?>

Milli Piyango İdaresi eşya piyangosuna yöneldi

Karşılığı nakit olan piyango çekilişlerini özel sektöre devreden İdare, gerçekleştirdiği çekilişlerle talihlilere, araba, elektronik eşya, tatil ve cep telefonu gibi hediyeler kazandırıyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Milli Piyango, Hemen Kazan, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu, On Numara gibi karşılığı nakit olmak üzere oynatılan şans oyunlarının lisans haklarını 1 Ağustos 2020 itibarıyla özel sektöre devretti. Bu oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi.

İdare de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile karşılığı nakit olmayan her türlü eşya piyangosu düzenleme yetkisi çerçevesinde bu alana yöneldi. Söz konusu düzenlemeyle faaliyetlere kaynak sağlanması, hazineye vergi ve kamu payı aktarımına devam edilmesi, başta sosyal medya olmak üzere fiziki ve elektronik ortamlar üzerinden illegal düzenlenen ve her geçen gün daha da artarak devam eden eşya piyangosu faaliyetlerinin yasal zemine çekilmesi amaçlandı.

Tüketicilerin yasal şans oyunlarında nakit dışında otomobil, ev, muhtelif elektronik eşya, tatil, bilet gibi değerlerin de ikramiye olarak verilmesi yönündeki beklenti ve taleplerinin karşılanarak ikramiye tercihlerinden dolayı illegal oyunlara yöneliminin asgari düzeye indirilmesi de hedeflendi. İdare, bu hedefler çerçevesinde Haziran 2021'de eşya piyangosu çekilişlerine başladı.

Bu kapsamda, 2021 yılında eşya piyangosu satışı yapılan 6 aylık dönemde 47 milyon 525 bin 133 lira gelir elde edildi. Yıl içinde çeşitli tarihlerde toplam 11 eşya piyangosu çekilişi yapıldı. Bu çekilişlerde talihlilere araba, motosiklet, cep telefonları, elektronik ev eşyaları, oyun konsolları, bilgisayar başta olmak üzere yüzlerce ödül dağıtıldı.

Uygulamaya göre, Piyangosepeti.com.tr internet sitesinden elektronik eşya piyangosu bileti alınıp çekilişlere katılabiliniyor. Site üzerinden ortalama her ay bir çekiliş gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda her bir hediye için ayrı çekiliş yapılıyor. Bu yıl 6 çekiliş gerçekleştirildi.

Tatil, otomobil ve hediye çeki çekilişleri devam ediyor

Sitede yer alan bilgilere göre, vatandaşların aktif olarak devam eden 10 bin lira değerinde market hediye çeki, 20 bin lira değerinde tatil, akıllı saat, oyun bilgisayarı, araba ve motosiklet çekilişlerine katılma imkanı bulunuyor.

Bu çekilişlerde, türüne göre bilet tutarları belirleniyor. Vatandaşlar, 1 liradan 4,5 liraya kadar değişen tutarlarda bilet alarak, çekilişe katılım hakkı elde ediyor.

Bilet satışı devam eden kampanyalara ilişkin çekilişler ise 17 Haziran'da yapılacak. Biletlerin erken tükenmesi halinde çekiliş tarihi erkene alınacak.

Milli Piyango İdaresi, Piyangosepeti.com.tr sitesi yanında, "Otoloto.com.tr" sitesi üzerinden de otomobil çekilişi gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişiler tarafından kendi mülkiyet veya tasarruflarında bulunan ya da satışına aracılık ettikleri ikinci el araçların ikramiye olarak konulması sağlanacak. Dünyanın farklı ülkelerindeki piyango idareleri de ikinci el araç çekilişi gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig yayın gelirinde şampiyon Fenerbahçe

2022-05-26 12:07 - Spor

Kuğulupark'ın 'çirkin ördek yavruları' suyla tanıştı

2022-05-28 15:24 - Çevre-Hayat

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı

2022-05-25 17:03 - Spor

MotoGP'de 8. yarış İtalya'da yapılacak

2022-05-27 10:59 - Spor

Farklı illerden toplanan 26 bin izmarit, ağaç formunda heykele dönüştü

2022-06-01 12:00 - Çevre-Hayat

Yeşil dönüşümde Türkiye "avantajlı bir konuma" sahip

2022-05-26 12:53 - Ekonomi

Narman Peribacaları doğaseverleri bekliyor

2022-05-29 14:20 - Çevre-Hayat

Milli halterci Şaziye Erdoğan, ikinci şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyor

2022-05-29 14:53 - Spor

Diyarbakır annelerinin oturma eylemi 1000'inci gününde

2022-05-29 15:20 - Gündem

Ürettiği alüminyum ürünleri 15 ülkeye ihraç ediyor

2022-05-31 12:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye enerji filosunu daha da genişletmeye hazırlanıyor

14:36 - Ekonomi

Hataylı balıkçı kullanılmayan gemi parçalarını motoryatlara dönüştürüyor

13:13 - Ekonomi

Türkiye'den Romanya'ya 4,7 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz ihracatı

12:22 - Ekonomi

Antalya'da tropikal meyve bahçelerine kurulan GES enerji maliyetlerini düşürdü

12:18 - Ekonomi

Türkiye ile Avustralya 5 milyar dolarlık ticaret hedefi için temasları sıklaştırıyor

12:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

Eymir Gölü yakınlarındaki ormanlık alanı yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı

15:58 - Gündem

Çanakkale'deki orman yangını 150 ağaç bulunan zeytinliği teğet geçti

15:28 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Egemenliğimizi tanımadan resmi müzakerelere başlamayız"

15:23 - Dünya

Gazze’de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e yükseldi

15:08 - Dünya