?>

Milletvekilinden evinde buzağı besleyen çiftçiye teşekkür

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, "Ümitcan" adını verdiği prematüre buzağıyı evinde besleyen çiftçi Turgay Türkmen'i ziyaret etti.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

BAYBURT

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, prematüre buzağıyı yaşatabilmek için evinde besleyen Bayburtlu çiftçi Turgay Türkmen'i ziyaret etti.

Kavcıoğlu, kendi köyü de olan merkeze bağlı Çamdere köyünde çiftçilik yapan Türkmen'e, "Ümitcan" adını verdiği buzağının yaşaması için gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2018 yılını buzağı ölümleriyle mücadele yılı ilan ettiğini anımsatan Kavcıoğlu, Ümitcan adı verilen buzağının bu kampanyanın simgesi haline geldiğini ifade etti.

Kavcıoğlu, buzağıyı yaşatmak için büyük emek harcayan çiftçinin Bayburtlu ve kendi köylüsü olmasının da kendisini ayrıca sevindirdiğini dile getirdi.

Bütün çiftçilerin aynı duyarlılığı göstermesiyle Bakanlığın başlattığı kampanyanın amacına ulaşacağını vurgulayan Kavcıoğlu, kampanyanın, ülke çiftçisi için son derece önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Türkmen de Milletvekili Kavcıoğlu'nun, olayın basına yansımasının ardından Meclis'ten kendisini aradığını belirterek, kendisine teşekkür etti.

Kavcıoğlu'na ziyarette, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Resul Kaya ile bazı parti yöneticileri eşlik etti.

Merkeze bağlı Çamdere köyünde çiftçilik yapan Türkmen, aralık ayı sonunda doğan prematüre buzağıyı yaşatabilmek için evine getirmiş, yaşamasını çok istediği için "Ümitcan" adını verdiği buzağıyı evinin bir odasında oluşturduğu bölümde beslemeye başlamıştı. Anadolu Ajansının çiftçi Türkmen'in bu davranışını haberleştirmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabı Twitter'dan teşekkür mesajı yayımlamıştı.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsunspor’a dev destek

2018-01-26 03:02 - Spor

Müziğin ustalarını gelecek nesillere öğrenciler aktaracak

2018-01-22 16:32 - Magazin

Viyana’da aşırı sağcı parti FPÖ karşıtı gösteri

2018-01-27 04:32 - Dünya

İzmir'de silahlı çatışma: 1 ölü, 3 yaralı

2018-01-22 03:02 - Asayiş

Milletvekilinden evinde buzağı besleyen çiftçiye teşekkür

2018-01-29 01:02 - Çevre-Hayat

İzmir'e Sanayi 4.0 uyumlu 'model fabrika'

2018-01-24 16:02 - Teknoloji

Iraklı şampiyon okçu kardeşlerin hedefi yeni şampiyonluklar

2018-01-26 18:02 - Spor

AB-Rusya çekişmesi Çekya seçimlerine yansıdı

2018-01-25 17:33 - Genel

Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde! Havadan ve karadan bombardıman sürüyor

2018-01-24 17:47 - Asayiş

Almanya'da yasa dışı PKK yürüyüşü durduruldu

2018-01-28 07:02 - Dünya

İlgili Haberler

Kızılay Haftası'nda öğrenciler iyilik ve dayanışmayı öğrendi

16:33 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de "Eceabat Zeytinyağı Festivali ve Zeytin Hasat Şenliği" düzenlendi

15:17 - Çevre-Hayat

Göçerlerin yaylalardan dönüş yolculuğu sürüyor

14:13 - Çevre-Hayat

Ordu'da etkili olan sis sonbahar renkleriyle güzel görüntü oluşturdu

13:27 - Çevre-Hayat

Berlin'de "Aile: Son Sığınak" konferansı düzenlendi

13:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

19:13 - Gündem

İsrail'de binlerce Ultra Ortodoks Yahudi, zorunlu askerlik karşıtı gösteri düzenliyor

18:32 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini Kızılhaç'a teslim etti

18:22 - Dünya

Emine Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz'in eşiyle Millet Kütüphanesi'ni ziyaret etti

18:17 - Gündem

Güney Sudan'da seller nedeniyle on binlerce kişi yerinden oldu

17:42 - Dünya