?>

MGK'dan OHAL ve Kuzey Irak tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK'da, terör örgütleriyle mücadele kapsamında olağanüstü halin uzatılması ve Türk hava sahasının IKBY'ye kapatılması tavsiyelerinde bulunuldu.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA

Milli Güvenlik Kurulu(MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Toplantı sonunda açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır."

Bildiride, "Türk hava sahasının IKBY'ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimince devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Merkezi Irak Yönetimi'nin, tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük'te attığı adımların değerlendirildiğinin belirtiği bildiride, "Irak'ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır. Irak yönetiminin Kerkük'te yürüttüğü operasyonun, şehrin son dönemde bozulmaya çalışılan demografik yapısının, tarihi derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir." denildi.

Bildiride, Suriye’de kalıcı barışı tesis etmek amacıyla, Astana mutabakatı çerçevesinde görev yapan TSK unsurlarının İdlib çatışmasızlık bölgesindeki görevini başarıyla sürdürdüğünün değerlendirildiği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

Çin'in dev teleskobu 2 atarca yıldız keşfetti

2017-10-10 12:43 - Genel

Darbeci yüzbaşıdan 'Telden atlayan olursa vurun' emri

2017-10-16 18:52 - Gündem

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: Fındıkta asıl fiyat istikrarsızlığı konuşulmalı

2017-10-11 14:49 - Genel

Dışişleri Bakanlığı'ndan kritik "FETÖ'cüye ödül" açıklaması

2017-10-10 05:37 - Siyaset

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında dördüncü duruşma

2017-10-12 13:52 - Gündem

ABD Lübnan'a iki savaş uçağı hibe etti

2017-10-11 01:48 - Genel

Siirt fıstığı altınla yarışıyor!

2017-10-10 20:07 - Ekonomi

'ABD ile yükselen gerilimin düşürülmesi temennimizdir'

2017-10-13 21:22 - Siyaset

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti: 1 yaralı

2017-10-12 19:52 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Antalya'da Kumluca-Kemer kara yolu göçük ve heyelan nedeniyle kısmen ulaşıma kapatıldı

15:09 - Gündem

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinde çalışmalar hız kesmiyor

14:39 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı, HDK'nin Sudan'da sivillere yönelik saldırılarını kınadı

14:09 - Gündem

TFF, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin şubat ayı kazananlarını açıkladı

13:39 - Spor

Aile ve Gençlik Fonu'ndan faydalanan 5 bin 926 çiftin, 5 bin 992 çocuğu dünyaya geldi

13:08 - Gündem