?>

Milli özel judoculardan tarihi başarı

İtalya'da devam eden Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden down sendromlu özel milli judocular, 5 altın madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti.

Spor - 2 yıl önce

Padova

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSF) Başkanı Birol Aydın, Padova kentinde özel milli judocuları kaldıkları otelde tebrik ederek, şampiyonaya katılan judocuların tümünün altın madalya kazanmasını AA muhabirine değerlendi.

Özel sporcuların İtalya'da tarih başarılar elde ettiğini vurgulayan Aydın, "Judo branşında ikinci defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın madalya alarak, İstiklal Marşı'mızı Avrupa'ya 5 kez dinlettik. Öncelikle sporcuları yetiştiren antrenörlerine, anne ve babalarına, bu gururu bize yaşatan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Önceki yıllarda özel sporcular Avrupa Şampiyonası'na geldikleri zaman Avrupa ülkeleri Türkiye'yi görmezden gelirlerdi. Şimdi görüldüğü gibi artık Türk özel sporcular, dünyanın parlayan yıldızı olmuşlardır." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'na katılan 5 judocunun 5'inin de altın madalya kazanmasının Türkiye'deki engelli sporunun nereden nereye geldiğini gösterdiğine dikkati çeken Aydın, şunları söyledi:

"Önceki yıllarda evlere kapatılan, spora ve eğitime gönderilmeyen bu çocuklar, son 20 yılda devletimizin kucaklamasıyla özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu maddi ve manevi destek sayesinde neler yapabildiklerini göstermiş oldular."

"Bir gün önce masada bunun hayalini kurduk"

Judo Milli Takım Antrenörü Hamza Selen de "Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz. Biz bunun hayalini müsabakaya çıkmadan bir gün önce akşam yemeğinde video çekip, 'Bu masada yarın 5 altın madalya ile oturacağız' diye ailelerimize göndermiştik. Bütün maçlardan galip geldik, firesiz altın madalya kazandık. Sporcularımızı yetiştiren antrenörlere, ailelerine ve aslan yürekli sporcularımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Şampiyonada 40 kiloda Şevval Devrim, +78 kiloda Zeynep Bilginer, T23 mozaik kategorisinde 73 kiloda Talha Ahmet Erdem, 73 kiloda Ahmet Ünal ve 66 kiloda Musa Alan'ın Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Selen, "5 sporcuyla katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 5'te 5 yaparak bütün ülkelere İstiklal Marşı'mızı dinlettik. Bugün de takım sporlarında 6. kez İstiklal Marşı'mızı okutacağız inşallah." diye konuştu.

Altın madalya kazanan Zeynep Bilginer'ın Kahramanmaraşlı depremzede bir sporcu olduğuna dikkati çeken Selen, "Türkiye adına kadınlarda ilk defa ülkemizi temsil ediyoruz. Bu şampiyonada Zeynep'in altın madalya alması ayrıca bizi gururlandırdı. Bu altın madalyayı depremde hayatını kaybedenlere armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Madalya kazanan judocu

Özel milli judoculardan Talha Ahmet Erdem, ilk kez Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu madalyayı tabii ki de aileme, arkadaşlarıma, Cumhurbaşkanımıza, Birol başkanımıza ve hocalarıma armağan ediyorum." dedi.

Milli judoculardan Ahmet Ünal ve Musa Alan da altın madalya aldıkları için yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.

Milli judocu Firuze Şevval ise duygularını, " Madalyamı beni çok seven babama ve bütün Türkiye'ye armağan ediyorum. Babamla konuştum biraz duygulandı, herkese selam söyledi." şeklinde dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ATAK helikopteri milli silahına kavuşuyor

2023-09-02 15:37 - Teknoloji

Muğla'da "kum zambakları" sahilleri süslemeye başladı

2023-09-02 15:23 - Çevre-Hayat

Milli özel judoculardan tarihi başarı

2023-09-09 12:38 - Spor

Rize ve Artvin için sağanak uyarısı

2023-09-08 15:32 - Gündem

Fenerbahçe, Ankara'dan lider döndü

2023-09-04 00:33 - Spor

Orkun Kökçü, Hollanda'da yılın futbolcusu seçildi

2023-09-04 20:02 - Spor

Sırp lider Vucic, ülkesinin Kosova ile ilişkilerini değerlendirdi

2023-09-08 16:18 - Dünya

Merkez Bankası'nın 353 metrelik binasının çatısının cam montajı dağcılar tarafından yapılıyor

2023-09-08 19:12 - Gündem

RAMS Başakşehir'den "En İyi Taraftar Benim" projesi

2023-09-05 18:10 - Spor

Borsa haftaya rekor seviyeden başladı

2023-09-04 10:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2026 FIBA Dünya Kupası elemelerine katılma hakkı kazandı

16:00 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, ilk kez Wimbledon'da ana tabloda mücadele edecek

14:57 - Spor

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

14:32 - Spor

Beşiktaş'ta sağlık kontrolleri devam ediyor

14:12 - Spor

Fatih Karagümrük, Tiago Çukur'u kadrosuna kattı

13:37 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bu hafta yapılacak duruşmaları ertelendi

16:03 - Dünya

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerine inecek

15:43 - Gündem

Şehit pilot Maden, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

15:37 - Gündem

İsrail'in Gazze'de son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 88 Filistinli hayatını kaybetti

15:32 - Dünya

Balıkesir'de otomobilin tıra çarptığı kazada 4 kişi öldü

15:12 - Gündem