'Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz'

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Bir sürprizimiz olacak. Adayımız var. Kazanacak ve güçlü bir aday." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

Ankara
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Bir sürprizimiz olacak. Adayımız var. Kazanacak ve güçlü bir aday." dedi.
Akşener, Türk Metal Sendikasını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Akşener, bir gazetecinin "Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Burhanettin Kocamaz'ın aday olamayacağı kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mersin'de stratejiniz ne olacak?" sorusu üzerine, YSK'nin Kocamaz ile ilgili kararının bu şekilde çıkabileceğini, daha önceki itirazlarına ret geldiğinde anladıklarını söyledi.
Bunu beklediklerini belirten Akşener, "Ama Sadi Güven'in ilk verdikleri karar sonrasında İYİ Parti temsilcisine alay ederek, 'Genel Başkanı'na git söyle, çok gayret ettim de.' ifadesi çok ayıpladığım, çirkin bulduğum bir tavırdır. Bu, 'ben bu işte tarafım' anlamını taşır." dedi.
Bu şartlara rağmen mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Akşener, şöyle devam etti:
"Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Mersin'de bir sürprizimiz olacak. Bütün engellere rağmen o engelleri kırarak, çok güçlü bir şekilde tekrar Mersin Büyükşehir Belediyesini yönetmek üzere talip olacağız. Adayımız var. Kazanacak ve güçlü bir aday. Duyunca çok şaşıracaksınız. Yeni ama bildiğiniz bir isim. Çok mutluyum."
Akşener, gazetecilerin adayın kim olduğunu sorusuna da, "(Harp olur, darp olur) diye çekiniyoruz. Müracaatımız tamamlansın. Kazandıktan sonra o belediyeyi yönetecek bir adayımız. Kariyeri buna uygun ve Mersinli bir aday. Mersin'de tekrar en güçlü şekilde rekabetin içinde olacağız." yanıtını verdi.
Kocamaz'ın oğlunun aday olacağının basına yansıdığının belirtilmesi üzerine Akşener, "Hayır." dedi. Akşener, kendisinin, yeni adayın ve Burhanettin Kocamaz'ın kazanmak için birlikte çalışacağını söyledi.
Kocamaz'ın yeni adayı nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Akşener, "Beraberce teklif götürdük." dedi.
Akşener, adayın bugün belli olacağını ifade ederek, "Mersin'de iki aday konusu falan bitti." diye konuştu.
"İstanbul'u kaybettiler"
"YSK'nin her sandık için 360 ekstra oy pusulası göndereceği kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Akşener, şu yanıtı verdi:
"İstanbul'u kaybettiler. Bu gerilimin, hakaretin, bu küfre varan iftira ve isnatların arka planında bu asabiyet var. Ankara'yı da zaten kendi tabanlarına göre bir kanaat halinde kaybedildi. Bursa'yı kaybettiler, Adana, Antalya... Mersin'i kaybedecekler, bugün itibariyle. Balıkesir'de İsmail Bey önde, Denizli'de kafa kafaya bir pozisyonumuz var. Samsun'da benzer bir durum söz konusu. AK Parti açısından kale kabul edilen birçok yer kaybedilmiş görünüyor. Bize düşen adaylarımızın, seçmenimizin bu çalışma ve tutumuna karşılık sandıkları korumaktır. 365 değil, 565 yapsınlar bir sorun yoktur."
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Bu yıl 2.5 milyon istihdam sağlanacağı" ifadesinin hatırlatılması üzerine Akşener, "Çok seviniriz 2.5 milyona insana iş bulacaklarsa, istihdam yaratacaklarsa. Ama fabrikaları satarken nasıl istihdam yaratacaklar, orası karışık." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Arap ve dünya ülkelerinin Mısır'daki idamlara karşı sessizliğini kınıyoruz'

2019-02-25 20:22 - Dünya

'Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz'

2019-02-28 20:32 - Siyaset

FETÖ’den araması bulunan eski yüzbaşı, sahte kimlikle uçağa binmek isterken yakalandı

2019-02-27 15:02 - Asayiş

Günün özeti

2019-02-26 20:41 - Gündem

Gol düellosunda kazanan çıkmadı

2019-02-26 02:57 - Spor

Serbest piyasada altın fiyatları

2019-02-26 20:54 - Ekonomi

Putin ve Netenyahu anlaştı: Yabancı savaşçılar Suriye’den çekilecek

2019-02-28 08:32 - Gündem

İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği kararı Resmi Gazete'de

2019-02-28 11:02 - Ekonomi

Yargı alanında düzenlemeler içeren kanun yürürlüğe girdi

2019-02-28 11:48 - Gündem

FETÖ soruşturmada 188 muvazzaf askere tutuklama istemi

2019-02-25 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset