?>

Milli boksör Şennur Demir, dünya şampiyonluğu serüvenini anlattı:

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Şennur Demir, şampiyon olmanın gururunu yaşıyor.

Spor - 3 yıl önce

Bartın

İstanbul'da düzenlenen organizasyonda geçen hafta +81 kiloda dünya şampiyonu olan Şennur, başarılarına dünya şampiyonluğunu da ekledi. Demir, memleketi Bartın'da gazetecilere, şampiyonluk serüvenini anlattı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevli şube müdürünün tavsiyesiyle 2006 yılında kick boksla spora başladığını, en büyük hedefinin de milli takıma seçilmek olduğunu söyledi.

Ardı ardına gelen başarılarla milli sporcu olma hayalini gerçekleştirdiğini, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksekokulunu tamamlayarak öğretmen olarak atandığını aktaran Demir, "Sonraki hedeflerim Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmaktı. Olimpiyatlar için bayağı çabaladım olmadı ama dünya şampiyonu oldum." dedi.

Şampiyonaya sabah akşam dizime buz yaparak hazırlandım"

Demir, katıldığı son şampiyonanın kendisi için kolay olmadığını, birçok sakatlık atlattığını belirterek, "İzmir'de hazırlık kampında dizimde şiddetli ağrı hissettim. Yapılan kontrollerde dizimde üçüncü derece menüsküs yırtığı tespit edildi. Şampiyonaya sabah akşam dizime buz yaparak hazırlandım." diye konuştu.

Şampiyonada sona kaldığı için stres yaptığını ama seyircinin "Türkiye, Türkiye" seslerini duyduğu zaman bir an önce ringe çıkıp dövüşme isteğinin olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"İkinci rauntta rakibime yumruk attım ve düşürdüm, onun sayesinde de maçı kazandım. Elimi kaldırdıklarında da şuursuz sevinç yaşadım, ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir sevinç yok. Böyle bir duygu olduğunu zannetmiyorum. Hala o anı düşünemiyorum. Birine milyarlar, trilyonlar da verseler orada bütün ülkeler aşağıdayken sizin yukarıda İstiklal Marşı'nızı okutmanızın gururunu ve mutluluğunu hiçbir şey yaşatamaz."

Demir, maçtan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü olarak arayarak tebrik ettiğini anımsatarak, "Cumhurbaşkanımız bize, 'Sizden asla umudumu kaybetmedim. Hepinizin altın madalya alacağınızı biliyordum. 5'i bir yerde olacak dedim' diye konuşmuştu. Bizi en yakın zamanda Külliye'ye beklediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'den fanatik Yahudi grupların Mescid-i Aksa baskınına tepki mesajı

2022-05-29 22:24 - Gündem

Çukurova'da buğday rekoltesinde artış bekleniyor

2022-05-26 13:35 - Ekonomi

Elazığlı çocuklar evlerindeki atık malzemeleri hayallerindeki oyuncaklara dönüştürdü

2022-05-26 13:34 - Çevre-Hayat

Dünya Sağlık Asamblesi'nde Rusya'ya 'sağlık merkezlerine saldırıları durdurma' ç

2022-05-26 19:44 - Sağlık

Milli boksör Şennur Demir, dünya şampiyonluğu serüvenini anlattı:

2022-06-01 10:56 - Spor

Tekirdağ'da aronyalar 'bitki doku kültürü' ile üretiliyor

2022-05-25 13:29 - Teknoloji

Çavuşoğlu, Tel Aviv'de İsrail-Türkiye İş Konseyi üyeleriyle buluştu

2022-05-25 21:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız ama sen tankların arasından kaçtın

2022-05-27 18:28 - Siyaset

"Benim Hikayem Projesi" ile Anadolu çocuklarını kamera ile tanıştırıyorlar

2022-05-30 15:36 - Çevre-Hayat

Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

2022-05-26 22:44 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

13:58 - Spor

Milli boksör Mustafa Ömer Şahin, Avrupa şampiyonluğu için yumruk sallıyor

13:23 - Spor

Patnoslu Yakup'un Erzurumspor FK ile profesyonelliğe ulaşan zorlu futbolculuk hikayesi

12:58 - Spor

Trabzonspor, şampiyonluk sonrası en iyi ilk 7 haftayı geride bıraktı

11:58 - Spor

Galatasaray, 'Devler Ligi'nde yarın Liverpool'u konuk edecek

09:23 - Spor

Günün Manşetleri

Jewel Premium İncek, "Lansman'ın Kralı" sloganıyla tanıtıldı

15:07 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün net karı ağustos itibarıyla 563,4 milyar lira oldu

14:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'ın batısında en beğenilen lider

14:43 - Gündem

İspanya'nın doğusunda şiddetli yağış etkili oldu

14:22 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Budapeşte'deki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı

14:18 - Gündem