?>

Meteorolojiden bazı bölgeler için yoğun yağış uyarısı

Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinde yağış bekleniyor.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak tahmin edilirken, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın doğusu, Diyarbakır’ın kuzeydoğusu ve Batman’ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

Bölgelere ilişkin uyarılar

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlardaki çığ oluşma riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ve Ege’de kuvvetli zaman zaman fırtına, Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege’de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi durumları karşısında dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Doğu bölgelerinde görülecek yağışların, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey, Diyarbakır’ın Kulp ve Batman’ın Sason ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayıyle birlikte ulaşımda aksamalar, yer yer tipi şeklinde yağış ve çığ düşme riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu kesimlerde görülecek yağışların, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Evi yanan Havva ninenin gözyaşları

2019-03-29 20:22 - Asayiş

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD'nin Golan Tepeleri kararı uluslararası hukuka aykırı

2019-03-29 15:52 - Genel

Göztepe milli araları seviyor

2019-03-25 13:48 - Spor

"Sabri Ülker Bilim Ödülü" başvuruları sürüyor

2019-03-26 14:37 - Genel

AFAD ekibi Mozambik'e gidiyor

2019-03-23 03:32 - Gündem

Meteorolojiden bazı bölgeler için yoğun yağış uyarısı

2019-03-29 22:37 - Gündem

Metin Topuz hakim karşısında

2019-03-27 00:02 - Gündem

Ukrayna’da şiddetli patlama

2019-03-28 03:03 - Dünya

Peskov’dan Trump’a cevap : 'Rusya Venezuela'nın iç işlerine karışmıyor'

2019-03-29 02:32 - Dünya

Erdoğan: Terör örgütünün sınırlarımız içinde kafasını ezdik dışında da adım adım tepesine biniyoruz

2019-03-29 21:47 - Gündem

İlgili Haberler

İBB'nin 2026 mali yılı bütçesi kabul edildi

00:48 - Gündem

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı '3. Denetim Şurası' düzenlendi

21:03 - Gündem

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, serbest bırakılan İsrailli esirler ve aileleriyle Beyaz Saray'da bir araya geldi

01:02 - Dünya

İBB'nin 2026 mali yılı bütçesi kabul edildi

00:48 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada mahkeme sanıkların ifadelerini dinledi

00:18 - Dünya

ABD'li telekomünikasyon şirketi Verizon 13 bini aşkın çalışanını işten çıkaracak

23:58 - Ekonomi

Türkiye'de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı 330 bini geçti

23:52 - Ekonomi