?>

Milli badmintoncu Özge'nin hedefi Türkiye'ye yeni madalyalar kazandırmak

Milli badmintoncu Özge Bayrak Bağcı, gelecek yıl şubat ayında İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda korta madalya için çıkacak.

Spor - 2 gün önce

Kastamonu

Badminton ile 10 yaşında tanışan 33 yaşındaki Özge, 23 yıldır raket sallıyor. Özge'nin kariyerinde Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Akdeniz Oyunları'nda altın ve gümüş madalya ile Avrupa üçüncülükleri de bulunuyor.

İstanbul'da 11-15 Şubat 2026 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Erkekler ve Kadınlar Takım Badminton Şampiyonası'nda takım arkadaşlarıyla birincilik kürsüsüne çıkmak isteyen Özge, Kastamonu Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

????

Özge Bayrak Bağcı, izcilik ve halk oyunlarının ardından 10 yaşında badmintona başladığını söyledi.

Milli sporcu, 2013 ve 2014 yıllarında Avrupa şampiyonalarında üçüncülük elde ettiğini anlatarak, "2016 Rio Olimpiyatları'na katıldım. Akdeniz Oyunları'nda hem birinciliğim hem ikinciliğim var. Hedeflerim, önümüzdeki Avrupa Kadınlar Takım Şampiyonası'nda ülkemize ilk defa derece getirmek, Avrupa ferdilerde tek bayanlar kategorisinde yeniden derece elde etmek, ardından Akdeniz Oyunları ve tabii ki 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılabilmek." dedi.

"Yaptığımız derecelerle alttan gelen sporcuları teşvik ediyoruz"

Badmintonun tanınırlığının her geçen gün arttığına dikkati çeken milli sporcu, "İlk başladığımda, 'Badminton yaptım' dediğimde herkes, 'O nasıl bir spor' diyor ve açıklama gereği duyuyordum ama şu anda, 'Hangi sporu yapıyorsun?' dediklerinde, 'Badminton yapıyorum' dediğimde insanlar bu sporu yaygın şekilde bildiklerini söylüyor. Bu da bizi gerçekten sevindiriyor. Yaptığımız derecelerle alttan gelen sporcuları teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'da bir lisede beden eğitimi öğretmeni olarak çalıştığını dile getiren Özge, "Beden eğitimi öğretmeni olarak gençlerin bu spora ilgi duyması, yönelmesi beni mutlu ediyor. Umarım badminton branşı daha da güzel yerlere gelir." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin güçlü olmak dışında seçeneği yoktur

2025-12-16 17:51 - Siyaset

Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren televizyon yerine YouTube'da yayınlanacak

2025-12-17 23:22 - Magazin

Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinden ilginç notlar

2025-12-21 11:22 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri "hırçın" geçiyor

2025-12-21 11:18 - Spor

Milli badmintoncu Özge'nin hedefi Türkiye'ye yeni madalyalar kazandırmak

2025-12-21 11:53 - Spor

Putin, Fidan’a gizli ne söyledi?

2025-12-17 20:02 - Özel Haber

FETÖ'nün "yargısal darbe teşebbüsü"nün üzerinden 12 yıl geçti

2025-12-17 12:23 - Gündem

AK Parti'nin hazırladığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi'nde hedefler belirlendi

2025-12-16 11:53 - Siyaset

Mardinli Sezen babasının zorlamasıyla başladığı boksta Türkiye şampiyonu oldu

2025-12-21 11:48 - Spor

İHA'larıyla TEKNOFEST'te ikinci olan lise öğrencileri yeni başarılara odaklandı

2025-12-17 13:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

Afrika Uluslar Kupası'nın ikinci gününde 3 maç oynandı

01:18 - Spor

Süper Lig'de görünüm... Sonuçlar, puan durumu, ikinci yarının ilk hafta programı

22:31 - Spor

Fenerbahçe'den TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'na ziyaret

22:56 - Spor

Gençlerbirliği, sahasında Trabzonspor'u mağlup etti

22:18 - Spor

RAMS Başakşehir sahasından 3 puanla ayrıldı

19:33 - Spor

Günün Manşetleri

Afrika Uluslar Kupası'nın ikinci gününde 3 maç oynandı

01:18 - Spor

AB'den Danimarka'ya "Grönland" desteği

00:03 - Dünya

Suriye'nin Münbiç ilçesinde PKK/YPG’nin saldırıları protesto edildi

23:28 - Dünya

Zelenskiy: 20 maddelik bir barış planı var. Muhtemelen mükemmel değil, ama bir plan mevcut

22:42 - Dünya

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri: Kudüs, son derece acı bir dönemden geçiyor

22:32 - İslam-Hayat - Receb 1447