinde birinci oldu

Türkiye, Kazan'da gerçekleştirilen organizasyonu 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 9 madalyayla tamamladı.

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi, 9'u erkek toplam 22 sporcu temsil etti.

Milli sporculardan Rukiye Yıldırım, İrem Yaman ve Nafia Kuş altın, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari gümüş madalya elde etti. Deniz Dağdelen ve Sude Bulut ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye, kadınlarda takım halinde birinci, genel sıralamada ise Rusya'nın arkasında ikinci oldu.Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Avrupa’nın en iyi sporcularının yarıştığı bir alanda 16 sıkletin 7’sinde final müsabakasına çıkarken 9 sıklette madalya kazandık. Kadınlarda Avrupa’nın en iyi takımı olduk. Ufak nüanslarla altın madalya sayımızı arttırma şansımızı kaçırdık. Rusya’da ülkemizin gücünü bir kez daha gösterdik. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na emin adımlarla ilerliyoruz. Elde edilen başarıda emeği geçen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Madalyaları ülkemize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bu hafta 11 film vizyona girecek

2018-05-10 12:42 - Kültür Sanat

Vakıf şehir: Edirne

2018-05-09 15:09 - Kültür Sanat

Gözleri görmeyen güreşçi deveye katarakt ameliyatı

2018-05-08 17:02 - Sağlık

Eyüpsultan Belediyesinden Anneler Günü'ne özel video

2018-05-13 17:25 - Genel

Ramazan fırsatçılarına göz açtırılmayacak

2018-05-13 18:32 - Ekonomi

May ve Trump telefonda görüştü

2018-05-12 03:00 - Dünya

Milli tekvandocu Kuş Avrupa Şampiyonu

2018-05-14 00:02 - Spor

Motosiklet alıcısı 50cc'nin altında modellere yöneldi

2018-05-07 09:22 - Ekonomi

Türkiye'den ABD'ye tedbir resti

2018-05-12 15:38 - Ekonomi

Atina savaş alanına döndü!

2018-05-12 16:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, bir kez daha tarih yazmanın eşiğinde

12:28 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak

12:18 - Spor

Fenerbahçe'nin Benfica maçı kamp kadrosu belli oldu

12:13 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 290. maçını oynayacak

11:47 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Türkiye'deki doğum ve nüfus oranlarını değerlendirdi

14:37 - Gündem

Küçükçekmece'de kağıt atıkların toplandığı depoda yangın çıktı

14:33 - Gündem

Yalova'nın gemi ve yat ihracatı yüzde 25 arttı

13:57 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

13:52 - Ekonomi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 9 yılda 70 milyar lira tasarruf sağlandı

13:47 - Ekonomi