?>

MEYAD huzurlu iş yeri ortamı için mobbingin önlenmesi çalışmaları yürütüyor

MEYAD Genel Başkanı Akgün, "Mobbing mağduru birey, ailedeki görevini yerine getiremez duruma geliyor. Bu da kimi zaman boşanmalara, kimi zaman da cinnet veya cinayetlere kadar gidebiliyor. Dolayısıyla bunun önlenmesi gerekiyor." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Genel Başkanı İsmail Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde yaptıkları çalışmalar sonucu, Türkiye'de yüzde 40'ın üzerinde çalışanın mobbinge maruz kaldığını tespit ettiklerini savundu.

Akgün, mobbing neticesinde çalışma hayatında huzurun kalmadığına dikkati çekerek, bunun sonucunda sadece kişinin etkilenmediğini belirtti.

Çalışmaların, mobbingin insan sağlığını ve psikolojisini bozduğunu, bu durumun eve de yansıdığını gösterdiğini dile getiren Akgün, "Mobbing mağduru birey, ailedeki görevini yerine getiremez duruma geliyor. Bu da kimi zaman boşanmalara, aile mutsuzluklarına kimi zaman da cinnet veya cinayetlere kadar ne yazık ki gidebiliyor. Dolayısıyla bunun önlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de mobbing alanındaki yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını aktaran Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 19 Mart 2011'de Başbakan olarak imzaladığı "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi" genelgesini önemsediklerinin altını çizdi.

Akgün, Türkiye'nin çok güçlü olmasını istediklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Çok güçlü olmanın yolları var. Onlardan biri, insan mutluluğudur. Bir de, kadim medeniyetimizde olan meşveret kültürü var. Şu anda modern adıyla yönetişim diye bilinen kavramın Türkiye'de hakim olmasını istiyoruz. Yönetişimle ülkemizin birçok sorununun daha iyi çözülebileceğine, çalışanın kendini güvende hissedip iş yerlerinde huzurlu olacağına dolayısıyla insana yaraşır bir iş ortamıyla da kalitenin artacağına inanıyoruz. Bununla birlikte çalışma hayatı daha iyi işleyecek ve ekonomiye de olumlu katkı olacak."

1. Uluslararası Şiddet Sempozyumu nisanda Tokat'ta düzenlenecek

Akgün, derneklerinde gönüllülük esasıyla bilimsel faaliyette bulunduklarını, mobbing mağdurlarına veya mobbing mağduru olmadan vatandaşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

Üniversitelerle iş birliği yaparak insanlara hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Akgün, şunları kaydetti:

"16-18 Nisan'da Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile onların ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şiddet Sempozyumu düzenleyeceğiz. Ülkemizden birçok bilim adamı ve kamudan temsilciler katılacak. Ayrıca uluslararası camiadan çok sayıda davetli bulunacak. Onlarla birlikte bu sorunu enine boyuna tartışıp bilimsel çözümleri de sunacağımız güzel bir sempozyumun olacağını ümit ediyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehirlerin çehresi değişiyor

2020-01-15 18:42 - Gündem

Davos Zirvesi 50. kez toplanıyor

2020-01-14 22:02 - Dünya

Karahisar Kalesi kış güzelliğiyle cezbediyor

2020-01-13 14:47 - Gündem

Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşı Goffin ile telefonda görüştü

2020-01-17 02:52 - Siyaset

Gardiyan atletin 'hayat koşusu'

2020-01-13 17:47 - Çevre-Hayat

Cari işlemler hesabı 2 milyar 725 milyon dolar fazla verdi

2020-01-13 13:17 - Ekonomi

MEYAD huzurlu iş yeri ortamı için mobbingin önlenmesi çalışmaları yürütüyor

2020-01-19 20:22 - Gündem

Çavuşoğlu ve Akar'ın Rus mevkidaşları ile Libya konulu toplantısı başladı

2020-01-13 14:37 - Siyaset

İSMEK'lerde mobbing iddiası İBB Meclisi'nde

2020-01-16 23:22 - Gündem

AK Parti Siyaset Akademisine kayıtlar başladı

2020-01-13 17:26 - Genel

İlgili Haberler

Van'da "helikopter kazasında arama kurtarma tatbikatı" yapıldı

19:32 - Gündem

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin dava 15 Eylül'de görülecek

19:03 - Gündem

"Yüzyılın Beyin Cerrahı" Yaşargil, beyinde bir bölgeye verilen adıyla da anılacak

18:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, yazar Nurettin Topçu'yu anma mesajı

18:33 - Gündem

YÖK'ün Akademik Tez Programı'na 119 üniversiteden başvuruldu

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Van'da "helikopter kazasında arama kurtarma tatbikatı" yapıldı

19:32 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Trump yönetiminin açıklamaları ve eylemleri oldukça çelişkili

19:23 - Dünya

ABD'li yargıç, Trump'ın doğum yoluyla vatandaşlığı sınırlayan kararına karşı yeniden harek

19:17 - Dünya

Galatasaray'da kulüp doktoru Yener İnce'den Icardi açıklaması

19:13 - Spor

TBMM KİT Komisyonunda Türkiye Emlak Katılım Bankasının 2021 ve 2022 yılı hesapları görüşüldü

19:07 - Ekonomi