?>

Mevlit Kandili idrak edildi

Vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla camileri doldurdu.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ANKARA

Tüm yurtta vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla camileri doldurdu.

Sultanahmet Camisi'nde kandil programı

Mevlit Kandili dolayısıyla Sultanahmet Camisi'nde program düzenlendi.

Kandil dolayısıyla kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, Sultanahmet Camisi'nde saf tuttu. Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi havasını yaşadı. Cami çıkışında vatandaşlara lokum ve simit ikram edildi.

İstanbul Müftüsü: İslam'ın terörle ilişkilendirilmesi tamamen algı operasyonudur

Camide cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hz. Peygamber'in hayatından kesitler anlattı.

Etkinlik sonunda AA muhabirine konuşan Yılmaz, İslam'ın ve ümmetin vahşet ve terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, şunları kaydetti:

"İslam'ın terörle ilişkilendirilmesi, yan yana getirilmesi tamamen algı operasyonudur. İslam ile terörün yan yana gelmesi asla mümkün değildir. Çünkü 'bir kişi öldürmeyi insanlığı öldürmek, bir kişi diriltmeyi insanlığı diriltmek' olarak sayan Kitab-ül Kerim'in mensuplarının terörist olması mümkün değildir. Bektaşiye demişler, 'Niye namaz kılmıyorsun?', 'Kur'an-ı Kerim'de Allah namaza yaklaşmayın diyor. Onun için kılmıyorum' demiş. Demişler ayetin devamı var, 'Sarhoş olduğunuz zaman yaklaşmayın' diyor. 'Ben o kadar hafız değilim, orasını biliyorum' demiş. Şimdi bu terör örgütü mensupları aynen o bektaşinin yaptığını yapıyorlar. Diyorlar ki, 'Nerede bulursanız kesin onları' ama ayetin altı var, üstü var. Nerede, hangi şartlarda? Onlar sizin alnınıza silah dayamışsa, sizi öldürüyorsa, sizi yurtlarınızdan, yuvalarınızdan çıkarıyorsa eliniz kolunuz bağlı kalmayın 'siz de karşı koyun', ayetin altı ve yukarısı..."

Şanlıurfa

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, çevre illerden gelen çok sayıda kişi de kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen makamı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelenler camilerde namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu. Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Edirne

Edirneliler, kandil dolayısıyla başta Selimiye Camisi, Eski ve Üç Şerefeli camiler olmak üzere, kentteki birçok camiyi doldurdu.

Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Mersin

Mersin'in Tarsus ilçesinde milattan sonra 2. yüzyıl başlarında putlara tapmayı reddeden 7 gencin, sığınarak 309 yıl uyudukları rivayet edilen ve halk arasında "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak da bilinen Ashab-ı Kehf Mağarası, Mevlit Kandili dolayısıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Mağaraya gelip dua eden vatandaşlar, ibadetlerini de mağaranın yanında bulunan camide yerine getiriyor.

Hatay

Hatay'da ise vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünün kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Anadolu'nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar'ı doldurdu.

Programda, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, vaaz verdi, Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlit okundu ve dualar edildi.

Adana

Adana'da da, Türkiye'nin kullanım alanı açısından en büyük camilerinden olan Hacı Sabancı'da düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Malatya

Malatya'da Müftülük tarafından Mevlit Kandili dolayısıyla tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde program düzenlendi.

Namazın ardından Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu. Camide vatandaşlara şeker ikramında bulunuldu.

Adıyaman

Adıyaman'da kandil dolayısıyla Ulu Cami'de program düzenlendi.

Akşam saatlerinde camileri dolduran vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'i dinleyip dua etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Mevlit Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Kadın ve çocukların da yer aldığı programlarda Suriye ve Filistin olmak üzere tüm İslam alemindeki sıkıntıların sona ermesi için dualar edildi.

Kilis

Kilis’te ise vatandaşlar, Üniversite Camisi'nde gerçekleşen programa katıldı.

Yatsı namazının kılınmasının ardından, camide Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu, dua edildi.

Bursa

Bursa'da tarihi Ulu Cami ile Emirsultan Camisi'nde program düzenlendi.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programlarda, vatandaşlar dua etti.

Eskişehir

Eskişehir'de camilerde mevlit programları düzenlendi.

