?>

Milli Savunma Bakanı Akar: S-400'den vazgeçmek söz konusu değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'den vazgeçmek diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "Bu sistem varken nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin korunması ve kollanması için uzun menzilli, bölgesel hava ve füze savunma sistemi S-400'ün tedarik sürecinin devam ettiğini söyledi.

S-400'lerin bir filosunun geldiğini belirten Akar, bir filonun iki bataryadan ibaret olduğunu ifade etti.

İki bataryanın Türkiye'ye intikalinin tamamlandığını ve kuruluş aşamalarının devam ettiğini dile getiren Akar, şöyle konuştu:

"Kuruluş derken yerleri bakımından değil, bunlar kurulacak, testi, çalışması yapılacak.

Personel eğitimi devam ediyor, aralık sonunda bitmesi bekleniyor. Personelimiz şu anda Rusya'da onlar gelecek onların öğretmen bölümü var, ilave eğitim alacaklar.

O öğretmenler, gelip Türkiye'deki personeli eğitmeye devam edecek ve muhtemelen de bahar 2020'de gerçekten bu kurulum gerçekleşecek ve faaliyetler yürütülmeye başlanacak. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz.

İkinci bir filo için de ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını, görüşmelerini sürdürüyor.

Bizim bazı kriterlerimiz var, bu kriterler çerçevesinde yani teknoloji transferi, ortak üretim, bunların ortak ihracatı, teknolojinin gelişmesi, modernizasyon vesaire bunlar yapılırken bizim bir tarafta Hisar diğer tarafta Siper hava savunma sistemlerimiz de çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar da önümüzdeki dönemde inşallah kendi milli ve yerli üretimimiz olarak ortaya çıkacak, silahlı kuvvetlerimizin hizmetine verilecek. Bir tarafta S-400 tedariki diğer tarafta da milli ve yerli üretim çalışmamız iki banttan devam ediyor."

"Önümüzdeki dönemde bir gelişme bekliyoruz"

Akar, S-400'ün getirdiği problemleri yönetmek konusunda tüm taraflarla ilişkileri sürdürdüklerine işaret ederek, bu konuda maksadın Türkiye'yi ve milleti savunmak olduğunu, bunun ardında başka herhangi bir şey aramamak gerektiğini aktardı.

NATO üyesi ülke olarak ABD ve diğer ülkelerle irtibatlarının devam ettiğini anlatan Akar, "ABD'nin bizim stratejik ortağımız olduğunu, stratejik ortaklık ruhuna uygun hareket etmelerini beklediğimizi de tekrar tekrar dile getiriyoruz.

Artık bu sistemden vazgeçmek diye bir şey söz konusu değil. Bu sistem varken nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lider Sivasspor Fenerbahçe maçına odaklandı

2019-12-10 20:17 - Spor

Kuveyt'ten 'Körfez krizi mazide kalacak' açıklaması

2019-12-10 11:28 - Genel

'Göçmen meselesi tüm Avrupa'yı etkiliyor'

2019-12-05 21:12 - Dünya

Türk Telekom'dan gençlere avantajlı Selfycard

2019-12-04 15:10 - Genel

Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem

2019-12-11 02:52 - Gündem

Türk firması Romanya'ya 30 milyon avroluk tramvay ihraç edecek

2019-12-10 14:04 - Genel

Hak-İş'ten AA'ya geçmiş olsun ziyareti

2019-12-10 17:06 - Genel

Gazze’deki Amerikan hastanesine karşı Türk hastanesi faaliyete geçecek

2019-12-09 21:42 - Dünya

'İnsan Hakları Günü'nde verilen bu ödül hiçbir soykırımı unutturamaz'

2019-12-11 01:52 - Siyaset

Balıkesir'de 51 artçı sarsıntı kaydedildi

2019-12-11 11:07 - Genel

İlgili Haberler

Ruanda Kurtuluş Günü resepsiyonu Ankara'da düzenlendi

23:02 - Siyaset

Türkiye'de 180 siyasi parti faaliyet gösteriyor

17:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ve Şerif ile görüştü

16:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in politikaları bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor

14:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Projesi iklim değişikliğiyle mücadelemize ilave güç katıyor.

13:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya