?>

'Medya çalışanlarının kesinlikle sendikalı olması lazım'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Medyanın bağımsızlığı ve özgürlüğü açısından özellikle yerel medya desteklenmeli. Medya çalışanlarının kesinlikle sendikalı olması lazım çünkü medya çalışanı aynı zamanda medya patronuna karşı da bağımsız olmalı dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Siyaset - 7 yıl önce

GAZİANTEP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini (GGC) ziyaretinde medyanın yasama, yürütme ve yargından sonra dördüncü güç olduğuna dikkati çekerek, bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel medyanın desteklenmesinin önemine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Medyanın bağımsızlığı ve özgürlüğü açısından yapılması gerekenler var. Bunlardan birincisi, özellikle yerel medyanın desteklenmesi gerekiyor. Basın İlan Kurumunun bu bağlamda yeniden yapılandırılması gerekiyor. Basın İlan Kurulumunda yerel medya temsilcilerinin de olması gerekiyor. Basın İlan Kurulumunun vereceği ilan kurumlarının da mutlaka ekonominin günlük koşullarına uygun hale getirilmesi gerekir. Basın İlan Kurumunda uzun süredir fiyatların sabit kalması yerel medyada büyük sorunlar yaratmaktadır. Medya çalışanlarının kesinlikle sendikalı olması lazım çünkü medya çalışanı aynı zamanda medya patronuna karşı da bağımsız olmalıdır."

Türkiye'nin önemli kurumlarından TRT'nin seçim propagandası konusunda muhalefete yeterli zaman vermediğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerde bulundu.

"Suriyeliler ülkelerine dönmeli..."

Kılıçdaroğlu, Suriye'de savaş ortamının azaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlerimizin ülkelerine dönmeleri lazım. Onlar için 30 milyar dolar harcandı. Helali hoş olsun. Bu ülkenin zengini, fakiri herkes bir şekilde katkı verdi. Kendi ülkelerine dönmeleri lazım. Biz Ortadoğu'yu barış iklimine dönüştürmek istiyoruz.

Bununla ilgili Ortadoğu Barış ve İş birliği Teşkilatı kuracağız. Bu teşkilatın kurucuları Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den oluşacak. Egemen güçlerin çatıştıran, barıştıran politikalarından bağımsız olarak 4 ülke kendileri oturup sorunlarını çözecekler. Ben bu 4 ülkenin sorunlarını çözebilecek kapasiteye sahip olduklarına inanıyorum."

GGC Başkanı İbrahim Ay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kılıçdaroğlu'na bakırdan süs eşyası armağan etti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Örümcek ağıyla kanser tedavisi projesine ödül

2018-05-26 15:02 - Sağlık

Celtics finalden bir adım uzakta

2018-05-24 16:48 - Spor

'Zulüm 1453'te başladı' diye yazanları unutmadık'

2018-05-30 01:02 - Gündem

Isparta'nın 'gül' kokulu köyleri

2018-05-29 23:02 - Çevre-Hayat

'Güzel atlar ülkesi'nin kovboyu

2018-05-26 16:02 - Çevre-Hayat

Dünyanın konuştuğu 50 dizi TV+'ta

2018-05-24 17:13 - Magazin

TİKA'dan Afganistan'a gıda yardımı

2018-05-28 15:02 - Dünya

Karadeniz'in kültür envanteri çıkarılıyor

2018-05-30 17:22 - Kültür Sanat

CHP 'Millet İçin Geliyoruz' diyecek

2018-05-25 16:32 - Siyaset

Bologna Donadoni ile yollarını ayırdı

2018-05-24 21:32 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de ateşkes) İsrail tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi gerekiyor

19:15 - Siyaset

Milli parklara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM'de

17:32 - Siyaset

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonra önemli olan Gazze'de anlaşmanın harfiyen uygulanmasıdır

15:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yeni rektörlük binasının açılışını yaptı

12:49 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, federal çalışanların işten çıkarılmasının "Demokrat odaklı" olacağını söyledi

07:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem