?>

Milli halterci Özbek "3 altınla Avrupa şampiyonluğu" hedefliyor

Milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Moldova'da düzenlenecek 2025 Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'nda "3 altın madalyayla Avrupa şampiyonluğu" hedeflediğini söyledi.

Spor - 5 ay önce

Ankara

Bulgaristan'da düzenlenen 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 gümüş madalya kazanan milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Moldova'nın başkenti Kişinev'de 13-21 Nisan'da gerçekleştirilecek 2025 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını AA muhabirine değerlendirdi.

Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki (TOHM) hazırlıkların ilk bölümünü tamamlayarak Antalya'daki ikinci kampa katılan Muhammed Furkan, "Performanslı bir kamp geçiriyoruz, takım arkadaşlarımızla güzel enerji yakaladık. Avrupa Şampiyonası'na çok az zaman kaldı, inşallah tam takım gideceğiz ve eminim ki takımda herkes bu yarışmadan bir madalya koparacak." dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı 4. tamamladıktan sonra ara verdiğini, şu anda motivasyon olarak iyi hissettiğini dile getiren Muhammed Furkan, şöyle devam etti:

"Biz de hiçbir zaman garanti değilsindir, her zaman daha fazlasını vermen gerekir. Sıkı şekilde hazırlanmaya devam ediyorum. Antalya kampımız pik noktamız olacak. Oradan da direkt şampiyonaya gideceğiz. Önceki şampiyonada Avrupa ikincisi olmuştum. Orada da dirseğimle alakalı problemlerim vardı, çok zorlanmıştım ama şu anda çok şükür herhangi bir sakatlığım yok. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın madalya almak istiyorum. Kesinlikle, ikinciliği veya üçüncülüğü düşünmüyorum, hedefim sadece altın madalya. Moldova'da yine İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum."

"Los Angeles Olimpiyatları'nda altın madalyayı alıp geleceğim"

Halterde olimpiyat sıkletlerinin de değişeceğini belirten Muhammed Furkan, "Hazirandan sonra bizim sıkletlerimiz değişiyor, 71 ve 79 oluyor. Henüz hocalarımızla tam anlamıyla konuşmadık ama zaten iki sıkletin de arasında olduğum için ona haziran ayında karar vereceğiz. Yeni 8 tane sıklet gelecek ve bütün sıkletler olimpik olacak." diye konuştu.

Sıkletlerdeki değişikliklerin Türk haltercilerin lehine olduğunu anlatan milli sporcu, "O yüzden 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda hem benim hem de diğer arkadaşlarımızın şansı daha yüksek olacak. Ben iki seferdir olimpiyatlara tek başıma gidiyorum. Bu yükü tek başıma sırtlanıyorum, bunun da gerçekten psikolojik olarak yükü çok ağır. Çünkü hem Türk halkının emeğini hem federasyonumun emeğini ve sorumluluğunu tek başına sırtlıyorum ama eminim ki Los Angeles'a benimle birlikte buradan sporcular gelirse bu bana daha iyi hissettirecek." ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda "kaçan madalyaya" ilişkin de Muhammed Furkan, "Çok yaklaştım, dört oldum, konsantrasyon eksikliğiyle alakası yok. Yarışmaya 8 gün kala sağ bacağımda arkada 3,5 santim kadar kas yırtığı oluştu. Ağrılar, sekerek yürüyorum, antrenman yapamıyorum, birkaç gün sonra olimpiyatta yarışacağım... Zordu benim için." şeklinde görüş belirtti.

Sakatlığına rağmen son olimpiyatlarda madalyaya çok yaklaştığını ifade eden Muhammed Furkan, "Olimpiyatta halterden birisinin altın madalya alması gerekiyorsa, onun ben olduğumu düşünüyorum ve bunun bilinciyle çalışıyorum. Los Angeles Olimpiyatları'nda altın madalyayı alıp geleceğim buna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Her şeye daha profesyonel yaklaşılıyor"

Antrenörleri, doktoru, diyetisyeni, masörüyle federasyonun her şeye profesyonel yaklaştığını dile getiren Muhammed Furkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Otellerde bizim için özel diyetisyenlerce hazırlatılmış program yapılıyor. Bize özel bu şekilde yemek çıkartıyorlar. Doktorlarımız her zaman hazır kamp yaptığımız şehirler değişebilir ama doktorlarımıza hızlıca gidip tedavi olup tekrardan kampa dahil olabiliyoruz. Masörlerimiz kamplarda bizlerle birlikte. Hocalarımızın her biri yirmişer senelik tecrübeye sahip. Gökhan Kuşçuoğlu hocam da Mehmet Doğan hocam da bizimle birlikte hepsi çok profesyonel. Artık halterde federasyon da eskisi gibi değil, her şeye daha profesyonel yaklaşılıyor. Federasyon başkanımızdan bir şey istediğimizde hemen kampa gönderiliyor. O yüzden çalışmalarımız daha güzel geçiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsveç, NATO tatbikatı için Polonya'ya ilk kez savaş uçağı gönderecek

2025-03-06 16:52 - Dünya

Sabancı Holding, 2029'a kadar net aktif değerini 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor

2025-03-10 10:40 - Ekonomi

İsrail, Nur Şems Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait 17 evi yıkmaya başladı

2025-03-06 12:20 - Dünya

Sakarya'da üniversite öğrencileri Ramazanda yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunuyor

2025-03-11 16:22 - İslam-Hayat - Safer 1447

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, canlı yayında soruları cevapladı

2025-03-07 02:02 - Siyaset

İtalya'ya Yatırım Yapmak: Neden Türk Girişimcilerinin Profesyonel İtalyanca Çevirmenlere İhtiyacı Var

2025-03-09 12:18 - İnsan&Hayat

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

2025-03-11 17:23 - Çevre-Hayat

Alperen Şengün'ün "double-double" yaptığı maçta Rockets, Magic'i 97-84 yendi

2025-03-11 11:08 - Spor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde yarın Virtus Segafredo Bologna'yı ağırlayacak

2025-03-06 09:44 - Spor

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı

2025-03-10 09:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

TOSFED: Türkiye Grand Prix'sinin dönüşü için Formula 1 yönetimiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz

20:12 - Spor

"Doğanşar 56. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri" başladı

19:13 - Spor

Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinde pole pozisyonu Charles Leclerc'in

18:37 - Spor

Kick boksta Türkiye şampiyonlukları kazanan Beyza'nın gözü dünya şampiyonluğunda

12:32 - Spor

Yusuf Dikeç'in olimpiyat başarısı memleketinde atıcılık sporuna ilgiyi artırdı

12:17 - Spor

Günün Manşetleri

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftada 264 kişi öldü

20:03 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: İhracata 7 aylık veriler itibarıyla baktığımızda da yüzde 5,2'lik artış var

19:52 - Siyaset

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi

18:08 - Dünya

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya