?>

Milli atıcı Yusuf Dikeç 4'üncü kez katılacağı olimpiyatlardan madalyayla dönmek istiyor

Milli atıcı Yusuf Dikeç, "Geçmişime baktığımda Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Ne yazık ki olimpiyat madalyam yok. Her sporcunun hayalini süsleyen nedir? Olimpiyatlardır." dedi.

Spor - 4 yıl önce

Mersin

Atıcılıkta Tokyo Olimpiyat Oyunları vizesi alan milli sporcu Yusuf Dikeç, tek eksiği olan olimpiyat madalyasını kazanmak istiyor.

Bugüne kadar 3 olimpiyat oyununu deneyimleyen ancak madalya hedefine ulaşamayan Yusuf Dikeç, katılacağı 4'üncü olimpiyatta gözünü madalyaya dikti.

Kariyerinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Yusuf, 10 metre tabanca branşında katılacağı Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Olimpiyat çalışmalarını AA muhabirine değerlendiren milli sporcu, 20 yıl önce başladığı atıcılıkta birçok başarısının olduğunu söyledi ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlığının iyi bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

"Spor yaşantımda 4'üncü kez olimpiyatlara katılacağım." diyen milli atıcı, şöyle devam etti:

"Bu durum bir taraftan üzücü bir taraftan sevindirici. Olimpiyata katılmak güzel duygu, 4'üncü olunca madalya almamak bizi üzüyor. Geçmişime baktığımda Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Ne yazık ki olimpiyat madalyam yok. Her sporcunun hayalini süsleyen nedir? Olimpiyatlardır. Çünkü gidebileceğiniz son nokta orasıdır. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya almayı ümit ediyorum."

Yusuf, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) nedeniyle fazla yarışma olmadığını, bu süreçte kendi imkanlarıyla performansını korumaya çalıştığını ifade etti.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmesini avantaja çevirdiklerini dile getiren Yusuf Dikeç, bu dönemi en verimli şekilde değerlendirip ülkesini en güzel şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

"Hepimizin performansı şu an çok iyi"

Şu an atıcılıkta kota alan sporcuların performanslarının iyi olduğunu vurgulayan milli atıcı, şunları kaydetti:

"Olimpiyat yaklaştıkça biraz daha üstüne koymak lazım ve performansı geliştirmek gerekiyor. Tokyo'dan madalyanın gelmesi atıcılık sporunun geleceği için çok güzel olur. Hepimizin performansı şu an çok iyi. Her branşta madalya almak istiyoruz. Bir sporcu yarışmaya gittiğinde nasibi, kısmeti ve şansıyla gidecek. Yani yarışma günü sizin rızkınız, nasibiniz ve şansınız da olacak. O gün kim daha iyi hazırlandıysa, kendini kontrol edebiliyorsa o alır. Ülkemiz adına bu 4 sporcu en az 3 madalya alır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Misak-ı Milli, milli hedeflerimizin manifestosudur

2021-01-29 15:06 - Siyaset

ABD, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin yeniden başlamasından memnun

2021-01-25 23:11 - Dünya

İçişleri Bakanı Soylu'ya 'hakaret' eden şüpheli hakkında iddianame

2021-01-25 19:31 - Gündem

ABD'de görevi sona eren Trump'ın yargılanmasının anayasal olup olmadığı tartışılıyor

2021-01-27 04:24 - Genel

Fransa’daki Müslüman otoritelerden 'Fransa İslam'ı' projesine tepki

2021-01-27 03:06 - Dünya

Kadın girişimci doğadan topladıklarını 'sıfır atık' prensibiyle takıya dönüştürüyor

2021-01-24 15:36 - Çevre-Hayat

Öğle uykusu zihni kuvvetlendiriyor

2021-01-27 17:55 - Genel

Avrupa'da Kovid-19 aşısı savaşları yaşanıyor

2021-01-28 12:19 - Dünya

Af Örgütü: Mısırlı mahkumlar 'insanlık dışı' cezaevi koşullarında hayata tutunmaya çalışıyor

2021-01-26 00:01 - Dünya

Çekte bankanın ödemekle sorumlu olduğu miktar 2 bin 670 liraya çıkarıldı

2021-01-25 12:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu, Superbike Macaristan ayağının ilk yarışını kazandı

16:17 - Spor

Formula 1 Belçika Grand Prix'sinde sprint yarışını Max Verstappen kazandı

14:28 - Spor

Lewis Hamilton'dan Gazze'deki çocuk ölümlerine "Artık sessiz kalamayız" uyarısı

13:42 - Spor

Gaziantep FK, mücadele gücü ve seyir zevki yüksek futbol hedefliyor

12:43 - Spor

Şampiyon ABB FOMGET'te gözler UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine çevrildi

11:53 - Spor

Günün Manşetleri

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

İsrail ordusu Hamas'ın yardımları "sistematik olarak çaldığına" dair kanıt bulamadı

16:13 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya ulaştı

16:07 - Dünya

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor

15:32 - Dünya