?>

Mehmet Topal futbolculuk kariyerini sonlandırdı

Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş formaları giyen milli futbolcu Mehmet Topal, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Mehmet Topal, "20 yıl önce Malatya'dan çıktığım yolda yaşanmışlıklarımın gururu ile futbolcu Mehmet olarak son kez karşınızdayım." ifadeleriyle başladığı açıklamasında, şunları kaydetti:

"Çocukluk aşkım, yaşam kaynağım, tutkum olan futbol hayatım boyunca tarifsiz nice gururlar yaşadım. Yeri geldi mutluluğumu tarif edemedim yeri geldi üzüntümü belli edemedim. Çok kıymetli insanlarla çalıştım, çok kıymetli insanlar tanıdım. Çok da yıprandım, kırıldım. Ama futbola olan sevdam hepsinin üstündeki profesyonelliğim ile kimseyi kırmadan, saygısızlık etmeden bugünlere geldim, en azından böyle olduğunu umut ediyorum. Ben Mehmet Topal; yıllarca beni bağrına basan tüm taraftarlara, çalıştığım tüm kulüplerdeki baştan sona emek veren herkese, tüm başkanlarıma, tüm hocalarıma, benimle yürüyen tüm takım arkadaşlarıma, bizler için emek harcayan medya mensuplarına, her daim yanımda olan canım aileme, dostlarıma ve bana destek veren herkese binlerce kez teşekkür ederim. Hepiniz hakkınızı helal edin. Bambaşka bir serüvenin ilk adımını atmaya giderken hepinizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Hoşça kalın."

Kariyeri

Mehmet Topal, o dönemki adı Malatya Belediyespor olan Yeni Malatyaspor'da başladığı kariyerinde 6 farklı takımda forma giydi.

Malatya Belediyespor'dan 2002'de dönemin TFF 1. Lig takımı Çanakkale Dardanelspor'un altyapısına transfer olan Mehmet, 2005'te A takıma yükseldi. Burada gösterdiği performansla büyük bir sıçrama yapan Mehmet, 2006'da 20 yaşındayken Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı-kırmızılı takımda 82'si Süper Lig olmak üzere 126 maça çıkan Mehmet Topal, 4 kez fileleri havalandırdı. Performansıyla A Milli Takım'a seçilen Mehmet, ay-yıldızlıların yarı finale kadar yükseldiği 2008 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı terletti.

2010'da Valencia'ya takımına transfer olan Mehmet, İspanya temsilcisinde geçirdiği 2 sezonda 59 resmi maça çıktı ve 3 kez fileleri havalandırdı.

"Örümcek" lakaplı tecrübeli futbolcu, 2012'de Türkiye'ye dönerek Fenerbahçe forması giydi. Sarı-lacivertli kulüpte 7 sene top koşturan Mehmet, 298 resmi karşılaşmada forma giydi ve 24 kez rakip ağları sarstı.

Türkiye'nin en önemli defansif orta sahalarından biri olarak gösterilen Mehmet Topal, 2019'da Medipol Başakşehir'e transfer oldu. Turuncu-lacivertli formayı 64 resmi müsabakada terleten 36 yaşındaki futbolcu, 3 kez de gol atma başarısı gösterdi.

Mehmet, 2 sezonluk Medipol Başakşehir macerasının ardından geçen sezon başında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlı takımda bir sezon geçiren Mehmet, 10 resmi karşılaşmaya çıktı.

Sezonun tamamlanmasıyla sözleşmesi sona eren Mehmet Topal, aktif futbolculuk kariyerine son verdi.

Kariyerinde toplam 563 resmi maçta forma giyen Mehmet Topal, 38 kez gol sevinci yaşadı. Deneyimli futbolcu, A Milli Takım formasını ise 81 karşılaşmada terletti.

Kupaları

Mehmet Topal, yaklaşık 20 yıl süren kariyerine 7 kupa sığdırdı.

Tecrübeli futbolcu, Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda Galatasaray, 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda da Medipol Başakşehir ile şampiyonluk yaşadı.

Mehmet Topal, Süper Lig'de 3 farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Türkiye Kupası'nı 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe ile havaya kaldıran Mehmet, 2008-2009 sezonunda Galatasaray, 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe, 2021-2022 sezonunda ise Beşiktaş ile TFF Süper Kupa sevinci yaşadı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli: Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ'yü durdurmuş, hesaplarını boşa çıkarmıştır

2022-07-15 20:41 - Siyaset

Libya'da petrol ihracatı 3 ay sonra yeniden başladı

2022-07-16 00:24 - Ekonomi

15 Temmuz şehidi polis Fatih Dalgıç kabri başında anıldı

2022-07-15 12:06 - Gündem

Antalyasporlu Mert Yılmaz, Ümraniyespor'a transfer oldu

2022-07-17 14:34 - Spor

Libya’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına üst düzey katılım

2022-07-18 01:21 - Dünya

Kuşadası'na 2 günde kruvaziyerlerle 16 bin turist geldi

2022-07-12 13:06 - Çevre-Hayat

Irkçılıkla mücadeleye adanmış bir ömür: Nelson Mandela

2022-07-18 11:29 - Dünya

Ekvador'da 6 büyüklüğünde deprem

2022-07-15 07:21 - Dünya

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın gözü transferde

2022-07-18 13:07 - Spor

Antalya'da golf turizminde hareketlilik yaşanıyor

2022-07-16 15:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de 41. maça çıkacak

00:17 - Spor

Kayserispor ile Gençlerbirliği berabere kaldı

22:11 - Spor

Fenerbahçe, 3 resmi maç sonra galip

22:12 - Spor

Fenerbahçe Kadıköy’de Antalyaspor’u 2-0 mağlup etti

22:07 - Spor

Milli para yüzücüler Türkiye'ye döndü

20:23 - Spor

Günün Manşetleri

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

02:27 - Gündem

İsrail basınına göre ordu Küresel Sumud Filosu’na müdahale için hazırlık yapıyor

01:02 - Medya

ABD'nin Michigan eyaletinde kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

00:23 - Dünya

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de 41. maça çıkacak

00:17 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Federasyon defterinin bizim için kapandığını BM'ye ilettik

00:02 - Dünya