?>

Memurların gözü KİK toplantılarında

Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren Kurum İdari Kurul toplantılarının bu yılki ilk süreci nisan ayında gerçekleşecek.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara

Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarının bu yılki ilk süreci nisan ayında gerçekleşecek. Kurum yöneticileri ile sendika temsilcileri arasındaki toplantılarda, iş yerindeki çalışma koşulları başta olmak üzere memurları ilgilendiren birçok konu görüşülecek.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KİK toplantılarının kamu işvereni ile kamu çalışanları arasında sosyal diyalog mekanizması işlevini gördüğünü söyledi.

Bu toplantıların, toplu sözleşme görüşmeleri ve Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) kadar önemli olduğunu belirten Tonbul, KİK toplantılarının kurumlarda lokal müdahalelerle yerinde çözümler üretme işlevinin bulunduğuna dikkati çekti.

"Beklentimiz hemfikir olunan maddelerin uygulanması"

KİK'in geçmiş toplantılarında kamu görevlileri açısından önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Tonbul, şunları kaydetti:

"Toplantıların gündeminin en az 15 gün önceden belirlenmesi nedeniyle bir süre önce başladığımız çalışmaları hızlandırdık. Toplantılarda, üyelerimizin çalışma koşulları ve karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Bizim kurum yöneticilerinden temel beklentimiz, görüşülüp hemfikir olunan gündem maddelerinin bürokratik engeller ve yorum farklılıklarıyla yavaşlatılmadan uygulanması."

Tonbul, Enerji Bir-Sen'in 2010'dan beri "enerji, sanayi ve madencilik" hizmet kolunda genel yetkili sendika unvanını aralıksız taşıdığını hatırlatarak, geçmiş KİK toplantılarında banka promosyonlarının dağıtılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması, mühendislere ve vardiyalı çalışanlara fazla mesai verilmesinin de aralarında olduğu birçok kazanım elde ettiklerini vurguladı.

Hizmet kollarında yetkili sendika temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri arasında geçen KİK toplantıları her kurum için ayrı ayrı yapılıyor. Nisan ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki dönem halinde gerçekleştirilen KİK toplantılarında, memurların çalışma koşulları çalıştıkları kurum bazında ele alınıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Karadeniz fıkrası gibi olay: Trabzon'da öldü, Samsun'da dirildi

2019-03-04 19:47 - Gündem

Göbeklitepe'de Erdoğan sevinci

2019-03-04 15:32 - Kültür Sanat

Meteoroloji yağışlı hava uyarısında bulundu

2019-03-05 20:22 - Gündem

Teknolojiyle kapıyı çalan tehlike: Siber saldırı

2019-03-06 14:32 - Teknoloji

İsveç Başbakanı Löfven: 'DEAŞ’a katılanlar İsveç’e dönebilir'

2019-03-06 01:02 - Siyaset

Ajax 16 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde

2019-03-06 04:32 - Spor

Binali Yıldırım: 500 bin kişiye iş sağlayacak altyapı için İstanbul'dayım

2019-03-01 18:53 - Gündem

Memurların gözü KİK toplantılarında

2019-03-06 18:07 - Gündem

Elazığ'da okullara kar tatili

2019-02-28 11:32 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'da pazartesi günü kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

11:38 - Gündem

Türk Standardları Enstitüsü 91 personel alacak

08:53 - Gündem

Gökçeada'da kuvvetli sağanak sonrası su kesintisi yaşanıyor

18:52 - Gündem

Nusret-2025 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayi firmaları sunum yaptı

17:38 - Gündem

Depremlerden etkilenen İskenderun sahilinde düzenleme ve yenileme projesi sürüyor

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da pazartesi günü kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

11:38 - Gündem

Trabzonspor, Fatih Tekke ile iç sahada coşuyor

11:32 - Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terör unsurlarının Türkiye'den çekilmesi ana hedefe uygun ilerlemelerdir

11:18 - Siyaset

47. ASEAN Zirvesi Malezya'nın ev sahipliğinde başladı

10:37 - Dünya

Tayland ve Kamboçya, sınır çatışmalarının ardından ASEAN'da 'barış anlaşması'na imza

10:22 - Dünya