?>

Mehmetçik, yaralı kadın teröristi sedyeyle taşıdı, tedavisini yaptı

Komandolar operasyon bölgesinde yaralı yakaladıkları kadın teröristi sedyeyle taşıdı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanlığının, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Irak'ın kuzeyinde yaralı yakalanan "Aria" kod adlı Şengül Bulut isimli teröristin Mehmetçik tarafından sedyeyle taşındığı anlara ilişkin görüntülere yer verildi.

Mağarada terör örgütüne ait cephanelik tespit etti

Edinilen bilgiye göre komandolar, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit harekat bölgesindeki arama-tarama faaliyetleri sırasında Hasanava Deresi yakınlarındaki bir mağarada terör örgütüne ait büyük bir cephanelik tespit etti.

Saklanan terörist grubunun komandolara ateş açması üzerine bölgede yoğun çatışmalar yaşandı. Bölgeye çağrılan hava desteğinin ardından terörist grup komandolar tarafından etkisiz hale getirildi. Söz konusu gruptaki Şengül Bulut adlı terörist çatışmada yaralandı.

Hasanava Deresi'ne saklanan teröristin yeri, çatışmanın ardından komandoların arama tarama faaliyetleri sırasında belirlendi.

Dereden çıkarılan terörist sedyeye alınarak temas bölgesinden çıkartıldı. Mehmetçik, sedye ile üs bölgesine taşıdığı teröristin yaralarına müdahale etti.

Paylaşımda "Aria" kod adlı teröristin ifadelerine de yer verildi. Pansumanı yapılan, tedavisi gerçekleştirilen terörist, "Türk askerleri beni buldu. İlk yaptıkları şey yaralarıma müdahale etmek oldu. Su, yemek verdiler. Ellerinden gelen bütün her şeyi yaptılar. Hatta bulunduğum yerden beni çıkarmak için sırtlarına almayı bile teklif ettiler. Yaklaşımları çok farklıydı. Çok etkilendim. Hiçbir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Sabahtan beri kaç defadır tüm yaralarımı tekrar tekrar açıp pansuman yapıyor, ellerinden geleni yapıyorlar. Bunu söylemek istedim, bu bilinmelidir." ifadelerini kullandı.

En büyük cephanelik

Öte yandan komandolar çatışmanın yaşandığı mağarada yaptıkları aramada 15 bin 400 doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirdi.

Bakanlık kaynakları söz konusu mağaranın bölgede şu ana kadar ele geçirilen cephaneliklerin en büyüklerinden olduğunu belirtti.

Bununla birlikte etkisiz hale getirilen teröristlerle M- 16 ve AK-47 tüfekleri ile bunlara ait çok sayıda mermi, el bombaları, iki aksiyon kamerası ve termal dürbün de ele geçirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın Neftçi maçları kadrosu belli oldu

2023-08-04 20:57 - Spor

Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı

2023-08-03 16:53 - Gündem

Fenerbahçe, 5-0'ın rövanşında yarın Zimbru'ya konuk olacak

2023-07-31 12:11 - Spor

Araç Kantarı Çözümleri - Tuna Tartı

2023-08-02 14:38 - İnsan&Hayat

60 saniyede ekonomide bugün (03 Ağustos 2023)

2023-08-03 17:22 - Ekonomi

Doğaseverler Müküs Çayı'nın serin suyunda rafting yaptı

2023-07-31 12:32 - Çevre-Hayat

Galatasaray, Avrupa'da 304. randevuda

2023-08-01 11:17 - Spor

Sudan ordusu başkentteki HDK mevzilerini bombaladı

2023-08-03 13:38 - Dünya

Galatasaray, Caner Doğan'la profesyonel sözleşme imzaladı

2023-08-02 13:17 - Spor

Mehmetçik, yaralı kadın teröristi sedyeyle taşıdı, tedavisini yaptı

2023-08-05 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

TOKİ'den ödemeleri süren konut ve iş yerleri için indirim kampanyası

00:03 - Gündem

Bakan Kurum: TOKİ ile ev sahibi olan vatandaşlarımıza yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız

23:57 - Gündem

Depremzede hak sahiplerine 54 bin 200 bağımsız bölüm teslim edilecek

23:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl önce şehit olan Piyade Er Yılmaz'ın ailesiyle telefonda görüştü

22:38 - Gündem

8 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı

19:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Alman polisin Gazze eyleminde yumrukladığı O'Brien, müdahale anını anlattı

00:37 - Dünya

Bakan Kurum: TOKİ ile ev sahibi olan vatandaşlarımıza yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız

23:57 - Gündem

Trump, Savunma Bakanlığı’nı "Savaş Bakanlığı" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı

23:52 - Dünya

Trump, Amerikan teknoloji şirketlerine ceza uygulayan AB'yi ticaret soruşturmasıyla tehdit etti

23:48 - Dünya

Depremzede hak sahiplerine 54 bin 200 bağımsız bölüm teslim edilecek

23:07 - Gündem