Tepebaşı ilçesine bağlı Tepebaşı Camisi'nde düzenlenen program, tilavetle başladı. Camiye gelen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi ellerini dua için açtı.

Programda, terör saldırılarında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu.

Çanakkale

Mevlit Kandili, Çanakkale'deki camilerde okunan dualarla idrak edildi.

Kandil nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki camilerde Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi, ilahiler söylendi.

Yalova

Yalova'da camilerini dolduran vatandaşlar, tilavet ve Mevlid-i Şerif dinleyip dua etti.

Merkez Camisi'nde düzenlenen programda mevlit okundu. Kandil programına kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.

Bilecik

Mevlit Kandili dolayısıyla Kayı Boyu Camisi'nde program düzenlendi.

Mimarisi ve kubbesi belediye tarafından ışıklandırılan, muhteşem görünüşüyle dikkati çeken camiye gelen çok sayıda vatandaş ibadetini yerine getirdi.

Balıkesir

Mevlit Kandili dolayısıyla Balıkesirliler, Tarihi Zağnos Paşa Camisi'ni doldurdu.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda, vatandaşlara Hazreti Muhammed'in doğuşu ve hayatından bilgiler aktarıldı. Kandil nedeniyle vatandaşlara gül dağıtıldı, lokum ikram edildi.

Diyarbakır

Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem'i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programda, mevlit ve ilahiler okundu, dua edildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, programın ardından vatandaşların kandilini kutladı.

Programa, Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra İl Müftüsü Burhan İşliyen ve vatandaşlar da katıldı.

Siirt

Siirt'te Ensar, Ulu, Ebul Vefa, Abdulhakim Sancak Çarşı ve Yeni Mahalle camilerinde Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programlara katılan vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.

Tilavetin ardından İl Müftülüğü görevlilerince mevlit ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

Mardin

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde Fuat Yağcı Camisi'nde program düzenlendi.

Yatsı namazına müteakip tilavet ile başlayan programda, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mevlit Kandili ve önemi konusunda vaaz verdi.

Batman

Batman'da Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programda 3 dilde Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Şevket Başak Camisi'nde düzenlenen programda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Programda konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, birlik, beraberlik vurgusu yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

56 yaşından sonra kariyerini değiştirdi

2017-11-25 18:42 - Çevre-Hayat

Anadolu Efes farklı kazandı

2017-11-28 23:39 - Spor

'HAK yıl sonundan önce hepinizin hizmetinde olacak'

2017-11-23 19:42 - Ekonomi

Efsane Cuma ekonomiyi canlandırdı

2017-11-27 20:36 - Genel

Tek tek tespit ediliyor! 11 firari FETÖ'cü daha getirilecek

2017-11-29 17:07 - Asayiş

Çiviyle telin aşkı filografiyle hayat buldu

2017-11-29 17:37 - Gündem

Fed'de 80 yılın en büyük değişimi belirsizliği artırabilir

2017-11-23 17:07 - Ekonomi

Latovlevici ameliyat edildi

2017-11-28 21:32 - Spor

Üst solunum yolu enfeksiyonu nedir? İşte üst solunum yolu enfeksiyonları ve tedavisi

2017-11-27 18:07 - Sağlık

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonda 164 kişi gözaltına alındı

2017-11-30 00:12 - Asayiş

İlgili Haberler

Galata Kulesi'ne 'Sıfır Atık Forumu' kapsamında çevre temalı görseller yansıtıldı

21:48 - Çevre-Hayat

Çorum'da çeltikler geleneksel yöntemle kurutuluyor

14:28 - Çevre-Hayat

İşitme engellilerin sosyal medya kullanımı için "sessiz dil" içeriği üretiyor

13:28 - Çevre-Hayat

Düzce, Sakarya ve Bolu'da sonbaharın tonları doğayı renklendirdi

12:48 - Çevre-Hayat

Düzce'de ev hanımı ve girişimci kadınlar, müziğin ritmiyle hayatını renklendiriyor

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı

22:37 - Spor

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin yeniden uygulanmaya başladığını duyurdu

21:58 - Dünya

Dışişleri Bakanlığından KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama

21:32 - Gündem

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erhürman: Türkiye ile istişare etmeden bir politika söz konusu değil

21:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iradesini sandığa yansıttığı seçimin hayırlı olmasını diliyorum

21:08 - Siyaset