?>

Milli Muharip Uçak Projesi'ne 'süper teşvik'

TUSAŞ tarafından Ankara'da yapılacak Milli Muharip Uçak Projesi üretim tesisine "Proje Bazlı Teşvik Sistemi" kapsamında devlet yardımı verilecek.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Ankara'da yapılacak Milli Muharip Uçak Projesi üretim tesisine "Proje Bazlı Teşvik Sistemi" kapsamında devlet yardımı verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, söz konusu yatırımın süresi, başlangıç tarihi 23 Mart 2018'den itibaren 15 yıl olarak öngörüldü. Yatırım bu sürede tamamlanamazsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek.

Proje kapsamında toplam sabit yatırım tutarı 5 milyar 659 milyon 670 bin 340 lira, ilave istihdam 3 bin ve nitelikli personel sayısı 300 olarak belirlendi.

Yatırıma, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi, 10 yıl süreyle gelir vergisi stopajı desteği, azami 660 milyon lira nitelikli personel desteği, 440 milyon lirayı aşmamak kaydıyla faiz desteği veya kar payı desteği sağlanacak. Ayrıca, 350 milyon lirayı aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50'si kadar destek ve yatırım yeri tahsisi imkanı verilecek.

Nitelikli personel desteği sağlanacak

Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl uygulanacak.

Faiz desteği sabit yatırım tutarının yüzde 80'ine kadar bir veya birden fazla aracı kurumdan kullanılacak Türk lirası, döviz veya dövize endeksli yatırım kredilerinde ödenen faiz veya kar payının yüzde 80'i Bakanlıkça karşılanmak üzere, itfa planının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildiği tarihten itibaren yapılacak kredi geri ödemeleri için uygulanacak.

Yatırımın tamamlanmasının ardından firma tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına müracaat edilecek. Gerçekleştirilecek ekspertiz işlemi sonrasında Bakanlıkça tamamlama vizesi verilecek.

Kamudan kaynaklanan nedenler hariç, yatırımın ek süre dahil belirlenen zamanda gerçekleştirilmemesi halinde yararlanılan destekler gecikme faiziyle geri alınacak.

Yatırım teşvik belgesi, gerekli bilgi ve belgelerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirilmesini takiben düzenlenecek.

Muhabir: Sevgi Ceren Gökkoyun

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sinyal FETÖ ininden

2018-08-01 12:57 - Gündem

'En güzel cevabı cemaat vakıfları verdi'

2018-08-01 22:32 - Gündem

Kaplumbağa yavruları denizle buluştu

2018-07-27 18:32 - Çevre-Hayat

Birarabam, bin kişiyi daha araba sahibi yapmayı hedefliyor

2018-08-01 15:04 - Genel

'Müttefiklerinin dahi ABD'ye güvenemediği noktadayız'

2018-08-02 23:02 - Dünya

İstanbul'un 7 ilçesinde uyuşturucu operasyonu

2018-08-03 12:02 - Gündem

Milli Muharip Uçak Projesi'ne 'süper teşvik'

2018-08-03 13:32 - Ekonomi

Sürücüsüz metro yarın hizmete girecek

2018-08-02 07:02 - Gündem

Apple'ın piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

2018-08-02 22:41 - Genel

CHP'li Yaşar Tüzün: Yeterli sayıda imzayı teslim edeceğiz

2018-07-31 01:48 - Genel

İlgili Haberler

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

00:32 - Ekonomi

ASELSAN'ın AR-GE yatırımları artıyor

17:47 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 827 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

17:27 - Ekonomi

Türkiye'nin yılın ilk yarısında Afrika ülkelerine ihracatı 10 milyar dolara yaklaştı

15:59 - Ekonomi

Türk askeri araç teknolojisi Suudi Arabistan görevine hazırlanıyor

15:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi üzerinde dronlar görüld

02:07 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç: Son 15 gün içerisinde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklu

01:58 - Gündem

CNN: ABD yönetimi, Hamas'ın Gazze'de yardım malzemelerini çaldığına dair kanıt bulamadı

00:58 - Dünya

İtalya'nın Sicilya Adası orman yangınlarıyla mücadele ediyor

00:42 - Dünya

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

00:32 - Ekonomi