?>

Milli Savunma Bakanı Akar: S-400 teslimat süreci devam edecek

Milli Savunma Bakanı Akar, "(S-400 teslimatı) Planlı üç uçak geldi ve bugünkü faaliyetler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde süreç devam edecek." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 sisteminin teslimat sürecinin başlamasına ilişkin, "Bugün üç uçak planlıydı.

Planlı uçakların tamamı geldi ve bugünkü faaliyetler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek." dedi.

Akar, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin gelişine ilişkin soruları yanıtladı.

S-400 sisteminin ekipmanları Mürted Hava Meydanı’na indirildi

Türkiye'ye yönelik tehdit ve tehlikelere dikkati çeken Bakan Akar, şunları söyledi:

"Uzun yıllardan beri uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi tedariki için çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuda belirlediğimiz bazı ilkeler var.

Bu ilkeler doğrultusunda Çin, Rusya, ABD ve Fransa ile görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler sonrasında gördük ki ilkelerimize en uyum sağlayan ülke Rusya oldu. Bunun için de Nisan 2017'de bir sözleşme imzalandı.

O sözleşme çerçevesinde çalışmalar sürdürüldü. Bugün sabah saatlerinden itibaren toplam üç uçak Mürted bölgesine inmek suretiyle söz konusu sistemlerin parçalarını taşımaya başladılar.

Bu bir süreç. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek. Bu sürece bağlı olarak çalışmalarımızın tamamlanacağını, planlandığı şekilde gerçekleşeceğini görüyoruz. Planlı faaliyetlerimizde herhangi bir sorun görmüyoruz.

Planlı faaliyetlerimize paralel olarak aynı zamanda personelimizin de hem kurulum hem işletim anlamında eğitimleri de Türkiye'de, Rusya'da sürmektedir.

Bu önümüzdeki günlerde de devam edecektir."

Patriot tedariki

Bugün başka bir uçağın gelip gelmeyeceği sorulan Akar, "Hayır. Bugün üç uçak planlıydı. Planlı uçakların tamamı geldi ve bugünkü faaliyetler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek.” yanıtını verdi.

Akar şunları kaydetti:

"Belirlediğimiz kriterler çerçevesinde tedarik faaliyetlerimizi başlattığımızı söylemiştim. Şu anda yine Patriot konusunda da görüşmelerimiz devam etmektedir.

Bu kriterlere uyum sağlandığı sürece tabii ki ihtiyacımız olan uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi olarak Patriotların tedarikini de değerlendiriyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarımız, arkadaşlarımız çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedirler."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kuyucaklı kadınların ekmek kapısı 'lavanta'

2019-07-10 17:21 - Çevre-Hayat

Şişecam Düzcam'a “Yılın Cephe Malzemesi“ ödülü

2019-07-11 16:21 - Ekonomi

Gıda enflasyonu yakın markaja alınıyor

2019-07-09 13:41 - Ekonomi

Dağ taş dolaşıp yabani meyve ağaçlarını aşılıyor

2019-07-07 15:16 - Çevre-Hayat

Dünya mirası Nemrut'a ziyaretçi ilgisi

2019-07-07 22:30 - Çevre-Hayat

Fransa terör örgütü YPG/PKK için 'çöpçatanlık' yapıyor

2019-07-10 17:23 - Dünya

S-400 teslimatı başladı

2019-07-12 20:40 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Akar: S-400 teslimat süreci devam edecek

2019-07-12 20:46 - Siyaset

Yasir Subaşı yeniden Fenerbahçe'de

2019-07-10 18:00 - Spor

İsrail'deki Etiyopyalı Yahudilerden 'Yaşasın Filistin' sloganı

2019-07-05 23:33 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı Luong Cuong ile görüştü

23:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda kilit sektörlerimizi dönüştürmeye devam edeceğiz

21:52 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere Dışişleri Bakanı Cooper ile New York'ta görüştü

21:27 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak ile New York'ta görüştü

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

18:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor