?>

Mesut Özil Fenerbahçe'yi borsada sırtladı

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri, döviz cinsinden borçların yapılandırılması ve transfer haberlerine paralel yeni haftaya yükselişle başladı.

Spor - 4 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Futbol AŞ'nin Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in transferi için görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurmasının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 6 üzerinde 44,24 liradan işlem görüyor.

Ara transfer sezonuna hızlı başlayan Fenerbahçe, Borsa İstanbul'da da iyi bir performans sergiliyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri, döviz cinsinden borçların yapılandırılması ve transfer haberlerine paralel yeni haftaya yükselişle başladı. Fenerbahçe hisseleri, Eylül 2020'den bu yana en yüksek seviye olan 45,90 lirayı test etti.

Analistler, yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kazanan Fenerbahçe hisselerinin söz konusu performansında Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in transferine ilişkin gelişmelerin önemli rol oynadığını söyledi.

Mesut Özil'le temasa geçildiğinin yerli ve yabancı basında yer bulmaya başlamasıyla birlikte Fenerbahçe hisselerinin yükseliş eğiliminde hareket ettiğini bildiren analistler, Fenerbahçe'nin ligde aldığı üst üste galibiyetlerle tekrar zirveye ortak olmasının da bu performansta etkili olduğunu ifade etti.

Analistler, Fenerbahçe'nin 61,9 milyon dolarlık döviz cinsinden borçlarını ortalama 7,43 lira üzerinden Türk lirasına çevirmesinin de kulübü mali açıdan rahatlatmasının beklendiğini aktardı.

Bununla birlikte, sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan açıklamada, Macar stoper Attila Szalai ile 4,5 yıllık anlaşma imzalandığı bildirilmişti.

Muhabir: Murat Aslan

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe galibiyet serisini sürdürdü

2021-01-11 21:59 - Gündem

Meteorolojiden Marmara Bölgesi için kar uyarısı

2021-01-14 18:22 - Gündem

Futbolda haftanın programı

2021-01-15 13:11 - Spor

Galatasaray kupada penaltılarla turladı

2021-01-13 02:46 - Spor

Financial Times’tan 'Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jeopolitik adımları' analizi dizisi

2021-01-13 12:46 - Dünya

Borsa rekor seviyeyi gördü

2021-01-14 16:45 - Ekonomi

Mesut Özil Fenerbahçe'yi borsada sırtladı

2021-01-18 16:46 - Spor

Borsa günü rekorlarla tamamladı

2021-01-13 21:28 - Ekonomi

ABD, Bahreyn ve BAE'yi 'Başlıca Güvenlik Ortağı' olarak tanıdı

2021-01-16 11:06 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Türkiye destek vermese Ukraynalı denizcilerin tahliyesi mümkün olmazdı

2021-01-14 18:28 - Dünya

İlgili Haberler

Samet Ersoy, dünya şampiyonluğu için yumruk sallıyor

13:07 - Spor

Pele Mehmet ve Şükrü Kayabaş'tan sonra dualı çayırın sesi olacak

12:08 - Spor

2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışı başladı

12:02 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci gün müsabakaları başladı

10:52 - Spor

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Chelsea, yarı finale yükseldi

10:08 - Spor

Günün Manşetleri

BM raporu: PKK/YPG'li teröristler Rakka'da 14 yaşındaki çocuğu öldürdü

13:38 - Dünya

OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek

13:32 - Ekonomi

Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı

13:08 - Gündem

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri evlerin su ve elektriklerinin kesilmesine tepki

12:57 - Gündem

Yargıtay, başkasının telefon numarasını ilana ekleyen sanığın cezasını onadı

12:52 - Gündem