?>

Metalden yaptığı aslan heykeliyle hasta çocuklara destek olacak

Bursa'da metal üzerine faaliyette bulunan atölyenin sahibi Rıdvan Sevim öncülüğündeki ekip tarafından hazırlanan aslan heykeli, SMA hastası çocuklar için sosyal sorumluluk projesinde kullanılacak.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Bursa

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atölyesinde metalden sanatsal eserler üreten Sevim, kendi tasarımları olan kolyelerden heykellere kadar geniş bir yelpazede ürünler ortaya çıkarıyor.

Bursaspor'un Arjantinli efsane futbolcusu Pablo Martin Batalla'nın yanı sıra sosyal içerikli çalışmalar için "Kadının Gücü", "Atatürk" ve "Allı Turna" gibi heykelleriyle tanınan Sevim, son projesi olan yaklaşık 400 kilogram ağırlığındaki aslan figürünü tamamladı.

Her birinin büyüklüğü ve kaynak açıları farklı iki milimetre kalınlığında 1000'den fazla üçgen sac parçadan oluşan heykel, 12 kişilik ekibin işlerinden artan zamanlarda yapıldı.

Rıdvan Sevim, AA muhabirine, aslan heykelinden elde edilecek gelirin büyük bölümünü SMA hastası çocukların tedavi masraflarına destek olmak için ilgili dernekler vasıtasıyla bağışlayacaklarını söyledi.

Uzun süredir uğraştıkları bu heykelin hasta çocuklara umut olmasını istediğini belirten Sevim, "2018'de boğa heykelimizle ilgili bir sosyal sorumluluk projemiz vardı. Onu yaptık bitirdik çok şükür. Bununla engelliler için yardımda bulunduk, onlara bir miktar akülü tekerlekli sandalye aldık." dedi.

Kovid-19 salgını nedeniyle bu tür çalışmalarının kesintiye uğradığını dile getiren Sevim, aslan heykeli yaparak yeni bir projeyi tamamladıklarını ifade etti.

İş yerinde sergilemeye başladıkları bu heykelle SMA hastası çocukların tedavisine destek olacaklarını anlatan Sevim, "Bu sosyal sorumluluk projelerimizi artırarak sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

"Modern sanatlara ilgi artıyor"

Sevim, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de bu tür modern sanatlara ilginin arttığına işaret etti.

Metalden eserler üreten sanatçılar olarak bundan memnuniyet duyduklarını belirten Sevim, şunları kaydetti:

"İnsanlar artık ofis ve ev dekorasyonlarında bile sanat unsurlarından daha fazla faydalanmak istiyor. Bu bakış açısı bizim sanatçılarımızın da dünyadan ilgi görmesini sağlıyor bir yerde. Sanatçılarımızın eserleri dünyadan ilgi gördükçe hem ünü artıyor hem de onların daha iyi üretmelerini sağlıyor. Aynı zamanda toplumumuz da dünyanın gösterdiği ilgiden etkilenerek dikkatini bu yöne çeviriyor. Dünyanın önde gelen sanayi ve teknoloji üreticileri bile bize ulaşıp eserlerimizi kullanmak, değerlendirmek istiyordu ancak bizim ülkemizden bu tarz talepler gelmemesi bizi üzüyordu. Şimdi bizim toplumumuz da bu gelişmeye ayak uyduruyor. Modern sanatlara ilgi artıyor, insanımız sahip olduğu en ufak eşyada, kıyafetinde, takısında, ofisinde, evinde, arabasında bile bu sanatı görmek istiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski bakanlardan Tarhan Erdem, Bodrum'da hayatını kaybetti

2022-06-08 21:35 - Gündem

Karabük'te ormanlık alanlara girişler 1 Ekim'e kadar yasaklandı

2022-06-08 17:06 - Çevre-Hayat

İstanbul'da nüfusu 100'ü geçmeyen 14 mahalle geceleri sessizliğe bürünüyor

2022-06-04 13:08 - Çevre-Hayat

Türkiye, KKTC'de yangın söndürme helikopteri görevlendirdi

2022-06-05 11:24 - Dünya

Antalyaspor, Soner Aydoğdu'yu transfer etti

2022-06-09 10:58 - Spor

Kiraladığı çorak arazilerde 16 bin ceviz fidanı yeşertti

2022-06-06 14:07 - Çevre-Hayat

Hava kirliliği anne karnındaki bebeği de olumsuz etkiliyor

2022-06-04 15:10 - Sağlık

Kaçkar Dağları'nda endemik bitki türleri çiçek açtı

2022-06-04 16:05 - Çevre-Hayat

Ekoturizm rotalarına bir yenisi eklendi

2022-06-04 17:12 - Çevre-Hayat

Enis Destan, Trabzonspor'da formayı istiyor

2022-06-07 11:40 - Spor

İlgili Haberler

Depremde bacağını kaybetti, voleybolla hayata tutundu

12:58 - Çevre-Hayat

Enfeksiyon nedeniyle damağı çürüyen sahipsiz kedi, kıkırdaktan yapılan yamayla yaşama bağlandı

12:48 - Çevre-Hayat

Gazi astsubay 15 yıldır Adana'nın kentsel dönüşüm projelerine katkı sunuyor

12:38 - Çevre-Hayat

Huzurevi sakinleri ile devlet korumasındaki kız çocuklarının buluşmasından koruyucu annelik çıktı

11:52 - Çevre-Hayat

Rize'de yüksek kesimlere kar yağdı

09:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Motosiklet sürücüsü hukukçudan "mevzuattaki eksiklikler giderilmeli" önerisi

13:02 - Gündem

Ordu'da kuvvetli rüzgar Karadeniz'de dev dalgalar oluşturdu

12:47 - Gündem

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücü ağustosta 74 bin megavatı geçti

12:32 - Ekonomi

ATO'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa Anma Toplantısı" düzenlendi

12:27 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığından "vergisiz döviz" iddialarına ilişkin açıklama

12:23 - Ekonomi