?>

Mete Yarar: 'Çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçti'

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Terör örgütlerinin kullandığı silah ve malzeme imkanları ve çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçmiş durumda” dedi.

Gündem - 7 yıl önce

Darıca Belediyesi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gündeme Dair” programına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Değişen Dünya Düzeninde Türkiye ve Yeni Terör Tehditleri” konulu söyleşi ile dinleyicilere bilgiler verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi öncesi şehitler ve kahraman Mehmetçikler için Kuran-ı Kerim okunup dualar edilirken kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programa katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Düzenlediğimiz bu tür söyleşilerle vatandaşlarımızın ülkemizde, bölgemizde ve dünyada olup biten olaylar hakkında bilgiler edinmesini hedefliyoruz. Özellikle konusuna hakim Mete Yarar gibi önemli bir ismi siz değerli halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Teröre karşı tek yumruk olmalıyız”

Programda özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyadaki savaşlar ve terör konularında açıklamalarda bulunan Mete Yarar, dünyada fiilen bir üçüncü dünya savaşı yaşandığına dikkat çekti. Ülke olarak zor bir coğrafyada yaşadığımızı söyleyen Mete Yarar, “Bu coğrafyanın sahipleri olarak tarih boyunca iç ve dıştaki işgalcilere karşı mücadele ettik. Bundan sonrada bu mücadele devam edecek” diye konuşu.

“Çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçti”

Yeni dünya düzeninde terör örgütlerinin yaşattığı olumsuzlukların tüm ülkeleri etkilediğini belirten Mete Yarar, “Rakamlara bakıyorsunuz, örgütlerin büyüklüğüne bakıyorsunuz, maddi imkanlarına bakıyorsunuz artık bunları klasik bir terör örgütü olarak değerlendiremezsiniz. Bunların büyüklükleri bunların kullandığı silah ve malzeme imkanları ve çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçmiş durumda. Bu örgütlere karşı devletimiz büyük bir mücadele veriyor. Bunun için her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekmektedir. Bölgemizde birlik ve beraberlik içerisinde olursak herkese kaynak sağlayacak bir ülke oluruz. Bunun için dışarıdan gelen terör tehditlerine ve küresel sermayenin oyunlarına dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Hakan Öztürk

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Isparta’daki FETÖ davasında esasa ilişkin savunmalar tamamlandı

2018-02-07 02:32 - Asayiş

Bu hafta hangi filmler vizyona girecek? | 8 Şubat 2018 vizyonda bu hafta

2018-02-08 23:02 - Kültür Sanat

Erzincan'da 7 milyon TL’lik uyuşturucu ele geçirildi

2018-02-06 01:02 - Asayiş

Afrin şehidinin babasına acı haber verildi

2018-02-04 05:02 - Asayiş

Jose Fernandao: Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ilk sırada

2018-02-06 15:54 - Spor

Otomobil takla attı: 4 yaralı| Tekirdağ haberleri

2018-02-04 02:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile telefonda görüştü

2018-02-04 05:02 - Gündem

Su maymunu oyuncağına yasak geliyor

2018-02-05 17:32 - Ekonomi

Mete Yarar: 'Çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçti'

2018-02-09 18:57 - Gündem

Avrupa hava trafiğinde 'Türkiye' damgası

2018-02-07 23:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de arazide çıkan yangın kontrol altında

23:13 - Gündem

İzmir'in Foça ilçesinde 7 saat su kesintisi uygulanacak

21:23 - Gündem

Türk Kızılay ile Türkiye Acil Tıp Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

20:02 - Gündem

Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda doluluk kritik seviyelerde

19:33 - Gündem

Çanakkale'de orman dışı alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

19:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya