?>

İsrail, Nur Şems Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait 17 evi yıkmaya başladı

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait 17 evi yıkmaya başladığı belirtildi.

Dünya - 7 ay önce

Ramallah

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'na buldozerler ve yıkım araçlarıyla girdi.

İsrail güçleri, bu sabah itibarıyla Filistinlilere ait 17 evi yıkmaya başladı.

Nur Şems Mülteci Kampı Hizmetleri Komitesi Başkanı Nehad eş-Şaviş, dün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Menşiye Mahallesi'nde "yol yapımı için" kamptaki 17 evin yıkılacağı ihtarında bulunduğunu söylemişti.

İsrail güçlerinin, bir hafta içinde 11 evi yıktığını hatırlatan Şaviş, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan konutların, çok sayıda daireden oluştuğunu ve bu nedenle onlarca ailenin evsiz kalabileceğini ifade etmişti.

İsrail, iki aydan uzun süredir yoğun saldırılar düzenlediği Tulkerim ve Cenin'deki mülteci kamplarında da "yol yapımı için" Filistinlilerin evlerini yıkmıştı.

İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik saldırıları

Gazze'de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine "Demir Duvar" adını verdiği bir saldırı başlattı.

Cenin'de sürdürdüğü şiddetli saldırılarını 27 Ocak'ta Tulkerim, 2 Şubat'ta Tubas'ın El-Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesini kapsayacak şekilde genişleten İsrail ordusu, 7 gün süren baskının ardından 8 Şubat'ta Tamun'daki güçlerini geri çekti.

İsrail askerleri, 9 Şubat'ta saldırılarını Tulkerim'in doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'nı da kapsayacak şekilde genişletti.

İsrail 23 Şubat'ta ise tanklarla işgal altındaki Batı Şeria'ya girerek bölgenin kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemişti.

Bu görüntüler, 2002'de İkinci İntifada sırasında İsrail ordusunun Batı Şeria'da yürüttüğü "Savunma Kalkanı" ismi verilen saldırıları anımsatmıştı.

İsrail ordusu ayrıca 28 Şubat'ta da "Eitan" tipi zırhlı personel taşıyıcılarıyla, Cenin kenti ve kampında Filistinlilerin araçlarına zarar vermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır

2025-03-05 17:17 - Siyaset

İstanbul Çocukları Vakfından proje tanıtım toplantısı

2025-02-27 21:38 - Gündem

2025'te mobil oyunlaştırma, trendler, tahminler ve en iyi platformlar

2025-02-27 16:06 - İnsan&Hayat

NBA'de 50 binler kulübünün kurucusu LeBron James

2025-03-06 12:09 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez

2025-03-03 20:47 - Siyaset

İsrail ordusu şubatta Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 140'tan fazla yapıyı yıktı

2025-03-03 22:53 - Dünya

Almanya'da koalisyon kurmak için CDU/CSU ile SPD arasında ön görüşmeler başladı

2025-02-28 18:42 - Dünya

LeBron James, "50 bin" sayıyı geçti

2025-03-05 13:01 - Spor

WSJ'ye göre İsrail, Suriye'yi birleştirmeye çalışan grupları tehdit olarak görüyor

2025-03-05 13:32 - Medya

Büyükelçi Yaprak Balkan: Latin Amerika ile ticaret hacmi 16 milyar dolara çıkarıldı

2025-03-01 12:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Gazze'deki soykırıma rağmen Yahudi iş insanları İsrail'e yatırım ve desteğini sürdürüyor

16:42 - Dünya

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya

Filistin Devleti'ni tanıma hazırlığında olan Fransa'da 21 belediyede Filistin bayrağı asıl

14:58 - Dünya

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Hristodulidis, ipleri Netanyahu'ya teslim etti

14:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Antalya'da toptancı halindeki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

16:48 - Gündem

Gazze'deki soykırıma rağmen Yahudi iş insanları İsrail'e yatırım ve desteğini sürdürüyor

16:42 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile mukayese edilmesine tep

16:28 - Siyaset

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Gündem

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi