?>

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faizlerde değişikliğe gitmedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, PPK'nın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplandığı bildirildi.

Duyuruda, kurulun, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 8, Merkez Bankası borçlanma faiz oranının (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25 ve marjinal fonlama oranının (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9,25 seviyesinde sabit tutulduğu belirtildi.

Geç Likidite Penceresi (GLP) uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranının yüzde 0 ve borç verme faiz oranının 12,75 düzeyinde sabit tutulduğu kaydedildi.

"Sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecek"

Duyuruda, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret ettiği belirtilerek, "İç talep büyümeye devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bu çerçevede kurulun, para politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar verdiği bildirilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Merkez Bankası, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin, kurulun geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."

Muhabir: Murat Birinci

Haftanın Öne Çıkanları

Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor

2018-01-17 18:55 - Genel

Hava savunmaya 'Top'lu kalkan

2018-01-16 15:02 - Ekonomi

Giresunspor kupada çeyrek finalde

2018-01-18 00:44 - Spor

'Ailem bizi kötü şeylerden uzak tuttu'

2018-01-14 14:02 - Spor

Ani fren zincirleme kazaya neden oldu

2018-01-15 07:32 - Asayiş

Liverpoollu Flanagan'a 12 ay kamu hizmeti cezası

2018-01-17 20:02 - Spor

Rusya’dan İsrail’in ek konut inşa planına tepki

2018-01-13 18:40 - Genel

Diyarbakır'da askerlere moral konseri

2018-01-16 02:02 - Kültür Sanat

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

2018-01-18 17:36 - Ekonomi

Kadın sürücü yaşlı kadına çarptı

2018-01-17 22:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Küresel piyasalar tarife kaynaklı endişelerle haftaya satış baskısıyla başladı

09:08 - Ekonomi

Mısır ithalatında 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı

08:58 - Ekonomi

AB ve Endonezya serbest ticaret anlaşması yapmaya hazırlanıyor

16:37 - Ekonomi

ETİK Başkanı İşler: Terörün sona ermesiyle turizm sektörü de büyük bir ivme yaşayacak

14:33 - Ekonomi

Siirt'te yüksek rakımda deneme üretimi yapılan böğürtlen olumlu sonuç verdi

13:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

09:12 - Asayiş

Küresel piyasalar tarife kaynaklı endişelerle haftaya satış baskısıyla başladı

09:08 - Ekonomi

Mısır ithalatında 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı

08:58 - Ekonomi

Big Brother, Big Data ve Tavşan Delikleri -Hüseyin Burak Uçar yazdı-

08:19 - En Son Yazılar

Grand Kartal Otel yangını davasının duruşmasında tanıklar dinlenilmeye başlandı

08:18 - Gündem