Milli takımdaki Bingöllü down sendromlu judocular, Trisome Oyunları'na hazırlanıyor

Özel Sporcular Down Judo Milli Takımı seçmelerini geçerek ay-yıldızlı formaya kavuşan Gülseren Bürkek ve İbrahim Budak, 2024 Trisome Oyunları'nda şampiyonluk için çalışıyor.

Spor - 3 yıl önce

Bingöl
Bingöl'de yaşayan 17 yaşındaki Gülseren Bürkek ve 22 yaşındaki İbrahim Budak, Bingöl Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun yönlendirmesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle bu spordaki yeteneklerini ortaya koydu.
Bu ay Ankara'da düzenlenen Özel Sporcular Down Judo Milli Takımı seçmelerini katılan Bürkek ve Budak, birinci olmayı başardı.

Azimleriyle aileleri ve öğretmenlerinin gururu olan özel sporcular, antrenörleri Nihat Özdemir'in yönetiminde antrenman yapıyor.
Çalışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu'nda sürdüren sporcular, Antalya'da gerçekleştirilecek 2024 Trisome Oyunları'nda şampiyonluğu hedefliyor.

"Yetenekli sporcularımızı seçiyoruz"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, AA muhabirine, bütün spor sahalarının Bingöllü vatandaşlara açık olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının engelli sporculara yönelik "Mutlu Çarşamba" adlı projesinin olduğunu anımsatan Loğoğlu, proje kapsamında engelli öğrencilere yönelik her çarşamba günü aktivite düzenlediklerini belirtti.

Bu etkinliklerde çocuklar içerisinden kabiliyetli, yetenekli olanları seçtiklerini ifade eden Loğoğlu, şöyle konuştu:
"Yetenekli ve kabiliyetli çocuklarımızı profesyonel antrenörlerimiz eşliğinde antrenman yaptırıyoruz. Bunların neticesinde Türkiye şampiyonasına ve daha ileri düzeyde Avrupa, Balkan şampiyonalarına katılmaları için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Down sendromlu İbrahim ve Gülseren, 11-13 Ağustos'ta Türkiye birincisi olarak milli takıma seçilme hakkını kazandı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. 2024'te hedefimiz çok büyük. Sporcularımız ümit ediyoruz ki dünya şampiyonu olarak Bingöl'ümüze dönecek."

Aileler gururlu ve mutlu

Gülseren Bürkek'in annesi Hatice Bürkek, kızının şampiyon olduğunu duyduğunda çok heyecanlandığını anlatarak, "Madalyasını arkadaşlarına gösteriyor, 'Ben kazandım.' diyor. İnşallah bir daha kazanırlar ve dünya şampiyonu olurlar. Elimizden ne gelirse yapacağız." ifadelerini kullandı.
İbrahim Budak'ın ablası Saadet Budak da judoya başladıktan sonra kardeşinde her anlamda gelişme olduğunu belirterek, mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ekşioğlu, Türkiye-Macaristan ilişkilerini değerlendirdi

2023-08-21 12:18 - Gündem

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 6. dünya şampiyonluğuyla rekorunu geliştirmek istiyor

2023-08-26 12:02 - Spor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kararlıyız, fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz

2023-08-24 15:03 - Ekonomi

Yunanistan'da orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

2023-08-21 13:48 - Dünya

Milli takımdaki Bingöllü down sendromlu judocular, Trisome Oyunları'na hazırlanıyor

2023-08-26 13:47 - Spor

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında soruşturma başlattı

2023-08-24 16:27 - Spor

Küresel piyasalarda gözler Jackson Hole'e çevrildi

2023-08-19 14:48 - Ekonomi

Çin'de bir bakanlık yetkilisi, "ABD için casusluk yaptığı" şüphesiyle gözaltına alınd

2023-08-21 16:42 - Dünya

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna için çözümün ne olacağına halkımız karar verecek

2023-08-23 12:03 - Dünya

Fransa'da mahkeme hapishanedeki “insanlık dışı” muameleden devleti suçlu buldu

2023-08-24 17:58 - Dünya

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem