?>

Almanya'da yabancı terör örgütlerinde savaşanları vatandaşlıktan çıkarma hazırlığı

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Petermann, yabancı terör örgütlerinin saflarında çatışmalara katılan çifte vatandaşların Alman vatandaşlığından çıkarılması konusunda yasa tasarısı hazırlığında olduklarını bildirdi.

Dünya - 7 yıl önce

Berlin

Alman hükümeti, yabancı terör örgütlerinin saflarında ülke dışında çatışmalara katılanları Alman vatandaşlığından çıkarmayı planlıyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eleonore Petermann, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, yabancı terör örgütlerinin saflarında çatışmalara katılan çifte vatandaşların Alman vatandaşlığından çıkarılması konusunda bir yasa tasarısı hazırlığında olduklarını ve konuya ilişkin Adalet Bakanlığıyla anlaşmaya varıldığını söyledi.

Bu konuda bazı şartların aranacağını belirten Petermann, "Bu kişilerin çifte vatandaş ve 18 yaşın üstünde olması gerekiyor." dedi.

Aynı toplantıda konuşan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileriyle Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında yapılan koalisyon protokolünde böyle bir düzenleme yapılmasının öngörüldüğünü hatırlatarak, "(Bu düzenleme) Somut olarak Almanya dışında bir terör örgütü için çatışmalara katılanlarla ilgilidir." diye konuştu.

İlgili yasa tasarısının, önce Bakanlar Kurulu'nun ardından da Meclisin gündemine getirilmesi bekleniyor.

Almanya'daki din görevlilerine Almanca şartı

Toplantıda, Almanya dışından ülkeye gelecek din görevlilerinde Almanca bilme şartı aranacağıyla ilgili haberlere ilişkin bir soru üzerine Petermann, Almanya'da artan göç nedeniyle ülkeye gelen yabancılara din hizmetinin verilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Biz, din görevlilerinin böyle bir önemli görevi Almanca bildiklerinde ve Alman kültürünü tanıdıklarında en iyi şekilde yapabileceklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Petermann, bu alanda bazı yasalarda ve düzenlemelerde değişiklik yapmayı planladıklarını ancak henüz tasarının hazır olmadığını belirtti.

Petermann ayrıca, düzenlemenin sadece imamları değil genel olarak tüm din görevlilerini kapsayacağını kaydetti.

Alman Haber Ajansının haberine göre, Alman hükümetinin planladığı değişiklikle ülkede çalışmak isteyen yabancı din görevlilerinin belirli seviyede Almanca bildiklerini kanıtlamaları istenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Karadeniz fıkrası gibi olay: Trabzon'da öldü, Samsun'da dirildi

2019-03-04 19:47 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Zarif'in istifasını kabul etmedi

2019-02-26 21:55 - Genel

Ferrari’den 720 HP’lik F8 Tributo sürprizi

2019-03-02 14:32 - Genel

Kadınlar Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

2019-03-02 21:55 - Spor

BM'den Akıncı-Anastasiadis görüşmesine ilişkin açıklama

2019-02-26 22:02 - Dünya

Süper Lig’de hakemler açıklandı

2019-02-28 14:45 - Spor

Denizbank'ın satışı yılın ilk yarısında tamamlanacak

2019-02-28 15:22 - Ekonomi

Şubatta en fazla kıvırcık salata fiyatı arttı

2019-03-02 14:12 - Ekonomi

Kuyumcuda soygun dehşeti: 2 ölü

2019-02-27 00:09 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in, Gazze'de esir cenazelerinin yer tespit çalışmalarını engelleyeceği iddia edildi

14:28 - Dünya

Rusya: Trump'ın Alaska'daki zirvede geliştirilen ilkelere bağlı kalacağını umuyoruz

14:23 - Dünya

AB Komisyonu Başkanı: Hava sahamıza ve topraklarımıza yönelik hiçbir ihlali kabul etmeyeceğiz

14:17 - Dünya

İsrail, ateşkese rağmen Gazze'nin doğusunda bombalama ve bina yıkımlarını sürdürüyor

14:12 - Dünya

Lübnanlı uzmanlar, hükümetin GKRY ile deniz yetki anlaşmasını onaylamasına tepki gösterdi

12:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Altay ile tank teknolojisinde yeni bir dönemin kapılarını ardına kadar açtık

15:58 - Siyaset

Bakan Tekin: Eğitimin dili de barışın dili olmak zorundadır

15:38 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler, Katarlı mevkidaşı Al Sani'yi ağırladı

15:33 - Gündem

Sındırgı'da ağustostaki depremin ardından 250 ekip hasar tespiti için görev yaptı

15:18 - Gündem

Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'yi ziyaret edecek

14:58 - Gündem