?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ve Şerif ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ndeki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

Siyaset - 2 gün önce

Hakendi

Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklmaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ve İran ikili ilişkileri ile bölgesel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İran ile İsrail arasındaki fiili ateşkesin kalıcı sükunete dönüştürülmesinin önem arz ettiğini, meselelerin müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini, Türkiye'nin kolaylaştırıcılık dahil üzerine düşeni samimiyetle yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ile İran'ın terörle mücadele alanında işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini, ticaret başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda ilerletmenin iki ülkeye de yarar sağlayacağını belirtti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.  

Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Hankendi Kongre Merkezi'nde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre kabulde, Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret ve enerji başta olmak üzere birçok alanda işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz olarak Gazze'ye erişimi için birlikte gayret göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da bulundu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-Azerbaycan dayanışmasının örnek teşkil ettiğini, iki ülke arasındaki enerji, ulaştırma alanlarındaki işbirliğini artırarak sürdürmenin önemli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki kapsamlı barış müzakerelerini yakından takip ettiğini, Azerbaycan'ın meşru taleplerini karşılayacak bir anlaşma imzalanmasının beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İran ile İsrail arasındaki ateşkesin memnuniyetle karşılandığını, bölgede kalıcı sükunetin sağlanmasının herkesin faydasına olduğunu söyledi. 

Erdoğan, temasları kapsamında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayarak "Tur" uçağıyla Türkiye'ye hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hankendi'deki temasları sonrası Fuzuli Havalimanı'na gitti.

Erdoğan'ı Türkiye'ye, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Agdam, Fuzuli ve Hocavend Özel Temsilcisi Emin Hüseyinov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve büyükelçilik personeli uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Halit Yerebakan ve Sevilay Tuncer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da Azerbaycan'dan ayrıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Azerbaycan, çeşitli hatlarla 12 ülkeye doğalgaz ihraç ediyor

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Suriye Vakıflar Bakanı Şükri, Türk öğrencileri eğitim için Şam’a davet etti

2025-06-30 17:13 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Bayraktar AKINCI, hava hedeflerini KEMANKEŞ 1 ile vurdu

2025-06-28 15:37 - Teknoloji

MSB'den kamikaze insansız deniz aracı "PİRANA" paylaşımı

2025-06-28 17:03 - Teknoloji

Uzmanlardan, yetişkin ve çocuklar için dijital bağımlılık uyarısı ve tavsiyeler

2025-06-28 14:38 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tataristan Reisi Minnihanov ile görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-07-03 00:18 - Özel Haber

Kerkük'te açılan 'Urfa Sıra Geceleri' kafede, Şanlıurfa kültürü sergileniyor

2025-06-30 12:42 - Magazin

Japonya'da Tokyo Camisi’nin açılışının 25. yılı kutlandı

2025-06-29 10:33 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

ABD'de yapılan uluslararası bilim olimpiyatlarında 3 Türk öğrenci dereceye girdi

2025-06-29 12:27 - Teknoloji

ABD'li rapçi 'Diddy'nin kefalet talebi reddedildi

2025-07-03 08:32 - Magazin

THY'den Türk dizileri hayranı yolcularına ücretsiz plato turu

2025-07-03 12:07 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Tekin'den, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

17:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahın, kanın milletimizin gündeminden çıkmasıyla önümüzde yepyeni bir kapı açılacak

14:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşure Günü paylaşımı

23:43 - Siyaset

Bakan Kurum'dan orman yangınlarındaki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama

17:08 - Siyaset

Bakan Kacır: Togg, oyunu kurallarına göre oynayan bir marka

14:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

23:28 - Asayiş

İsrail, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenledi

23:18 - Dünya

Trump, ikinci başkanlık döneminde Netanyahu'yu üçüncü kez ağırlayacak

22:43 - Dünya